PROJECT RENEGADE στο Rock Overdose:”Στα live σεβόμαστε όλους εκείνους που παίρνουν το ρίσκο να έρθουν να μας δουν”.

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς βρέθηκαν με τον Οδυσσέα, τον ντράμερ των Ρroject Renegade, μιας σχετικά καινούργιας female-fronted alternative metal μπάντας, και είπαν κάποια πράγματα για τον επικείμενο πρώτο full length δίσκο της μπάντας αλλά και για την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ladies of Metal Festival vol. 2 στις 30 Μαρτίου.

 

 

 

Rock Overdose: Kαλησπέρα, για αρχή θα ήθελα να μας συστήσεις τη μπάντα και τα μέλη της.

 

Οδυσσέας: Καλησπέρα. Ξεκινήσαμε το 2014, από εμένα και την τραγουδίστριά μας τη Μαριάννα, ο Νίκος είναι στην κιθάρα και ο Δημήτρης στο μπάσο. Με τη Μαριάννα γνωριζόμαστε από μικροί κι έχουμε παίξει σε πολλές μπάντες μαζί και έφτασε η στιγμή να κάνουμε κάτι δικό μας, κάτι πιο «σοβαρό», να πειραματιστούμε και ουσιαστικά δημιουργήθηκαν οι Ρroject Renegade.

 

 

Rock Overdose: Έχετε βγάλει κάποια προσωπική δουλειά;

 

Οδυσσέας: Ναι, έχουμε ένα ΕΡ τριών κομματιών, το “Cerebra”, το οποίο αρχικά προοριζόταν για demo προκειμένου να δούμε τι ανταπόκριση θα έχει στον κόσμο, αλλά μετά από αλλαγές στο line-up βρεθήκαμε εγώ με τη Μαριάννα και είπαμε ότι αφού έχουμε ηχογραφήσει τα κομμάτια, ας τους βάλουμε όλη την παραγωγή από πίσω για να γίνει η πρώτη μας δουλειά. Τώρα είμαστε σε διαδικασία που γράφουμε τον πρώτο μας δίσκο και ουσιαστικά αυτή θα είναι η πρώτη μας full-length προσπάθεια.

 

 

Rock Overdose: Και κάτω από ποια εταιρεία θα κυκλοφορήσει;

 

Οδυσσέας: Ακόμη δεν είμαστε σε κάποια εταιρεία, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα αφού ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις, να βρούμε μια που θα μας αντιπροσωπεύει. Οπότε ευελπιστούμε να αρέσει σε κάποιον και να το υποστηρίξει.

 

 

Rock Overdose: Μακάρι, διότι το αξίζετε πιστεύω…

 

Οδυσσέας: Σε ευχαριστώ.

 

 

Rock Overdose: Είδα σε φωτογραφίες σας ότι φοράς μάσκα. Έτσι εμφανίζεσαι;

 

Οδυσσέας: Ναι, ξέρεις, σε όλες τις μπάντες που ήμουν, πάντα προσπαθούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μου αρέσουν κι άλλα πράγματα, όπως το θέατρο, η ζωγραφική, οπότε πάντα είχα θέμα με το πώς θα δείχνω.

 

 

Rock Overdose: Παίζει ρόλο και η εμφάνιση της μπάντας, είναι κάτι που μένει.

 

Οδυσσέας: Σίγουρα, μα άμα ακούσεις κι ανθρώπους να μιλάνε, θα σου πουν π.χ πάω να δω τους Βlack Sabbath, δε λένε πάω να ακούσω, οπότε ήταν σημαντικό για μας να υπάρχει και ένα οπτικό show πέρα από το ακουστικό μέρος. Εγώ ήμουν που ανέλαβα αυτό το κομμάτι, το πώς θα δείχνουμε δηλαδή…

 

 

Rock Overdose: Να έχετε και έναν οπτικό χαρακτήρα…

 

Οδυσσέας: Ακριβώς!

 

 

Rock Overdose: Βλέπω έχετε και video-clip, το κομμάτι “Pressure”.

 

Οδυσσέας: Ναι, ναι ακριβώς, είναι το πρώτο video-clip που κάναμε και νομίζω ήτανε ένα με δύο χρόνια πριν, πρέπει να ήταν το τελευταίο κομμάτι που γράψαμε για το πρώτο μας υλικό. Θυμάμαι, το είχα γράψει με τη Μαριάννα και ήταν ουσιαστικά ένα μεταβατικό κομμάτι για το που θέλουμε να πάει ο νέος μας ήχος. Αυτό μπορούν όλοι να το δουν τώρα (εννοεί τον ήχο) και πιστέψαμε ότι είναι το καλύτερο κομμάτι για να γυριστεί ένα video.

 

 

Rock Overdose: Είναι το μοναδικό σας επίσημο video-clip, έτσι;

 

Οδυσσέας: Ναι, αλλά σχεδιάζουμε με το νέο δίσκο να έχουμε περισσότερα, καθώς στην εποχή του internet το video παίζει μεγάλο ρόλο.

 

 

Rock Overdose: Και να πούμε ότι η εταιρεία που σας προμοτάρει είναι η Αngels Promotions;

 

Οδυσσέας: Ναι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά σε αυτήν την ομάδα. Δίνουν στη μπάντα τη σημασία που της αξίζει και μας σέβονται. Προσέχουν τη μπάντα και δεν αισθανόμαστε ότι παίζουμε δεύτερο ρόλο για κάποιον, είναι μια πολύ καλή σχέση.

