Ο ROBERT PLANT λέει στους οπαδούς να σταματήσουν να ζουν στο παρελθόν και ν’ ακούσουν νέα συγκροτήματα!

Ο τρισμέγιστος Robert Plant παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Classic Rock, όπου μίλησε για τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος, τη rock σήμερα και τις διάφορες φήμες περί επανένωσης των Led Zeppelin.

 

Αποκλείοντας μεν το ενδεχόμενο να εκδώσει κάποτε κι εκείνος μια αυτοβιογραφία, ο Plant ανέφερε ότι «κάποτε θεωρούμασταν αποκλίνοντες από την κοινωνία, στο περιθώριο αυτής, ενώ συχνά μας έκαναν σωματικό έλεγχο οι αστυνομικοί». Ενθυμούμενος ένα περιστατικό όπου έφτυσαν εκείνον και τον John Bonham «επειδή ήμασταν hippies», πρόσθεσε πως «αποτελούσαμε μια πρόκληση για το σύστημα».

 

Αργότερα, απαντώντας στο εάν «συμβαίνουν λίγα πράγματα στη rock μουσική αυτές τις μέρες», δήλωσε ότι «πιστεύω ότι έχασε λίγο την ορμή της, έτσι δεν είναι; Περίπου… Πιθανώς έφτασε στο αποκορύφωμα της, πρόσφερε όσα είχε να προσφέρει, και πλέον τα υβρίδια της rock έχουν γίνει όπως οι Them Crooked Vultures και τέτοιους ανθρώπους, που συνθέτουν καλή μουσική που δεν είναι όμως rock. Βέβαια, μπορεί και να είναι rock. Ίσως η ιδέα μου για την rock πιθανώς να έχει χαθεί κάπου στη μετάφραση».

 

Κλείνοντας, ο Plant εξέφρασε και την άποψη του για τις φήμες περί επανένωσης των Zeppelin λέγοντας πως «αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν να γράψουν για κάτι άλλο, προφανώς. Και αυτό είναι λυπηρό. Όλα εκείνα τα περιοδικά και οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα έπρεπε να στηρίζουν τη νέα μουσική και να βοηθούν τους καινούργιους μουσικούς να αποκτήσουν κοινό, αντί να εμμένουν συνεχώς στις ίδιες παλιές βλακείες. Λες και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και συναρπαστικό εκεί έξω πλέον, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει. Σταματήστε, λοιπόν, να ζείτε στο παρελθόν. Ανοίξτε τα μάτια και τ’ αυτιά σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο, είναι;». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να ψυχαγωγηθεί κανείς» από το να διαβάζει κανείς συνεχώς για τα μελλοντικά του σχέδια.

 

Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Robert Plant, με τίτλο “Carry Fire” (2017), κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου μέσω της Nonesuch/ Warner Bros.

 

Comments