“Έφυγε” ο Ηλίας Γεωργουλέας, ιδιοκτήτης του ιστορικού club Rebound κ.ά.

 

"Έφυγε" από τη ζωή ο Ηλίας Γεωργουλέας, περισσότερο γνωστός ως ο ιδιοκτήτης του θρυλικού club Rebound αλλά και ως πρωτεργάτης της goth σκηνής της Αθήνας καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε τα πρώτα αντισυμβατικά - αντι-disco bar στην πρωτεύουσα, δίνοντας βήμα έκφρασης στις διαφορετικές προσωπικότητες, όπως υπήρξε και ο ίδιος.


 

Υπήρξε στενός φίλος και συμμαθητής του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Αλέξη Γκόλφη.

Το 1968-1969 άνοιξε το club Blueberry, ένα από τα αντισυμβατικά στέκια της νεολαίας που φιλοξένησε μερικά σπουδαία lives , όπως των Storm (πρώιμοι Aphrodite’s Child)

Τη δεκαετία του 1980, η Bluberry μετονομάστηκε σε Problem και το 1986 η Problem αλλάζει ύφος και όνομα και ονομάζεται Rebound, η πιο γνωστή υπόγα της Πλατείας Αμερικής, που που βρισκόταν στην οδό Μηθύμνης 43 και έκλεισε οριστικά πριν 1 χρόνο.

Γκοθάδες και γκοθούδες, μαυροντυμένα "φρικιά", πάνκηδες και παντώς είδους θαμώνες πέρασαν από τα σκοτεινά σκαλοπάτια της υπόγας, τα τελευταία 40 χρόνια.

Εκεί διαπαιδαγωγήθηκαν μουσικά οι περισσότεροι στο είδος. Εκεί έγιναν γνωστότεροι οι Bauhaus, οι Mecano, οι South of No North, οι Αντί, οι Yell o Yell και τόσοι άλλοι που πέρασαν και ακούστηκαν μέσα στη σκοτεινή υπόγα που υπήρξε καταφύγιο από τα mainstream μαγαζιά.

R.I.P. Ηλίας Γεωργουλέας

Συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

 

*Photo από το Αρχείο Μ.Νταλούκα (Από αριστερά: Αλέξης Γκόλφης, Ηλίας Γεωργουλέας, Χαρά Αγγελούση και Παύλος Σιδηρόπουλος στο μπαρ Σφίγγα. 1975.)

Comments