Red Fang, Lord 13, Phase Reverse @ An Club, 22/4/2012

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε κατηφορίζοντας τα σκαλιά του Αν την Κυριακή το βράδυ, μιας και στο υπόγειο της Σολωμού δεν έπεφτε καρφίτσα. Σπουδαίο πράμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η επόμενη ήταν εργάσιμη, αλλά και την ισχνή προσέλευση στην αμέσως προηγούμενη εμφάνιση των Red Fang στα μέρη μας.

Δυστυχώς, λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη μου, τους Phase Reverse δεν τους παρακολούθησα αρκετά ώστε να μπορεί να γίνει δίκαιη κριτική στην εμφάνιση τους, οπότε επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Μου μεταφέρθηκε πάντως ότι άφησαν καλές εντυπώσεις. 

Η βραδιά λοιπόν για μένα ουσιαστικά ξεκίνησε με τους Lord 13. Βετεράνοι στο σανίδι και με τη φόρα του πρόσφατου “2013” δε χαράμισαν καθόλου από το λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους. Βγάλαν, έτσι πρόχειρα από το τσεπάκι τους, rock ύμνους του στυλ “Off The Edge”, “Keep On Riding”, “Wicked Thing” και ok, ποιος δε θα γουστάριζε δηλαδή; Όχι πείτε μου. “Get You High” για κλείσιμο όνομα και πράμα, μας πήραν και μας σήκωσαν. Πότε θα σας ξαναδούμε είπαμε εσάς;

Δεν πέρασε και πολύς χρόνος και ήρθε η ώρα για τις πριμαντόνες τις βραδιάς. Σημειολογικά μοιάζουν με καλό ζευγάρωμα. Ο κιθαρίστας με τη μουσάρα, ο έτερος με τα άκυρα tattoos, ο μπασίστας με τα χιπστερικά γυαλιά και ο μάλλον αδιάφορος ντράμμερ. Βλέποντας τους, για κάποιο λόγο βγάζει νόημα να είναι στην ίδια μπάντα. Με το κοινό τριγύρω να πεθαίνει για πάρτη τους από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν απογοήτευσαν ούτε στο ελάχιστο.

Κινητικότατοι παρά τη μικρή σκηνή του Αν, δε δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν ένα λαό που -κακά τα ψέμματα- δεν ήθελε και πολύ να μην. Καλοί παίχτες, με τον κιθαρίστα εκ δεξιών (ναι, αυτόν με τα άκυρα τατουάζ) και ακόμα περισσότερο τον τυμπανιστή (ναι αυτόν που σας τον είπα πριν αδιάφορο, είδατε τι παιχνίδια σας παίζω;) να ξεχωρίζουν, μας παρέδωσαν ένα σωστά μοιρασμένο σετ ανάμεσα στις δυο full κυκλοφορίες τους, αλλά κυρίως κατάφεραν να μας κάνουν να ξεδώσουμε όπως έπρεπε μια τελευταία φόρα, πριν η μίζερη Δευτέρα μας χτυπήσει την πόρτα.
 
 
Προφανώς και έγινε ο αναμενόμενος χαμός στα youtube hits στυλ “Prehistoric Dog” και “Wires”. Προφανώς και χάσατε όσοι είπατε να κάτσετε σπίτι σας, γιατί που να τρέχετε κυριακάτικα. Oh well,υπάρχει πάντα η επόμενη φορά. Κι αν κρίνω από την προσέλευση αλλά και γενικοτερη ανταπόκριση τούτη τη φορά, το repeat φαντάζει πιθανότατο.
 
Για το rockoverdose.gr,
Δημήτρης Σούρσος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Comments