RiVO στο Rock Overdose: ‘Ο κόσμος πρέπει να ακούει και να δημιουργεί μουσική’

Στο κόσμο της Ελληνικής Ροκ σκηνής σήμερα, όλες οι μπάντες αγωνίζονται να δημιουργήσουν αξιόλογη μουσική για να δώσουν το δικό τους στίγμα στα μουσικά δρώμενα αυτής της μουσικής κοινότητας. Το Rock Overdose βρέθηκε με τους RiVO,μια μπάντα από την Κομοτηνή και έχοντας απαρτία αφού όλα τα μέλη της ήταν εκεί μαζί μας, αρχίσαμε τη κουβέντα για πολλά και διάφορα σε ότι αφορά στα πρώτα βήματα αυτού του ελπιδοφόρου συγκροτήματος. Οι RiVo αποτελούνται από τους, Βάγια Ζυγογιάννη-φωνή,Γεράσιμο Αδαμακόπουλο-Μπάσσο,Νίκο Κουτσογιάννη-τύμπανα ,Διονύση Στρακόσα-κιθάρα)

Rock overdose: Καλησπέρα παιδιά πως είστε;

Διονύσης: Καλησπέρα Φάνη, είμαστε μιά χαρά και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ εσένα και το Rock Overdose για την πρόσκληση!

 

Rockoverdose: RiVΟ λοιπόν...πείτε μας δυο τρία λόγια για το ποιοί είσαστε.

Rivo μεσα 1

 

Γεράσιμος: Ξεκινήσαμε το 2011 σαν μια παρέα που της άρεσε να περνάει τον ελεύθερό της χρόνο παίζοντας μουσική. Στη συνέχεια μας μπήκε το μικρόβιο και αρχίσαμε να βγάζουμε δικό μας υλικό παίρνοντας πιο σοβαρά την ενασχόληση με τη μπάντα.

 

Rock overdose: Πως εμπνευστήκατε το όνομα RiVΟ;

 

Νίκος: Το περίεργο είναι ότι δεν θυμάται κανένας. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι ότι στην πορεία θα γίνει πιο ξεκάθαρη η σημασία του ονόματος.

 

Rock overdose: Ποιές ήταν οι μπάντες από τις οποίες έχετε επηρεαστεί;

 

Διονύσης: Δε θα λέγαμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συγκροτήματα ή είδη μουσικής πάνω στα οποία βασίσαμε το στυλ μας. Η μουσική μας είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαφορετικά ακούσματα του κάθε μέλους της μπάντας οδήγησαν σε μία μίξη διαφορετικών στοιχείων.

 

Rock overdose: Είστε μια μπάντα από την επαρχεία. Πόσο δύσκολη γενικότερα είναι η δικτύωση μιας μπάντας;

 

Βάγια: Είναι θα λέγαμε αρκετά δύσκολη δεδομένου ότι δεν παίζουμε το στυλ της μουσικής που ακούει ο μέσος ΄Ελληνας και ειδικότερα ο μέσος φοιτητής στην Κομοτηνή. Βέβαια υπάρχουν άτομα που μας βοηθάνε, μας προωθούν, μας στηρίζουν όσο μπορούνε, τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό και ελπίζουμε στο μέλλον να δικτυωθούμε καλύτερα.

 

Rock overdose: Πιστεύεται πως θα μπορούσε να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη από τις φοιτητικές μπάντες;

 

Νίκος: Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Πιστεύουμε πως υπάρχει στήριξη μεταξύ των φοιτητικών συγκροτημάτων, παρόλο που είναι λίγες οι φοιτητικές μπάντες εδώ στην Κομοτηνή, όπου ως γνωστόν κυριαρχεί το σκυλάδικο...

 

Rock overdose: Έχουν υπάρξει φάσεις στις οποίες είχατε έλλειψη έμπνευσης στην μουσική;

 

Διονύσης: Όχι δεν έχουν υπάρξει τέτοιες φάσεις. Βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο και δεν έχουμε νιώσει ακόμη ότι έχει εξαντληθεί η δημιουργικότητά μας, κάτι που ελπίζουμε να μη συμβεί ποτέ!

 

Rock overdose: Είχατε παίξει πέρσι και φέτος στο Φεστιβάλ μπύρας στην Κομοτηνή, πως ήταν αυτή η εμπειρία, πως νιώσατε για αυτό;

 

Γεράσιμος: Πρώτα απ’όλα ήταν κάτι ξεχωριστό για μας γιατί έγινε για πρώτη φορά στην πόλη μας κάτι τόσο μεγάλο. Ήταν κάτι πολύ ωραίο γιατί η εξαιρετική διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές μπάντες να παίξουν μπροστά σε τόσο κόσμο αλλά και σε ένα τέτοιο χώρο κατάλληλο για live.