 

 

Rock Overdose: Nαι κι εγώ που συνεργάζομαι το βλέπω, υπάρχει μια πολύ σοβαρή κι επαγγελματική δουλειά…

 

Οδυσσέας: Κοίτα, είναι πολύ καλό που οι εταιρείες promotion βλέπουν τους καλλιτέχνες σαν κάτι ξεχωριστό που πρέπει να προωθηθεί και όχι σαν απλούς πελάτες τους. Αν δεν το έβλεπαν έτσι δε θα βγει κ τίποτε καινούργιο, θα ακούγαμε συνεχώς τις ίδιες μπάντες. Η εταιρεία βλέπει ότι εμείς παίρνουμε στα σοβαρά τη μπάντα μας, δε λέμε απλά ότι έχουμε και μια μπάντα και το προωθούν ανάλογα. Είμαστε περίπου ένα χρόνο μαζί και δεν υπάρχει κανένα παράπονο.

 

 

Rock Overdose: Και ετοιμάζεστε και για το Ladies of metal festival που θα γίνει στο Holywood stage στις 30 Μαρτίου…

 

Οδυσσέας: Ναι, είναι η δεύτερη φορά που θα γίνει αυτό. Την πρώτη, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να συμμετέχουμε, αλλά τώρα είμαστε χαρούμενοι που θα μοιραστούμε τη σκηνή με άλλες μπάντες, με κοινό fan base, με διάφορους μουσικούς ήχους και θα είναι ευκαιρία για όλους να δουν ότι υπάρχουν κι άλλες μπάντες που έρχονται από πίσω.

 

 

Rock Overdose: Γνωρίζεις τι είσοδο θα έχει;

 

Οδυσσέας: Όχι, ξέρεις αυτές τις μέρες είμαι σπίτι-στούντιο, στούντιο-σπίτι και σήμερα είναι η μόνη μέρα που είχα ρεπό. Τα ξέρουν αυτά τα υπόλοιπα παιδιά όμως.

 

 

Rock Overdose: Έχει κι άλλες μπάντες, όπως Meden Agan, Dimlight, Reasons Behind και Disillusive Play, σωστά;

 

Οδυσσέας: Ναι, μέχρι στιγμής μόνο με τους Meden Agan είχαμε την τύχη να παίξουμε και να γνωριστούμε, με τις άλλες μπάντες δεν έτυχε, αλλά θα είμαστε εκεί για τον ίδιο σκοπό, οπότε δεν θα είναι και δύσκολο να γίνει.

 

Photo: Hope Dikappa

 

Rock Overdose: Αν και δεν μ’ αρέσει να βάζουμε ταμπέλες, πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική σας;

 

Οδυσσέας: Κοίταξε, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά καταλαβαίνω ότι μερικούς τους βοηθάει να έχουν κάποιες προσδοκίες ή μια γενική εικόνα. Όσο για τη μπάντα μου, ας πούμε ότι κινούμαστε στο alternative metal.

 

 

Rock Overdose: Οπότε ας σας τσεκάρουν κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…

 

Οδυσσέας: Αυτό είναι και το καλύτερο. Ξέρεις, όταν δεν έχεις και προσδοκίες, μπορείς να δεις κάτι και με πιο «παρθένα» μάτια, μερικοί λένε ότι «α, αυτοί παίζουν thrash, άρα περιμένω κάτι σαν Slayer», κάτι που δεν είναι πάντα καλό.

 

Photo: CristianNastase.ro

 

Rock Overdose: Οπότε πρέπει να έρθει να σας δει κάποιος για να βγάλει ένα τελικό συμπέρασμα.

 

Οδυσσέας: Εννοείται, εξάλλου σεβόμαστε όλους εκείνους που παίρνουν το ρίσκο να έρθουν να μας δουν, διότι αντί να προτιμήσουν τη σιγουριά του να δώσουν 5 ευρώ για να πιούν μια μπύρα με την παρέα τους, έρχονται σε εμάς. Άρα, δε θα το μετανιώσει κανείς, διότι πάντα δίνουμε το 1000% στη σκηνή.

 

 

Rock Overdose: Άλλες εμφανίσεις έχετε στο προσκήνιο;

 

Οδυσσέας: Μέχρι στιγμής είμαστε σε διακανονισμούς για διάφορα πράγματα, που δε μπορώ να πω τώρα, όμως μόλις πριν μια βδομάδα ανακοινώθηκε ότι θα παίξουμε σε ένα φεστιβάλ στην Ιταλία, ανοίγοντας για τους Μayan.

 

 

Rock Overdose: Ναι, τους ξέρω…

 

Οδυσσέας: Ήταν ουσιαστικά ένα live που έγινε μέσω ψηφοφορίας και κινήσαμε γη και ουρανό, οπαδούς για να ψηφίσουν, διότι θέλαμε πάρα πολύ να πάμε και νιώθαμε ότι ήταν κάτι ουτοπικό, γιατί όλες οι άλλες μπάντες ήταν ιταλικές. Επίσης, μάθαμε ότι πολλοί Ιταλοί μας ψήφισαν και αναρωτιόμουν μήπως μας κάνουν πλάκα. Αυτή είναι η άλλη εμφάνιση, τώρα αν υπογράψουμε και τα αντίστοιχα συμβόλαια θα ανακοινωθούν και άλλες, αλλά μέχρι τότε δεν λέμε τίποτα γιατί ξέρεις πως είναι οι συμφωνίες.

 

 

Rock Overdose: Ναι. Λοιπόν, να ευχηθώ καλή επιτυχία…

 

Οδυσσέας: Ευχαριστώ πολύ.

 

 

Rock Overdose: Ραντεβού 30 Μαρτίου στο Ladies of metal festival, εύχομαι κάθε καλό, θα τσεκάρω και το video σας, το “Pressure”, χωρίς…πίεση τώρα…

 

Οδυσσέας: Ακριβώς έτσι! Ευχαριστώ για το χρόνο σου και για την ευκαιρία και ελπίζω να τα πούμε ξανά σύντομα.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

Comments