Prejudice Reborn interview @ Rockoverdose.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν για το Rock Overdose, ο Τάσος και ο Μανώλης, ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος των PREJUDICE REBORN, στη συνεργάτιδα του site μας, Vivi Jd...

1) Γεια χαρά και καλωσορίσατε στο Rockoverdose.gr. ‘Έχω την εντύπωση ότι περάσατε από πολλές διακυμάνσεις μέχρι να μπορέσετε να πείτε «ok,ξεκινάμε δουλειά»..Οι συχνές αλλαγές στο line up αλλά και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις θεωρείς ότι σας έφεραν λίγο πίσω?

Τάσος: Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις είναι ένα «αναγκαίο κακό» το οποίο όλα τα συγκροτήματα στην Ελλάδα το περνάνε αργά ή γρήγορα. Σίγουρα μας πήγε 1 χρόνο πίσω αλλά πιστεύω μας έκανε πιο αποφασισμένους (εμένα και το Μανώλη) για να προχωρήσουμε. Αυτό που σίγουρα ήταν οδυνηρό για εμάς ήταν οι αμέτρητες εναλλαγές στο line up. Όλοι θέλουν να κάνουν κάτι με το συγκρότημα τους αλλά όταν έρθει η ώρα που μεγαλώνουν οι απαιτήσεις, χρειάζεται να δώσουν χρήματα για ηχογραφήσεις και να κάνουν μια πιο υπεύθυνη δουλεία, απομακρύνονται. Πρέπει να το αγαπάς αυτό το πράγμα που λέγετε μουσική και να σε γεμίζει.

Μανώλης: Αναμφίβολα ο στρατός σε πηγαίνει πίσω αλλά αυτό λίγο πολύ ισχύει για όλες τις μπάντες. Από εκεί και πέρα για να μπορέσεις να ξεκινήσεις να δουλεύεις σωστά πρέπει να υπάρχουν κάποιες βάσεις. Δυστυχώς στην χώρα μας η λανθασμένη νοοτροπία και η ανευθυνότητα είναι καθημερινά φαινόμενα για αυτό και μας πήρε τόσο καιρό να ασχοληθούμε λίγο πιο σοβαρά. Πρέπει να βρεις σωστούς συνεργάτες που να σε σέβονται και να τους σέβεσαι και εσύ διαφορετικά δεν μπορείς να συνεχίσεις.

2) Δώστε μας μια γεύση για την πορεία των PREJUDICE REBORN. Έχετε ένα demo από όσο γνωρίζω με τίτλο “WEAK” και αυτή τη περίοδο είστε στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου album σας? Τι να περιμένουμε από αυτό?

Τάσος: Οι Prejudice Reborn είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ειδών metal όπου προσπαθούν να συνδυαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας φρέσκος ήχος. Δυστυχώς πια δεν μπορούμε να μιλάμε για παρθενογένεση αφού έχουν παιχτεί τα πάντα. Το «Weak» ήταν το πρώτο μας demo το 2008. Ηχογραφώντας στο IEK Δομή προσπαθήσαμε να έχουμε κάτι λίγο πιο σοβαρό από μια live ηχογράφηση στο studio. Πολλά άλλαξαν από τότε. Τόσα χρόνια με το Μανώλη ψάχναμε τραγουδιστές χωρίς κανείς να καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να έχεις σκηνική παρουσία, ερμηνεία και καλή προφορά στα αγγλικά. Εγώ έπαιζα μπάσο και παρακολουθούσα. Έτσι όταν ήμουν στρατό πάρθηκε η απόφαση να τραγουδήσω εγώ.

Μανώλης: Ξεκινήσαμε το 2005 να παίζουμε και καταφέραμε μετά από 3 χρόνια να βγάλουμε το Weak το οποίο ήταν μια προσπάθεια που κάναμε τότε για να έχουμε κάτι δικό μας και όχι απλά μια ηχογράφηση πρόβας. Πλέον έχουν αλλάξει πολλά από τότε έχουμε ωριμάσει πολύ μουσικά και το γεγονός ότι γράφουμε τον δίσκο μας σε ένα επαγγελματικό studio κάτω από ανάλογες συνθήκες βοηθάει την μπάντα πολύ... Προσωπικά δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον δίσκο αλλά αν του αρέσουν κλασσικές heavy μπάντες πιστεύω θα βρει πράγματα μέσα στο δίσκο που έχουν να του πουν κάτι.

3) Οφείλω να ομολογήσω ότι το «TANTALIZE» το μόνο studio κομμάτι σας προς το παρών και διόρθωσε με αν κάνω λάθος που υπάρχει ως δείγμα τις δουλειάς σας στο internet μας προμηνύει για κάτι πολύ ενδιαφέρον στη συνέχεια. Το επερχόμενο album σας θα κυμαίνεται σε αυτές τις γραμμές? Πες μας δυο πράγματα γι’ αυτό.

Μανώλης: Καταρχήν μας χαροποιεί το γεγονός ότι σου άρεσε και ευχαριστούμε πολύ. Από την ημέρα που διαλέξαμε να το ανεβάσουμε στο internet λάβαμε πολλά θετικά σχόλια διαφορών ειδών και γενικά να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έστειλαν τα σχόλια τους και μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι το “Tantalize” είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι και αξίζει κάποιος να το ακούσει τόσο από στιχουργικής πλευράς να δει που αναφέρεται όσο και μουσικά. Σίγουρα είναι από τα κομμάτια που μας αντιπροσωπεύουν περισσότερο αυτήν την περίοδο και από τα αγαπημένα μας.