 

Rock overdose: Πρόσφατα βγάλατε την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “The Road So Far....” πως νιώσατε για αυτό;

 

Νίκος: Εντάξει είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για μας. Το να βλέπεις να βγαίνει στον κόσμο κάτι δικό σου, δημιουργεί ένα απερίγραπτο συναίσθημα και ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στο να συμβεί αυτό.

Rivo δισκος

 

Rock overdose: Που έγινε η ηχογράφηση του δίσκου;

 

Διονύσης: Η ηχογράφηση και η παραγωγή του δίσκου μας έγινε στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης από τον Κυριάκο Οικονομίδη και τον Γρηγόρη Ιωαννίδη (Faethon)

 

Rock overdose: Πείτε μας λίγα λόγια για το περιεχόμενο του δίσκου σας.

 

Βάγια: Ο δίσκος μας αντικατοπτρίζει την πορεία μας ως τώρα. Η διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι είναι προφανής καθώς έχουν γραφτεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η σειρά των κομματιών στο δίσκο είναι και η χρονική σειρά δημιουργίας τους. Παρ' όλα αυτά παραμένει ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας.

 
Rock overdose: Το στιχουργικό κομμάτι και την μουσική ποιος τα έχει αναλάβει;

 

Νίκος: Η δημιουργία των κομματιών είναι καθαρά συλλογική προσπάθεια τόσο στον στίχο όσο και την μουσική τους. Συνήθως, κάποιος φέρνει μια ιδέα και αυτή μπορεί να γίνει τραγούδι.

 

Rock overdose: Πιστεύετε ότι σήμερα είναι δύσκολη η επιβίωση μιας μπάντας μέσα στην κρίση που ζούμε;

 

Γεράσιμος: Γενικότερα είναι δύσκολη η επιβίωση μιας μπάντας εχοντας σαν στόχο να ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική. Εμείς ποτέ δεν είχαμε ως στόχο τα λεφτά, στόχος μας πάντα ήταν η προώθηση του υλικού μας. Βέβαια, το να μπορείς να επιβιώνεις κάνοντας αυτό που σου αρέσει θα ήταν το ιδανικό.

 

Rock overdose: Πιστεύετε ότι επηρεαστήκατε από την ελληνική σκηνή;

 

Βάγια: Ίσως όχι τόσο μουσικά, αλλά σίγουρα επηρεαστήκαμε βλέποντας ελληνικές μπάντες να γίνονται μεγάλες κάνοντας μόνο αυτό που γουστάρουν. Αυτό μας δίνει και εμάς ώθηση στο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε ακολουθώντας το παράδειγμά τους.

 

Rock overdose: Η προώθηση ενός δίσκου στην επαρχεία είναι δύσκολη υπόθεση;

 

Διονύσης: Με τα σημερινά δεδομένα, η πρόσβαση σε καινούργιο υλικό είναι ευκολότερη. Παρ΄όλα αυτά το να εδραιωθείς είναι δύσκολο είτε ζεις στην επαρχία είτε όχι.

 

Rock overdose: Ποιός επιμελήθηκε το εξώφυλλο του δίσκου σας;

 

Γεράσιμος: ΄Οταν έφτασε η ώρα να επιλέξουμε εξώφυλλο για το demo, o Nίκος είχε μια ιδέα η οποία μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς ταίριαζε με το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Έτσι επιμελήθηκε ο ίδιος αυτό που τελικά έγινε και εξώφυλλο του Demo.

 

Rock overdose: Έχετε παίξει σε πολλά live ,και αν ναί που;

 

Βάγια: Έχουμε παίξει σε αρκετά live κυρίως στην Κομοτηνή αλλά και εκτός, σε διάφορα φεστιβάλ στην Κεραμωτή, Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Rivo μεσα 2

 

Rock overdose: Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν;

 

Νίκος: Πρός το παρόν δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια για να ολοκληρώσουμε τον δίσκο μας και ψάχνουμε για να παίξουμε διάφορες συναυλίες για να προωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την δουλειά μας.

 

Rock overdose: Πιστεύεται πως υπήρξε δυσκολία στο θέμα της πρόβας; (δηλαδή σε θέμα χώρου κτλ.)

 

Διονύσης: Είμαστε από τους τυχερούς διότι στεγαζόμαστε στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, έναν εξαιρετικό σύλλογο που ενισχύει την προσπάθεια κάθε καλλιτεχνικής δραστηριότητας, μη αντιμετωπίζοντας έτσι κάποια δυσκολία, σε αντίθεση με αρκετά άλλα συγκροτήματα που δυσκολεύονται να βρουν χώρο για πρόβες αλλά και να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

 

Rock overdose: Θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη με ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο του Rock και της μουσικής;

 

RiVΟ: Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ακούει, να παίζει και να δημιουργεί μουσική χωρίς στεγανά και χωρίς περιορισμούς!

 

Rock overdose: Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που αφιερώσατε!

 

RiVΟ: Και εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

 

Για το Rock Overdose

Φάνης Βιλαέτης

Comments