Ανταπόκριση: Universe217, Big Bad Wolves, The Answer? κτλ @ Παλιά Νομική, Κομοτηνή (21&22/05/2016)

Αυτοοργανωμένο διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου αντίστοιχα,με ελεύθερη είσοδο.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, το live ήταν να ξεκινήσει στις 22:00, αλλά με μιά καθυστέρηση μιας ώρας λόγο ηχητικών προβλημάτων είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη μπάντα να αρχίσει το set στις 23:00. Στην σκηνή ανέβηκαν οι Trap The Van από την Αλεξανδρούπολη, παίζοντας σε ένα φάσμα με επιρροές Rage Against The Machine και γενικά hardcore, γνήσιους old-school punk ήχους. Πρώτο κομμάτι το "Lies and Fools" με έναν frontman σε πολλά κέφια,τα οποία μετέφερε προς τους υπόλοιπους της μπάντας. Παρόλο το όλο συμβάν με τον ήχο τους, ο οποίος δεν ήταν αρκετά καλός, τα 40 λεπτά που είχαν ήταν υπεραρκετά για να ξεσηκώσουν το κοινό, με κομμάτια όπως το "Puki Has Fleas" και την διασκευή του "Gotta Go"  από Agnostic Front, όπου άρχισαν και τα πρώτα mosh-pits.

Trap The Van setlist:
1. Lies and Fools
2. Trap The Van
3. Shotgun Named (Clutch Cover)
4. Suck My Mind
5. Red Ants
6. Never Give Up
7. Puki Has Fleas
8. One Of Us
9. Gotta Go (Agnostic Front Cover)

45' αργότερα, στην σκηνή ανεβαίνει μία μπάντα instrumental. O λόγος για τους Instrumentalsοι οποίοι παίξανε ένα μισάωρο γεμάτο από κάποια “αποσπάσματα” κομματιών όπως το "The Trooper" από τους Iron MaidenPantera, Black Sabbath και πολλά άλλα, καταφέρανε να τα παίξουν σε ένα αρκετά ιδιαίτερο στυλ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και μόνο που κάνανε μια μίξη όλων αυτών των ήχων πιστεύω ότι ήταν ένα ευχάριστο show από την μεριά τους.

Instrumentals Setlist:
1. Boom Boom
2. Trooper(iron maiden cover)/Rumble
3. Walking
4. Misirlou
5. Mission
6. Intoxica
7. James Bond
8. Smashing
9. Run For Life
10. Gardenia (Kyuss Cover)
11. Sleepwalk
12. Paranoid (Black Sabbath Cover)
13. I'm Broken (Pantera Cover)


00:15 χωρίς καμία καθυστέρηση σειρά έχουν οι Κομοτηναίοι
Big Bad Wolves. Tο γλέντι ξεκινά με πάρα πολύ rock n roll, με έναν τραγουδιστή σε τρελά κέφια και με έναν κιθαρίστα να διδάσκει θα έλεγα μαθήματα blues παιξίματος στην κιθάρα, ο κόσμος να γουστάρει σε σημείο που άρχισε να χορεύει και όσοι ήξεραν τα κομμάτια τους τραγουδούσαν τους στίχους. Tα 40 λεπτά ήταν αρκετά έτσι ώστε να ξεσηκώσουν περισσότερο τον κόσμο, ενώ αν και σε κάποια φάση είχαν ένα θέμα με τον ήχο, εν τέλη όλα εξελίχθηκαν καλά. Στο τελευταίο τους κομμάτι το οποίο ήταν το "Drinking Like A Devil" -το οποίο ήταν και το πιο γνωστό τους- όσοι το ήξεραν το τραγουδούσαν με όλη τους την ψυχή λες και έπιναν μπύρες στην υγειά του διαβόλου! Πιστεύω ότι είναι μια μπάντα που θα απασχολήσει αρκετούς λάτρεις του rock n' roll στο μέλλον.

Big Bad Wolves Setlist:
1. Yeld
2. Like Fear And Love
3. I'm Alone
4. About A Dream
5. A Way To Be Free
6. Change The World
7. Deadmoon
8. Drinking Like A Devil

 


Η ώρα έχει πάει 1:00 και σειρά είχε η τελευταία μπάντα, οι οποίοι ήταν οι
Emerald. Διασκεδαστικοί, πολύ δεμένοι, με κέφια και με αρκετά καλή αίσθηση του χιούμορ ήταν όλα αυτά που κάνανε τον κόσμο να γουστάρει πάρα πολύ. Παίξανε κομμάτια από το EP τους με τίτλο Stay On The Track , κάποια από το demo τους και κάποιες διασκευές, από τις οποίες ξεχώρισαν οι "Diamond And Rust" από Judas Priest και κλασσικά το "Moonchild" από Rory Gallagherπου το εκτέλεσαν επάξια, με τον κιθαρίστα τους να δίνει μαθήματα στα solos, με ένα αρκετά καλό πληκτρά και με έναν drummer που βαρούσε αρκετά δυνατά. Τελευταίο κομμάτι ήταν η διασκευή τους στο "Aerials" από τους System Of A Down και σαν encore παίξανε μια διασκευή από Rainbow, ο λόγος για το "Stargazer".