Τάσος: Ανεβάσαμε πρώτο το “Tantalize” γιατί όπως είπε ο Μανώλης είναι ίσως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια του συγκροτήματος. Γράφοντας το δίσκο και έχοντας ολοκληρώσει 6 από τα 10 ή 11 κομμάτια αποφασίσαμε 4 από αυτά να τα βγάλουμε με τη μορφή ενός promo EΡ το οποίο θα λέγεται Rain Must Fall. Θέλαμε να δείξουμε πως ακούγετε το συγκρότημα πλέον. Ο Θοδωρής και ο Κώστας σαν νέα μέλη προσφέρανε πολλά στη ενορχήστρωση. Το «Tantalize» είναι ένα από αυτά τα κομμάτια. Σίγουρα και ο δίσκος θα κινείται σε αυτό το επίπεδο. Βέβαια μέχρι την ολοκλήρωση του δίσκου κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Πριν λίγες μέρες ανεβάσαμε άλλο ένα κομμάτι από το EP το “Faithless Trust” ενώ το teaser trailer από το video clip μας “Beautiful Sadness”, που γυρίστηκε στις 6 Νοεμβρίου με το Βαγγέλη Γιαλαμά, και θα κυκλοφορήσει το Μάιο θα μπορεί κάνεις να το παρακολουθήσει και σε 3D μορφή στο YouTube από αρχές Δεκεμβρίου.

4) Ηχογραφείτε στα Fragile Studios. Έχω να πω ότι είμαι μεγάλη fan των αποτελεσμάτων και της δουλειάς που γίνεται εκεί αλλά απορώ πως και δεν καταφύγατε στο εξωτερικό κάτι που «παίζει» πολύ τελευταία.

Τάσος: Το να καταφύγεις στο εξωτερικό είναι μια πολύ καλή λύση αλλά ταυτόχρονα δαπανηρή οικονομικά και δύσκολη για να την συνδυάσεις με τη δουλειά σου. Εξάλλου όταν ακούσαμε παραγωγές από τα Fragile Studios θεωρήσαμε ότι είναι ο ήχος που θέλαμε για εμάς.

Μανώλης : Ο κόσμος νομίζει ότι εδώ στην Ελλάδα τα studio είναι ακόμη πολύ πίσω σε τεχνολογία η μηχανήματα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει απλά δεν υπάρχουν κατάλληλοι άνθρωποι πίσω από τις κονσόλες οι οποίοι να γνωρίζουν το είδος και να το αγαπάνε. Στα Fragile Studios φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για αυτό άλλωστε οι μπάντες τα προτιμούν και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην δουλειά κάθε μπάντας.

5) Ποια θα ήταν η ιδανική πορεία για εσάς στις δύσκολες αυτές εποχές που περνάμε κατά εμέ στη rock και metal σκηνή στην Ελλάδα?

Μανώλης: Οι καιροί είναι δύσκολοι γενικότερα αλλά και στην metal σκηνή. Στο χέρι μας είναι όμως να αλλάξει αυτό και να προσπαθήσουν όλοι για αυτό μαζί. Μπάντες, fans, αλλά και διοργανωτές μπορούμε να προωθήσουμε πολύ την σκηνή αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την πάρτη μας ή το κέρδος. Από εκεί και πέρα κάποιο live με κάποιο μεγάλο group θα μας έδινε την ώθηση που χρειαζόμαστε κυρίως ψυχολογικά.

Τάσος: H metal σκηνή περνάει κρίση και σίγουρα περισσότερο στην Αθήνα. Στην Ελληνική επαρχία ο κόσμος ενδιαφέρετε ακόμα. Δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά δεν βοηθάνε τα συγκροτήματα αλλά τα εκμεταλλεύονται. Για μας η ιδανική πορεία θα ήταν να περιοδεύσουμε στην Ελλάδα και να ανοίξουμε κάποιο συγκρότημα στο Rockwave σε πρώτη φάση.

6) Ποια θα ήταν η μπάντα που θα θέλατε να παίξετε μαζί της κάποια στιγμή έτσι ώστε να πάρουμε και μια ιδέα για τις επιρροές σας?

Τάσος: Θα έλεγα Μαchine Head, Metallica και Black Sabbath.

Μανώλης: Με κάλυψε πλήρως ο Τάσος απλά θα προσθέσω τους Stone Sour.

7) Από μένα ευχαριστώ πολύ για αυτή τη κουβεντούλα, εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια, καλή επιτυχία στο album και αφήνω τον επίλογο σε εσάς…

Μανώλης : Ευχαριστούμε φυσικά τον Rockoverdose για την τιμή που μας κάνει και ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας στηρίζουν και μας βοηθάνε όλα αυτά τα χρόνια. Να αναφέρουμε ότι στις 28 Νοεμβρίου παρουσιάζουμε το ΕP μας “Rain Must Fall” στο Revenge of Rock μαζί με το 3D teaser trailer από το video clip μας “Beautiful Sadness”.

Τάσος: Εμείς να ευχαριστήσουμε που ο Rockoverdose ενδιαφέρεται για νέα συγκροτήματα και μας δίνει την ευκαιρία να ακουστούμε. Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά σε κάποια συναυλία μας και να μοιραστούμε μαζί αυτό που λέγετε μουσική.

Μπορείτε να τσεκάρετε τα Faithless Trust και Tantalize στο YouTube

Comments