Ο Ronnie James Dio «μισούσε» να τραγουδάει τα κομμάτια εποχής Ozzy με τους Black Sabbath,λέει ο Vinnie Appice

 

Ερωτηθής σε συνέντευξη στα πλαίσια σύγκρισης του “Blizzard Of Ozz” – “Heaven And Hell”, o Vinny Appice ( exBlack Sabbath- Dio- Heaven and Hell), σχολίασε το γεγονός οτι ο Dio δεν έκρυβε την αντιπάθεια του για τα φωνητικά του Ozzy κλασσικά κομμάτια της πρώτης περιόδου.

 

Ο Vinnie αντικατέστησε τον Bill Ward το 1980 και τόνισε οτι ως ντράμερ που κάθεται πίσω στο στήσιμο επι σκηνής, δεν βρήκε πολύ τον μπελά του από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

 

Ο μπροστά όμως, ο Dio, είχε να αντιμετωπίσει το «πού πήγε ο Ozzy?» των οπαδών, και παρόλα αυτά να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του και να τραγουδά.

 

Μισούσε να τραγουδάει τα κομμάτια της δισκογραφίας τους με Ozzy, και, αρκετά αργότερα πλέον, επανενώθηκαν ως Heaven And Hell για να είναι σίγουρος οτι δεν θα τα ξαναπαίξουν.

 

Παρότι όμως δεν του άρεσαν ο Vinnie υποστηρίζει οτι ακουγώταν φοβερά και τα έσκιζε.

 

«Ήταν εντελώς διαφορετικό» λέει, «Μια παντοδύναμη φωνή να τραγουδάει τις γνωστές μελωδίες (του Ozzy). Ήταν απίστευτο»

 

Ο Dio σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις το 2009, στο Absolute Radio (UK) σχολίασε:

«Όταν κάναμε το reunion το 2006, με το νέο όνομα απομακρυνθήκαμε από τους αυθεντικούς Sabbath.

Δεν ανησυχούσαμε πλέον για το αν θα παίξουμε το Ιron Man, το Paranoid, κλπ.

Διαχωρίσαμε τους εαυτούς μας , τονίζοντας την αλλαγή σύνθεσης από την πρώτη τους εποχή στην δεύτερη. Όταν σκέφτεσαι το Heaven And Hell, τώρα σκέφτεσαι και την μπάντα με το ίδιο όνομα.

Και νομίζω ήταν όμορφο που δούλεψε τόσο καλά»

 

Eρωτηθής αν παρόλα αυτά αν ένιωσαν ποτέ την υποχρέωση να παίξουν κομμάτια του Ozzy ιδίως σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ώστε να υποδηλώσουν οτι «αυτό μας έκανε διάσημους», ο Dio είχε απαντήσει:
“Οχι, δεν ήταν κάτι το οποίο έκανε εμένα προσωπικά γνωστό. Παίζει ο Ozzy το Heaven and Hell? Γιατί να το κάνω εγώ λοιπόν? Ερχόμαστε από διαφορετικές περιόδους των Black Sabbath, τις πιο σημαντικές, και δουλέψαμε πολύ ώστε να καταφέρουμε να ονομαζόμαστε πλέον έτσι, οπότε γιατί να ταυτιστούμε πάλι με αυτό? Θα μας έκανε να φαινόμαστε υποκριτές».

 

Ο Ronnie James Dio πέθανε 16 Μαϊου 2010 από καρκίνο του στομάχου, σε ηλικία 67 χρονών.

 

 

Για το Rock Overdose,
Γιάννης Μανόπουλος

 

 

 

Comments