Emerald's Setist:
1. Now I Know
2. The Gambler
3. Relentless Love
4. Be Mine
5. Lady Of The Lake (Rainbow Cover)
6. Hellen’s Light
7. Moonchild (Rory Gallagher Cover)
8. Happy Birthday
9. Easy Livin’ (Uriah Heep Cover)
10. Stay On The Track
11. Open Your Eyes
12. China Riders
13. What You’re Looking For
14. Escape From Neverland
15. Nostalgia (Yanni Cover)
16. I Could Be There
17. Eri The Fairy
18. Diamonds And Rust (Joan Baez,Judas Priest Cover)
19. Emerald Flame
20. Aerials (System of a Down Cover)
Encore:
21. Stargazer (Rainbow Cover)

Την Κυριακή, η δεύτερη συναυλιακή μέρα ξεκίνησε γύρω στις 23:00, με πρώτη μπάντα τους RiVo. Ξεκίνησαν το set τους με ένα νέο τους κομμάτι, το "Hags Of Mist". Τα φωνητικά της frontwoman και το όλο "δέσιμο" που είχαν σαν συγκρότημα, ήταν αυτά που έκαναν την  εμφάνιση τους να ξεχωρίσει. Συνέχισαν με το "True Lover" από το πρώτο τους demo “The Road So Far....” , ενώ ακολούθησαν κάποια καινούργια κομμάτια και μια διασκευή από Tool, το "Forty Six And Two". Χαλαρή ατμόσφαιρα και κόσμος, ο οποίος ωστόσο έδειχνε να γουστάρει  αρκετά σε αυτά τα 35 λεπτά.

RiVo setlist:
1. Hags Of Mist
2. True Lover
3. The Stand
4. Self Destruction
5. Road To Pandora
6. Meeting Of Minds
7. Forty Six And Two (Tool Cover)


Μετά από 10 λεπτά προετοιμασίας και το ρολόι να δείχνει 23:55, στη σκηνή ανέβηκαν εκτάκτως οι headliner της βραδιάς, που δεν ήταν άλλοι από τους
Universe 217, οι οποίοι για κάποιον άγνωστο λόγο ανέβηκαν στην σκηνή δεύτεροι. Ξεκίνησαν με το κομμάτι "Mouth"από το προτελευταίο τους δίσκο “Never” ο οποίος κυκλοφόρησε το 2014. Ο σκοτεινός και παράλληλα μελαγχολικός χαρακτήρας της μπάντας ξεχώρισε, με avant-garde και doom ήχους να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Επίσης, παίξανε κομμάτια από το νέο τους δίσκο, “Change”, αλλά και από προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Χαρακτηριστική στιγμή το τέλος του κομματιού "She", όπου η τραγουδίστρια της μπάντας άφησε το μικρόφωνο και τραγουδούσε χωρίς μουσική... Ήταν σαν να μην ακούς τίποτα άλλο και απλά μείναμε κάγκελο με την φωνή της. Το κοινό ταξίδεψε για 50 λεπτά με την μουσική των Universe 217, ενώ προσωπικά περίμενα μεγαλύτερη διάρκεια στο set τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην τους απολαύσω όσο θα ήθελα.

Universe 217 setlist:
1. Mouth
2. Counting Hour
3. Rest Here
4. Undone
5. She
6. Harm
7. Never

Ελάχιστα λεπτά πριν τη 1:00, σειρά είχε το τελευταίο όνομα της βραδιάς. Ο λόγος για τους The Answer?, μια μπάντα από την Αλεξανδρούπολη. Ανέβηκαν και φάνηκαν να'χουν πολύ όρεξη και με πολύ ενέργεια έκαναν το κοινό να νιώθει λες και βρίσκεται σε ένα μεγάλο punk-rock party, από το πρώτο λεπτό. Καλός ο ήχος τους, όπως και η σκηνική τους παρουσία, που ήταν λες και έβλεπες τους Clash στις παλιές εμφανίσεις των 80's. Με πολύ rock n roll διάθεση, ήταν σύντομοι, αλλά πιστεύω αρκετά δυνατοί. Τα παιδιά κρατάνε ζωντανή την μουσική που στηρίζουν, ενώ παίξανε και δικά τους κομμάτια, τα οποία θύμιζαν ένδοξες εποχές '70 που κυριαρχούσε το punk. 

The Answer? setlist:
1. Falling Down
2. Homeless
3. Octomber's Last
4. Liar
5. Save Me
6. Coming Home
7. Middle Fingers
8. Don't Tell Me Lies
9. Shadows


Ένα μεγάλο μπράβο στην διοργάνωση που παρ' όλες τις συνθήκες απέδειξε ότι μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Μία παρατήρηση μόνο - για μένα ο ήχος και το γεγονός ότι οι
Universe 217 δεν παίξανε τη σωστή ώρα ήταν ένα μειονέκτημα. Ωστόσο, ελπίζω τέτοια festival να τα'χουμε στην πόλη μας πιο συχνά. Τα underground lives μπορεί να μην έχουν κοσμοσυρροή, αλλά η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

IMG_20160521_235106 IMG_20160522_002020 IMG_20160522_225712 IMG_20160523_000040 IMG_20160523_010021 IMG_20160523_011159

Για το RockOverdose,
Φάνης Βιλαέτης

Comments