SCAR OF THE SUN interview @ Rockoverdose.gr

Ο Greg, κιθαρίστας των Scar Of The Sun, παραχώρησε τη παρακάτω συνέντευξη Ζήση Πετκανά, και το site Rockoverdose.gr...

- Σύστησε μας τη μπάντα. Από που είστε, από πότε υπάρχετε σαν συγκρότημα, και το είδος μουσικής που παίζεται.

-Καταρχάς θα ήθελα να σ’ευχαριστήσω Ζήση για την ευκαιρία που δίνεις σε μένα και στη μπάντα μας. Είμαστε οι Scar Of The Sun, προερχόμαστε κυρίως από την Αθήνα εκτός από ένα μέλος που ζει στη Θεσσαλονίκη. Η μπάντα υπάρχει από το 2004 και παίζουμε atmospheric metal κατά κύρια βάση με κάποια progressive στοιχεία, αλλά είμαστε επηρεασμένοι και από τη σουηδική σκηνή του metal, κάτι που έχει περάσει και ακούγεται στη μουσική μας. Τους Scar Of The Sun αποτελούν ο Terry στα φωνητικά, τα πλήκτρα και το programming, ο Alexi κι εγώ στις κιθάρες, ο Panagiotis στο μπάσο και ο Thanos στα τύμπανα.

- Το όνομα της μπάντας σημαίνει κάτι, πως το εμπνευστήκατε??

- Το όνομα, όπως και όλο το στιχουργικό μέρος της μπάντας έχει να κάνει με βιώματα και προσωπικές εμπειρίες του Terry, οπότε κάπου εκεί βρίσκεται και η ερμηνεία του ονόματος. Δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει, αλλά πρέπει να είναι πολύ παρελθοντικό για να μην συζητιέται καθόλου και από κανέναν στην μπάντα.

-Ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές?

-Βασικά, κάθε μέλος έχει τις προσωπικές του επιρροές, αλλά σαν μπάντα συνολικά είμαστε επηρεασμένοι κυρίως από συγκροτήματα όπως οι Paradise Lost, Dark Tranquillity, In Flames, At The Gates, Amorphis, Type O Negative, Tiamat, Darkest Hour, Tool, Dream Theater, αλλά και μπάντες όπως Cradle Of Filth και Rotting Christ κτλ, όπως επίσης και από πολλές άλλες εκτός metal. Βέβαια, προσπαθούμε στη μουσική μας να χρησιμοποιούμε τις επιρροές μας δημιουργικά, φτιάχνοντας όσο γίνεται έναν προσωπικό ήχο κι αποφεύγοντας απλά να τις αναπαράγουμε.

-Έχετε κυκλοφορήσει κάτι επίσημο, και που μπορεί να βρεί κάποιος υλικό σας, και πώς μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας?

-Έχουμε έτοιμο τον πρώτο μας δίσκο που ονομάζεται "A Series Of Unfortunate Concurrencies",ο οποίος ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σύντομα καθώς είμαστε στο στάδιο επικοινωνίας με πολλές εταιρείες. Κάποιος που θέλει να ακούσει τους Scar Of The Sun μπορεί να το κάνει μέσω του myspace της μπάντας (http://www.myspace.com/scarofthesun), και μέσω του site μας (http://www.scarofthesun.com). Να τονίσουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι στο δίσκο μας συμμετέχουν κάποιοι καταξιωμένοι φίλοι της μπάντας, όπως ο Mikael Stanne (DARK
TRANQUILLITY), ο Bob Katsionis (FIREWIND, OUTLOUD),o Marios Iliopoulos (NIGHTRAGE), o Chris Antoniou (SEPTIC FLESH) και η Leah Randi
(CONJURE ONE). Οι τρόποι επικοινωνίας με τη μπάντα είναι είτε μέσω myspace , είτε μέσω mail ([email protected]).

-Που μπορούμε να σας δούμε live, ποιές οι επερχόμενες σας συναυλίες?

-Παίζουμε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Hellenic Heavy Metal Bands Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Οδό 18,και πρέπει να πούμε ότι η συμμετοχή μας σ'αυτό το event μας τιμά και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να πάιξουν οι Scar Of The Sun εκεί. Επίσης,ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη μπάντα είναι ότι θα παίξουμε μαζί με τους Dark Tranquillity και τους Insomnium στις 16/10 στη Σλοβενία και στις 17/10 στην Αυστρία ακολουθώντας την "Where Death Is Most Alive Pt II" περιοδεία των Dark Tranquillity. Το τελευταίο γεγονός προέκυψε από τη νίκη μας σ' έναν διαγωνισμό της Century Media Records, στον οποίο είχαμε τις περισσότερες ψήφους από τις υπόλοιπες 157 μπάντες που συμμετείχαν. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι'αυτό κι εδώ θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους της μπάντας να ευχαριστήσω πραγματικά όλο τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε, το εκτιμάμε πραγματικά!

