Προακρόαση: THE MAGUS – “Βυσσοδομώντας”

 

 

Mε τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά όχι το καλοκαίρι, να έχουν τελειώσει για τους περισσότερους, η καθημερινότητα επέστρεψε και μαζί με αυτήν επέστρεψαν και οι αγαπημένες μας συνήθειες. Μία τέτοια ήταν και η πρόσκληση στα Ιgnite Studios στο Περιστέρι για την προακρόαση του Βυσσοδομώντας. Πρόκειται για τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Ζαχαρόπουλου, ψυχή και σώμα των Necromantia, μέλους των Thou Art Lord, Yoth Iria, Rotting Christ και πάρα πολλά άλλα. Άνθρωποι από διάφορα μουσικά περιοδικά μαζεύτηκαν στο στούντιο, όπου μας υποδέχτηκαν, πέραν του Γιώργου φυσικά, ο Γιώργος Εμμανουήλ (ιδρυτής και κιθαρίστας των Lucifer's Child), ο Βασίλης Ζόμπολας ή αλλιώς Εl (Soulskinner, Thou Art Lord, Principality Of Hell κ.ά.) και η Jessica Otten της Future Cult PR .

 

Κουβέντες και πηγαδάκια με φίλους και γνωστούς έδιναν κι έπαιρναν, νέες γνωριμίες έγιναν και μια υπέροχη φιλοξενία μας περίμενε. Άφθονο merlot κρασί και άλλα κεράσματα, ενώ όταν πλέον ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουμε, χωριστήκαμε σε δυο γκρουπ των 5-6 ατόμων το καθένα και μπήκαμε εναλλάξ για την ακρόαση. Ο Γιώργος είχε τυπώσει τους στίχους κι έτσι μπορούσαμε να διαβάσουμε όλα όσα θα ακούγαμε στο δίσκο. Η μόνη διαφορά ήταν η σειρά ακρόασης των κομματιών, καθώς αλλιώς θα είναι η σειρά στο φυσικό προϊόν και με ελάχιστα διαφοροποιημένη σειρά τα ακούσαμε, αλλά υπήρχε λόγος. Προτού μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις, να πούμε πως η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του “Βυσσοδομώντας” είναι η 31η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, θα βγει σε βινύλιο, κασέτα, CD και σε περιορισμένο κουτί (αν κατάλαβα καλά) και οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

 

 

Το επίσημο tracklist είναι το εξής:

 

  1. This is My Church
  2. The Fall of Man
  3. Lux Tenebrarum
  4. ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ
  5. Idolatrous Discord
  6. Ama Lilith
  7. Negative Renaissance
  8. The Peacock King
  9. Give the Devil his due: The story

 

Πάμε να αποτυπώσουμε τις πρώτες εντυπώσεις. Η κεντρική ιδέα του album είναι η Οργή του Εωσφόρου προς την Ανθρωπότητα, η οποία τον ωθεί να διαλύσει κάθε τι και να φτιάξει κάτι καινούργιο φέρνοντας το ... Φως (όπως μαρτυρά και το όνομά του).

 

Δεν πρόκειται για ένα τυπικό black metal album, όπως σχολίασε ο Magus, ή καλύτερα,  δεν πρόκειται για ένα τυπικό "Magus album", αλλά για το πιο οργανικό album που έκανε ποτέ, οδηγώντας όλες τις black metal επιρροές του σε ένα πραγματικά σκοτεινό και τρομακτικό μονοπάτι. Το "Βυσσοδωμόντας", αποτελείται από 9 συνθέσεις (8 αν βγάλουμε την εισαγωγή) με διάρκεια 55 λεπτών, οι οποίες δεν κουράζουν, παρότι είναι απαιτητικές, πολύπλοκες, αρκετά προοδευτικές θα λέγαμε, κινηματογραφικές και δημιουργούν αδιαμφισβήτητα εικόνες (κάτι που με χαρά υποστήριξε κι ο Γιώργος), ενώ απαιτούν την απόλυτη προσοχή του ακροατή και σίγουρα πολλές ακροάσεις.

 

Τη σύνθεση έχουν αναλάβει από κοινού ο Γιώργος με τον Βασίλη Ζόμπολα, που παίζει τις κιθάρες, ενώ έχουμε κι έκτακτες συμμετοχές από την Hel Pyre (επίσης ήταν παρούσα), που κάνει δεύτερα φωνητικά στο “Ama Lilith” και τους King Dude, Manos Six, που κάνουν επίσης δεύτερα φωνητικά στο κορυφαίο κομμάτι του δίσκου, αλλά και εκ των κορυφαίων της σταδιοδρομίας του Γιώργου αν θέλετε τη γνώμη μας, το ”Give the Devil his due: The story”. Όσοι ακούτε Necromantia, προφανώς γνωρίζετε το ”Give the Devil his due” από το “To The Depths We Descend…”. Το ”Give the Devil his due: The story” λοιπόν είναι ο λόγος, το γιατί αν προτιμάτε, που γράφτηκε αυτό το κομμάτι.

 

Το "Βυσσοδωμόντας" είναι ένα album προσεγμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Όπως αναφέραμε και παραπάνω η προ-ακρόαση των συνθέσεων έγινε με διαφορετική σειρά απ' ό,τι είναι στο δίσκο με τον The Magus να κάνει τις απαραίτητες επεξηγήσεις σε κάποια από αυτά, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το concept. Ίσως και αυτή να είναι η "σωστή" σειρά των τραγουδιών, αλλά ακόμη και ανακατεμένα ή μεμονωμένα να τα ακούσει κανείς σίγουρα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι σκοτεινές και εφιαλτικές ιδέες του The Magus μπόρεσαν και αποτυπώθηκαν σε κάθε νότα, κάθε riff & ρεφρέν, ενώ κάθε στοιχείο της ενορχήστρωσης δεν είναι τυχαία εκεί που τοποθετήθηκε.

 

 

 

Ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στο εξαιρετικό εξώφυλλό -  δημιουργία του Harnasash Singh, που ταιριάζει απόλυτα με το concept του album, αποτυπώνοντας τον Εωσφόρο στο θρόνο του, οργισμένο αλλά και αποφασισμένο να καταστρέψει την ανθρωπότητα προκειμένου να φέρει το Φως και να την αναγεννήσει.

 

Η μίξη και η παραγωγή έχουν γίνει από τον George Emmanuel (LUCIFER’S CHILD), ο οποίος κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία του δημιουργού να υπάρχει μια πιο "ζεστή" και εκφραστική θα λέγαμε προσέγγιση, που να πλησιάζει την old-school αισθητική, η οποία μπορούσε να εκφράσει καλύτερα και πιο άμεσα τον ήχο που έχει στο μυαλό του ο καλλιτέχνης, και τα κατάφερε τόσο ώστε το αποτέλεσμα να μην ακούγεται "πλαστικό", αλλά όσο ... "βρώμικο" χρειάζεται.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στην επίσημη δισκοκριτική του album, πολύ σύντομα.

 

 

 

THE MAGUS: https://www.themagus666.com/ https://www.facebook.com/themagus666 https://www.instagram.com/themagus_666/

The Circle Music: https://thecirclemusic.gr/
https://linktr.ee/thecirclemusic
https://www.instagram.com/the_circle_... https://www.facebook.com/thecirclemus... https://thecirclemusicfamily.bandcamp...  
  / @thecirclemusic4379  

PR: https://futurecultpr.com/
https://www.instagram.com/futurecultpr/

 

 

Για το RockOverdose,

Μιχάλης Τσολάκος, Βιβή Ζαπαντιώτου

Comments