Πρόεδρος του Rock Hall:”Το Rock‘n’Roll δεν ήταν πότε μόνο 4 κοκαλιάρηδες τύποι με κιθάρες & μακριά μαλλιά”

 

 

 Το Rock and Roll Hall Of Fame έχει δεχτεί σκληρή κριτική, ειδικά τα τελευταία χρόνια που εισάγονται ποπ και ραπ καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναρωτιούνται για την εγκυρότητα που έχει τελικά ο τίτλος που δίνεται, μιας και απονέμεται σε καλλιτέχνες από τον ευρύτερο μουσικό χώρο.

 

Σε μια συνομιλία με την εκπομπή του Joe Rock, Joe Rock Of Long Islands WBAB, ο πρόεδρος και CEO του Rock And Roll Hall Of Fame,Greg Harris, μίλησε για αυτή την απόφαση του Hall Of Fame.

 

Όταν ο Rock ρώτησε τον Harris,αν θα έπρεπε να ονομάζεται πιο σωστά Music Hall Of Fame,ο πρόεδρος του Rock Hall απάντησε:


«Για να φτάσουμε στον πυρήνα του θέματος, οι άνθρωποι προτιμάνε τα πράγματα που είναι πιο οικεία σε αυτούς και νομίζω πρέπει να διευρύνουν στο μυαλό τους την έννοια του
rocknroll. Είναι μια μεγάλη ομπρέλα.

 

Το Rocknroll δεν ήταν ποτέ μόνο τέσσερις κοκαλιάριδες τύποι με μακριά μαλλιά και κιθάρες. Ήταν πάντα πιο ευρύ. Έμεις δεν ερμηνεύουμε μόνο αυτές τις παραμέτρους για το τι είναι rocknroll. Και νομίζω, ότι αυτή η ερωτήση προκύπτει κυρίως για το χιπ χοπ, επειδή αρκετοί άνθρωποι δεν είναι φανς του. Λοιπόν, το θέμα είναι ότι αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει. Έχουμε εντάξει αρκετούς καλλιτέχνες από αυτόν τον χώρο. Είναι μια μεγάλη ομπρέλά και όλοι χωράνε από κάτω της. Είναι στάση ζωής, είναι τρόπος έκφρασης, αυτό ειναί το rocknroll.”

 

Ο Harris αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση του σκληρού ήχου, λέγοντας πως οι περισσότερες metal μπάντες που είναι υποψήφιες καταλήγουν να μπουν, ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν με την πρώτη.

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Iron Maiden έχουν μεγάλη επιρροή και για αυτό ήταν υποψήφιοι φέτος, μαζί με άλλα 15 συγκροτήματα και καλλιτέχνες, και όταν μαζεύτηκαν οι ψήφοι, ήταν από τους πρώτους. Οπότε δεν αμφισβητούμε ότι είναι ένα σημαντικό συγκρότημα, με τεράστια επιρροή.»

 

 

Για το Rock Overdose,
Φώτης Σταυρόπουλος

Comments