SAXON: Ακούστε το “Remember The Fallen” από το επερχόμενο άλμπουμ τους, “Carpe diem”! (video)

 

Οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal, SAXON, κυκλοφορούν το δεύτερο single τους, “Remember the fallen”, μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ τους, “Carpe diem”, που θα βγει στις 4 Φεβρουαρίου από τη Silver Lining Music.

«Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι για τον Covid, για τους ανθρώπους που πέθαναν και να δώσω τη δική μου οπτική γωνία για το πώς φαίνεται να συνέβη», λέει ο Biff Byford. «Κάποιες πλευρές του, είναι αρκετά μυστηριώδεις και φυσικά δεν έχει φύγει, έτσι δεν είναι; Πρέπει να θυμόμαστε εκείνους που πέθαναν, ως μία ομάδα ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, επειδή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες πληροφορίες».

Η κυκλοφορία του “Remember the fallen”, συνοδεύεται από ένα video clip, το οποίο έχει μονταριστεί χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό από τις ηχογραφήσεις που έκανε το κάθε μέλος ξεχωριστά, στο δικό του χώρο.

Ακούστε/Δείτε το “Remember the fallen” :

 

 

Ακούστε/Δείτε το video για το πρώτο single, “Carpe diem (Seize the day)”:

 

 

 

Ο Andy Sneap (JUDAS PRIEST, EXODUS, ACCEPT και κιθαρίστας των PRIEST), έκανε την παραγωγή στα Backstage Recording Studios στο Derbyshire μαζί με τον Byford, ενώ ο Sneap ανέλαβε τη μίξη και το mastering. Το “Carpe diem”, ακούγεται σαν ένα από τα πιο απαραίτητα άλμπουμ Βρετανικού metal των τελευταίων ετών, χωρίς να υστερεί σε τίποτα. Ένα άλμπουμ που θα χαροποιήσει τους φανατικούς φίλους του σχήματος και θα προσελκύσει μία νέα στρατιά οπαδών.

O Sneap, έχοντας ο ίδιος σπουδαία φήμη ως παραγωγός και κιθαρίστας στο heavy metal, διαβεβαιώνει ότι το “Carpe diem”, είναι αρκούντως κοφτερό. «Ο Andy είναι προφανώς πολύ καλός κιθαρίστας», λέει ο Biff, «αλλά δεν είναι βασισμένος στα blues, όπως τα δικά μας τα παιδιά, αλλά ένας πιο μοντέρνος παίχτης. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά (δηλαδή ο Paul Quinn και ο Doug Scarratt), λατρεύουν να δουλεύουν μαζί του, επειδή όλα έχουν να κάνουν με την ένταση. Ο Sneap τους φέρνει στα όριά του και δεν τους αφήνει να χαλαρώσουν. Πρέπει να παίξουν κιθάρα όσο καλύτερα γίνεται, με φουλ ταχύτητα. Και φτιάχνει σπουδαίο ήχο, αυτόν τον 80s ήχο των Gibson/Marshall, παρότι δεν είναι στην πραγματικότητα Gibson και Marshall. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτόν το βρετανικό κιθαριστικό ήχο που δημιουργήσαμε για τους SAXON και είναι σίγουρα ένα παιδί της δεκαετίας του ‘80».

Παρότι η καριέρα τους μετρά ήδη 44 χρόνια, με περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις και τέσσερα Top 10 άλμπουμ στη Βρετανία, έχοντας παίξει σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς παγκοσμίως, οι SAXON τα δίνουν όλα για μια από τις πιο πολυάσχολες περιόδους τους. «Θα είμαστε αρκετά απασχολημένοι αυτό το χρόνο», υποστηρίζει ο Biff.

«Υπάρχουν φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί εκ νέου από πρόπερσι, ψάχνουμε να πάμε στην Αμερική, θα περιοδεύσουμε στη Βρετανία και την Ευρώπη αργότερα μέσα στο χρόνο και, όπως όλοι, ελπίζουμε ότι όλα θα λειτουργήσουν όπως θέλουμε και θα τα καταφέρουμε. Επίσης, ηχογραφούμε ένα δεύτερο “Inspirations” άλμπουμ-διασκευών και όπως το κάνουμε αυτό, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως γράψουμε και μερικά τραγούδια για ένα επόμενο άλμπουμ των SAXON…».

Όπως βλέπετε, οι SAXON, είναι μάχιμοι κι έτοιμοι να αδράξουν κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα. Πραγματικό Carpe Diem δηλαδή!

Το “Carpe diem”, είναι διαθέσιμο σε πολλά και διαφορετικά formats και οι προ-παραγγελίες μπορούν να γίνουν εδώ.

 

 

Carpe Diem Track Listing:

 

  1. Carpe Diem (Seize the Day)
  2. Age of Steam
  3. The Pilgrimage
  4. Dambusters
  5. Remember the Fallen
  6. Super Nova
  7. Lady In Gray
  8. All for One
  9. Black is the Night
  10. Living On the Limit

 

SAXON
BIFF BYFORD
φωνητικά
PAUL QUINNκιθάρα
NIGEL GLOCKLERντραμς
DOUG SCARRATTκιθάρα
NIBBS CARTERμπάσο

 

Παραγωγή: Andy Sneap – Biff Byford

Μίξη – mastering: Andy Sneap

 

Οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν από τον Andy Sneap στα Backstage Recording Studios (Derbyshire, UK) / Τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν από τον Seb Byford στο Big Silver Barn / Τα ντραμς ηχογραφήθηκαν από τον Jacky Lehmann (Audiosound) στα Velbyproductions, (Grünenplan, Γερμανία)
Όλοι οι στίχοι γράφτηκαν από τον Biff Byford. Δεύτερα φωνητικά: Seb Byford

www.facebook.com/SaxonOfficial/
www.instagram.com/saxon.official
www.twitter.com/SaxonOfficial
www.youtube.com/PlanetSaxon
www.saxon747.com

Comments