-Τί ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σου?

-Σίγουρα πρωταγωνιστικό! Ακούω και παίζω μουσική από τα 10 μου χρόνια, και προσωπικά η μουσική μου έχει γεμίσει πολλά κενά στη ζωή μου. Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο εκτός από τη μουσική, καθώς το να καταφέρω κάτι σ'αυτή την τέχνη είναι το όνειρο μου και η ουσία της ζωής μου! Ακόμα και σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο η μουσική αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας μου προσπαθώντας να γίνω καλύτερος μουσικός, καλύτερος κιθαρίστας, καλύτερος συνθέτης έτσι ώστε να πλησιάσω λίγο περισσότερο αυτό που αγαπάω.

-Πες μας τη γνώμη σου για την Ελληνική σκηνή?

-Κοίτα, σίγουρα δεν είμαι ο καταλληλότερος να σου απαντήσει σε αυτή την ερώτηση καθώς υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι άνθρωποι από μένα στο χώρο. Αλλά, αν θες την άποψη μου στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες πολύ καλές μπάντες, με προϋποθέσεις να καταφέρουν κάποια πράγματα. Δυστυχώς το θέμα με τους Έλληνες μουσικούς έχει να κάνει με τις προτεραιότητες, κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που πολλές μπάντες δεν καταφέρνουν να πάνε παρακάτω. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο όταν περνάνε τα χρόνια, πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις ζωής και πρέπει να ζήσεις. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα και νομίζουν πως αργά ή γρήγορα θα μπορούν να πληρώνονται και να ζουν από τη μουσική, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Για να καταφέρεις κάτι πρέπει να χτίσεις τη ζωή σου γύρω από τη μουσική αλλά πάνω απ'όλα να ζεις γι' αυτήν. Επίσης, χρειάζεται να βάλει υψηλούς στόχους για τη μπάντα σου, έτσι ώστε να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά. Παρ'όλ'αυτά, παρατηρώ αρκετές ελληνικές μπάντες που το βλέπουν πολύ σοβαρά και ακολουθούν γνωστά ξένα συγκροτήματα σε περιοδείες
κι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ αισιόδοξο για τη σκηνή μας!

-Να σε ρωτήσω και ποιές είναι οι αγαπημένες σου μπάντες τόσο και από την εγχώρια σκηνή, όσο και από το εξωτερικό?

-Οι αγαπημένες μου μπάντες προσωπικά από Ελλάδα είναι σίγουρα οι Firewind, Nightrage, Rotting Christ, Septic Flesh. Και σαν κιθαρίστας δηλαδή ο Gus G κι ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι 2 από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες. Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που μ'αρέσουν. Θα σου αναφέρω κάποιες από διαφορετικά είδη ενδεικτικά: Scorpions, Iron Maiden, In Flames, Paradise Lost, Katatonia, Darkest Hour κλπ.

-Ποιά η γνώμη σου για το διαδίκτυο? Πιστεύεις ότι βοηθάει τους μουσικούς?

-Το διαδίκτυο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να κάνεις γνωστή τη μουσική σου προς τα έξω. Αλλά όπως είναι λογικό θέλει και δουλειά. Πολλοί την πατάνε και νομίζουν ότι με ένα ωραίο site, myspace κλπ θα κάνεις καριέρα, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σίγουρα είναι πολύ θετικό το ότι το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πολύ τη μουσική, είναι μέσο επικοινωνίας για τους μουσικούς, ακούς άλλες μπάντες, άλλους μουσικούς και σε κάνει καλύτερο. Αλλά θέλει παράλληλα και προσπάθεια από τη μπάντα να μπορεί να υποστηρίξει τα όσα λέγονται ή φαίνονται στη σελίδα της.

-Κλείνοντας τί θα ήθελες να προσθέσεις?

-Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα για τη προβολή των Scar Of The Sun, τον κόσμο για την υποστήριξη και περιμένουμε να σας δούμε όλους στο Hellenic Heavy Metal Bands Festival.

Comments