Το Prog Metal act Murky Claw κυκλοφόρησε το single και το lyric video για το “Heroes”

 

Το συγκρότημα της Βενεζουέλας Murky Claw, σήμερα με μέλη του να κατοικούν σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη, μόλις παρουσίασε το νέο τους τραγούδι «Heroes», με το οποίο επιβεβαιώνουν την επιστροφή τους ως μπάντα, πειραματιζόμενοι με νέους ήχους που ξεπερνούν το εναλλακτικό metal, το progressive metal και το alternative rock. Ο Félix Allueva, στο βιβλίο «ROCK VZLA», αναφέρει ότι οι Murky Claw είναι ένα από τα συγκροτήματα που έδωσαν στο aggro metal μια σφραγίδα ποιότητας στη χώρα.

Το «Heroes», το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες ροής, είναι το πρώτο single από το επερχόμενο EP τους, το οποίο θα ονομάζεται «M3TAVERSE». Η μίξη, το mastering και η συμπαραγωγή του έργου γίνεται από τον γνωστό Dj Zardonic, Βενεζουελανό με έδρα τη Γερμανία, ο οποίος εκτός από παραγωγός, μηχανικός ήχου και συνθέτης με εικοσαετή εμπειρία στη μουσική βιομηχανία, είναι ένας από τους οι πιο περιοδεύοντες μουσικοί της Βενεζουέλας. στην Ευρώπη και οι τίτλοι τους μοιράζονται με παγκοσμίου φήμης μουσικά έργα όπως τα Fear Factory, Bullet for my Valentine, Sonic Syndicate, Arturia, Slate Digital, IK Multimedia, Public Disorder και η μουσική τους ακούγεται σε κανάλια υψηλής ποιότητας όπως το TNT, NBC Sports, μεταξύ άλλων.

"Το Heroes εμπνέεται από τα γεγονότα που είναι τώρα στις ειδήσεις στον κόσμο και είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπερασπίζονται την ιστορία τους, τις οικογένειές τους, τα εδάφη τους και πάνω από όλα τους ήρωες που ρισκάρουν τη ζωή τους στους πολέμους αυτού του αιώνα. Μουσική είναι μια ακουστική ταινία που αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που έχουν περάσει από καταστάσεις πολέμου και επιθέσεων με τεράστια όπλα.Η μουσική εξέλιξη είναι αξιοσημείωτη σε σχέση με τα προηγούμενα έργα τους και αυτή ακριβώς η σκηνοθεσία σηματοδοτεί τη νέα όψη του Murky Claw, διατηρώντας την ουσία του 'guaro metal' τους με εναλλακτικά στοιχεία και την εκρηκτική μελωδία που τους χαρακτηρίζει από τη δημιουργία τους». - Αναφέρετε το συγκρότημα.

Οι Murky Claw είναι ένα συγκρότημα από το Barquisimeto, στην πολιτεία Lara, που σχηματίστηκε το 1996 και αναγνωρίστηκε εκείνη την εποχή μεταξύ των κύριων εναλλακτικών metal συγκροτημάτων στη Βενεζουέλα μαζί με τους Candy 66, Subsonus, Liquêt, TrasDeVieja, Decibel και Agresión. Το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο 'Jibaku', από το οποίο κυκλοφόρησαν τραγούδια όπως τα 'Hypocrite', 'Pástima' και 'So Cold (feat. Jean Carlo De Oliveira)'. Το 2007, το Murky Claw έκανε ένα διάλειμμα ενώ τα μέλη του εγκαταστάθηκαν σε διαφορετικές πόλεις και το 2020 ξανάρχισαν τη δραστηριότητα με τη δημοσίευση του τραγουδιού «Red Monkey on the Train». Αργότερα, κυκλοφόρησαν το EP «Far Away... Close Enough» το 2021.

 

http://www.murkyclaw.com/

Comments