INDICO: Το ελληνικό punk είναι ζωντανό!

 

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε το πρόσφατο e mail των INDICO προς εμένα,με το βίντεο του νέου τραγουδιού τους και βίντεο, "Είμαστε Μαζί" (βλέπε πρόσφατη παρουσίαση στη σελίδα μας). Κατόπιν κατέβασα (δωρεάν από το Bandcamp) την πλήρη δισκογραφία τους (υπάρχει η διεύθυνση στο τέλος του άρθρου) και άκουσα εκτενέστερα την δουλειά τους και πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος !

Να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι είμαι αρκετά ‘’δύσκολος’’ με την ‘’νέα γενιά’’ του PUNK στην Ελλάδα,μια και ως γνήσιος φαν της παλιάς-πρώτης σκηνής του είδους(και εμπλεκόμενος άμεσα μέσα από σχέσεις με συγκροτήματα, fanzines, συναυλιακούς χώρους,στέκια κτλ),δεν έβρισκα και πολλά από αυτά να μου τραβάν το ενδιαφέρον…

Πολλά από τα νέα σχήματα δυστυχώς μου προκαλούν αδιαφορία και στη χειρότερη περίπτωση: αποστροφή,αφού δεν έχουν αυτή την σπίθα και αυθεντικότητα (κάκιστες αντιγραφές) που είχαν τα συγκροτήματα της πρώτης γενιάς !

Οι INDICO ,ευτυχώς διαφέρουν κατά πολύ από τον σωρό της νέας γενιάς συγκροτημάτων,με όμορφο αυθεντικό ήχο,στίχο με νόημα και δυναμικότητα,και-επιτέλους-μελωδία !

Είναι συγκρότημα που θα δεις μόνο σε χώρους διεξαγωγής συναυλιών του αναρχικού χώρου (καταλήψεις,στέκια κτλ) και από αυτά που την μουσική τους , μοιράζονται δωρεάν στο δίκτυο (με προαιρετική χρηματική,συνεισφορά των ενδιαφερόμενων, μόνο για κάλυψη μελλοντικών ηχογραφήσεων και άλλων εγχειρημάτων) και γενικότερα ένα σχήμα που ανήκει πλήρως στα πραγματικά ιδεώδη του αυθεντικού PUNK !

Ξεκίνησαν το 2006 στην Αθήνα και από τότε κυκλοφορήσαν ένα demo (2008) και δυο album (Πριν Το Τελευταίο Σύμπτωμα 2010, Καθρέφτης Ονείρων 2014).

 

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους:

Στρατή – φωνή
Δημήτρη – μπάσο
Στάθη – κιθάρα
Νίκο – κιθάρα
Δημήτρη – τύμπανα

Έχουν κάνει πολλά LIVE, μόνο σε χώρους καταλήψεων, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και σε αντίστοιχα στέκια :

‘’Αποφασίζουμε πλέον συνειδητά να κινηθούμε αντιεμπορικά και αδιαμεσολάβητα και ξεκινάνε οι εμφανίσεις σε αυτοοργανωμένα πλαίσια. Μακριά δηλαδή από μαγαζιά και στηρίζοντας πλέον την DIY σκηνή σε στέκια καταλήψεις και ελεύθερους χώρους. ‘’

 

 

Η μπάντα βρίσκεται τελευταία σε προετοιμασία νέου υλικού για καινούργια κυκλοφορία καθώς και νέων εμφανίσεων(όταν φυσικά αυτό θα είναι εφικτό) στους αγαπημένους τους και προτιμώμενους χώρους :

‘’Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας σύνθεσης επόμενου δίσκου μας και παίζουμε ζωντανά με κάθε καλή ευκαιρία στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένες προσπάθειες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

 

Κλείνοντας την μικρή μας αναφορά στους INDICO να ξαναεκφράσω την συμπάθεια μου και την πίστη μου,για αυτήν την μπάντα,που έχει να δώσει πολλά ακόμα και ελπίζουμε μαζί τους για ότι καλύτερο από αυτούς στο μέλλον !

 

 

‘’Keep it alive and kickin! ‘’

 

https://indico.espivblogs.net/bio/

https://www.facebook.com/indicopunk/

https://indico.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/user/stratis13/videos

https://myspace.com/indico

https://www.reverbnation.com/indico

 

 

 

Για το RockOverdose,

Νίκος Τρυψάνης

Comments