SENSE OF FEAR στο Rock Overdose:”Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο ίδιο σανίδι με μεγάλα ονόματα του metal”.

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Κοζανιώτες  metallers Sense Of Fear, οι οποίοι μίλησαν ως επί τω πλείστον για τον δίσκο τους “ As the Ages passing by” αλλά και για διάφορα άλλα θέματα.

 

 

 

Rock Overdose: Γειά σας. Καλωσορίσατε στο Rock Overdose.  Τι φοβούνται περισσότερο οι  SENSE OF FEAR;

 

Sense Of Fear: Ευχαριστούμε το Rock Overdose για την φιλοξενία. Αυτό που φοβόμαστε ίσως περισσότερο είναι να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να συνθέσουμε την μουσική μας με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε.

 

 

Rock Overdose: Κυκλοφορήσατε μετά από αρκετά χρόνια, το πρώτο σας  full length album που έχει τίτλο  "As the Ages passing by". Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σας φόβος κατά την κυκλοφορία του και ποιο το συναίσθημα σας, όταν έφτασε στα χέρια σας;

 

Sense Of Fear:Ο φόβος ήταν μήπως και δεν νιώσουν οι ακροατές με τον ίδιο τρόπο που νιώσαμε εμείς όταν τον ακούσαμε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο. Όλα αυτά τα συναισθήματα και το μουσικό ταξίδι που μας έδωσε ο δίσκος.

 

Όταν πλέον έφτασε στα χέρια μας νιώσαμε περήφανοι που όλος ο κόπος και ο χρόνος που δώσαμε σε αυτόν τον δίσκο μας άφησε ικανοποιημένους.

 

 

Rock Overdose: Βοήθησε σε αυτό η συνεργασία σας με την Rockshots Records; Ήταν μια επιλογή για να μπορέσει η δουλειά σας να ακουστεί και στο εξωτερικό;

 

Sense Of Fear:Ναι φυσικά και μας βοήθησε αρκετά πιστεύω. Είχαμε πολύ καλό πρόμο του δίσκου από την εταιρία και κυρίως στο εξωτερικό.

 

 

Rock Overdose:  Το “As the Ages passing by" κυκλοφόρησε  το 2018. Τι σχόλια έχετε λάβει έως και σήμερα για τη δουλειά σας και τι είναι αυτό που μπορεί να είπατε “ έπρεπε να δώσουμε κάτι παραπάνω”;

 

Sense Of Fear: Τα σχόλια που λάβαμε είναι απίστευτα καλά. Ακούσαμε θετικά σχόλια από την σύνθεση των κομματιών, την παραγωγή τους ακόμα και το πως στήσαμε το booklet και το πόσο ταιριάζει το εξώφυλλο με την μουσική. Αυτό είναι τρομερά ευχάριστο γιατί σημαίνει ότι ο κόσμος έδωσε μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια μεγάλη προσοχή και όλο αυτό μας δίνει τεράστια χαρά.

 

Σίγουρα όσο τον ακούς λες αυτό ίσως να το κάναμε έτσι ή εκείνο το σημείο θα έπρεπε να είναι πιο γρήγορο κ.α. αλλά μετά λες πως αυτό δημιουργήσαμε και έγινε ακριβώς όπως το σκεφτήκαμε αρχικά και το σημαντικό είναι να το δημιουργήσεις όπως το νιώθεις και όχι με δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

 

 

Rock Overdose: Τι θα ακούσει κάποιος μέσα σε αυτό το δίσκο; Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη δουλειά;

 

Sense Of Fear: Θέλαμε μιας και είναι η πρώτη μας δουλειά και μετράμε τώρα 21 χρόνια ύπαρξης,  να δείξουμε στον κόσμο την ιστορία μας μέχρι τώρα. Όποτε υπάρχουν κομμάτια από όλα αυτά τα χρόνια και επίσης το πρώτο που γράψαμε σαν μπάντα το 'Lord Of The World'.

 

Είχαμε πολύ καλές συνεργασίες στο δίσκο. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Valve Studios στην Θεσσαλονίκη με παραγωγό τον Στράτο “strutter” Καραγιαννίδη, η μίξη και το master έγιναν  στα Music Factory and Prophecy Studios στο Kempten-ALLGÄU της Γερμανίας από τους R.D. Liapakis (Mystic Prophecy, Devil's Train) και C. Schmid, το εξώφυλλο επιμελήθηκε η Rainsong design (Nevermore, Jeff Loomis, Kataklysm).

 

 

 

Rock Overdose: Έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους στίχους; Και αν ναι, ποιος ασχολείται με αυτό το κομμάτι;

 

Sense Of Fear: Φυσικά. Οι στίχοι δίνουν την δικιά τους ιστορία και δυναμώνουν τα συναισθήματα που σου βγάζει η μουσική και μερικές φορές σου δίνουν και κάποια διαφορετικά ανάλογα πως τους δέχεται ο καθένας μας.

 

Με τους στίχους ασχοληθήκαμε κυρίως εγώ (Ιωάννης Κίκης) και ο τραγουδιστής μας Ηλίας Κυτίδης.

 

 

Rock Overdose: Συνεργασίες αλλά και συναυλίες, με ονόματα όπως Gus G., Warrel Dane, Omen, Nightstalker… Θα λέγατε πως ήταν ένα λιθαράκι για να μάθουν και την δική σας δουλειά;

 

Sense Of Fear: Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο ίδιο σανίδι και να συνεργάζεσαι με τέτοια ονόματα γιατί βλέπεις και μαθαίνεις από τον επαγγελματισμό τους. Εννοείται και μας βοήθησε να ακουστούμε περισσότερο γιατί με τέτοιες συνεργασίες παίζουμε σε πολύ μεγαλύτερο κοινό.

 

 

Rock Overdose: Από ποιον θα ζητούσα να συμμετέχει στον επόμενο ίσως δίσκο;

 

Sense Of Fear: Αυτό ίσως και να είναι ένα είδος spoiler για τον επερχόμενό μας δίσκος μιας και υπάρχουν σκέψεις για συνεργασίες. Θα σου πω μόνο δυο ονόματα που μoθ είχαν έρθει αρχικά στο μυαλό. Tim “ripper” Owens και Σάκης Τόλης.

 

OFFICIAL LINKS

Facebook https://www.facebook.com/senseoffearband

Youtube https://www.youtube.com/user/SenseofFearOfficial

Reverbnation http://www.reverbnation.com/senseoffear

SoundCloud https://soundcloud.com/sense-of-fear

 

 

Comments