Sharon den Adel (Within Temptation) στο RockOverdose: “Ανυπομονούμε να απολαύσουμε το πάθος του ελληνικού κοινού!”

 

 To RockOverdose είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την υπέροχη Sharon den Adel, ιδρυτικό μέλος, lead vocalist και μία από τους βασικούς συνθέτες των Within Temptation.

Οι Within Temptation, οι ηγέτες των σκοτεινών ύμνων, με καριέρα δύο δεκαετιών, θα επισκεφθούν την Ελλάδα για μια αποκλειστική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου 2022 στην Τεχνόπολη Αθηνών και θα παίξουν τις εμβληματικές τους επιτυχίες μαζί με τα τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο Resist.

 


Απολαύστε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί μαζί με τη μετάφρασή της!

 

RockOverdose: Γεια σου Sharon, πώς είσαι; Πώς πάνε τα πράγματα σχετικά με τους Within Temptation;

 

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Πραγματικά πολύ καλά! Μόλις αρχίσαμε να γράφουμε ξανά νέα τραγούδια, είχαμε δύο συνεδρίες στο studio. Υπάρχουν πολλές ωραίες και νέες μουσικές που έρχονται, πρέπει να αναπτυχθούν μερικές ακόμα για να μπορέσουμε να τις κυκλοφορήσουμε, φυσικά, χρειάζεται χρόνος, αλλά υπάρχουν πολλά νέα πράγματα που είναι πολύ ενδιαφέροντα για το μέλλον. Eλπίζω να έχουμε νέο άλμπουμ του χρόνου!

 

RockOverdose: Ας ξεκινήσουμε με το πιο πρόσφατο άλμπουμ σας "Resist" (κυκλοφόρησε το 2019) καθώς και τα single που ακολούθησαν το 2020-21 ("Entertain You", "The Purge", "Shed My Skin"...)  Νομίζω ότι γενικά δίνει θετικό μήνυμα για να προχωράς στη ζωή ειδικά μετά από όλα όσα συνέβησαν στον κόσμο με την πανδημία, τον πόλεμο κ.λπ… Ένα μήνυμα πάντα επίκαιρο...  θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για αυτό; Τί feedback είχε ο δίσκος;

 

Sharon Den Adel (Within Temptation): Είναι ακόμη επίκαιρο πράγματι και ακόμη περισσότερο τώρα, ακόμα πολύ δυνατό και αντανακλά σε κάθε μέρος του κόσμου και αυτές τις μέρες με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, που δεν περίμενα ποτέ να συμβεί φυσικά με τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία. Το μήνυμα είναι φυσικά σημαντικό!

 

 

RockOverdose: Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, το συγκρότημα καταφέρνει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη νέα γενιά οπαδών της μουσικής, ενσωματώνοντας επιρροές από άλλα μουσικά στυλ όπως η industrial και η ηλεκτρονική μουσική. Πρόκειται για προσωπική επιλογή ή μια ανάγκη να πιάσει τις τάσεις στη μουσική;

 

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Λοιπόν, για εμάς είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε αυτό που είμαστε αλλά και να εξελιχθούμε και να φτιάξουμε μια νέα εκδοχή του εαυτού μας που ταιριάζει στη χρονιά που βγάζουμε ένα νέο άλμπουμ. Θέλουμε, λοιπόν, να ακουγόμαστε ενημερωμένοι, επομένως πρέπει να συμβαδίζουμε με νέα στυλ, νέους ήχους και τα πάντα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να φτιάξουμε κάτι που αγαπάμε πραγματικά, κάτι που νιώθουμε ότι μας αρέσει! Μας αρέσει να εξελισσόμαστε γιατί μας δίνει την έμπνευση να κάνουμε νέα μουσική!

 

 

 

RockOverdose: Πρόσφατα συμμετείχατε στον παγκόσμιο φιλανθρωπικό τηλεοπτικό μαραθώνιο για την υποστήριξη της Ουκρανίας μεταξύ άλλων καλλιτεχνών. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία και ποιο μήνυμα θα θέλατε να μοιραστείτε μετά από αυτό;

 

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Ήταν τιμή για εμάς να συμμετάσχουμε και νομίζω ότι ως συγκρότημα και ως άνθρωποι εκτιμούμε την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πουν κάποιοι, π.χ. Μην ασχολείσαι με την πολιτική,  μην εκφράζεις γνώμη, μην παίρνεις μέρος στα πράγματα... Αλλά ως μουσικός πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αντιπροσωπεύεις ποιος είσαι και τι μοιράζεσαι με τη μουσική σου.

Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο μας εμπνέει να γράφουμε μουσική και επίσης πρέπει να πέρνουμε θέση για το με ποια πλευρά είμαστε. Νομίζω ότι όταν είναι τόσο προφανές ότι υπάρχει ένας επιτιθέμενος και μια χώρα εισβολέας, θα πρέπει να πάρουμε θέση και να είμαστε ξεκάθαροι για το πού βρισκόμαστε σε αυτή τη σύγκρουση.

Ενημερωνόμαστε για ό,τι συμβαίνει κάθε μέρα γιατί νιώθουμε πολύ λυπημένοι που βλέπουμε μια χώρα που θέλει να είναι δημοκρατία να δέχεται εισβολή με αυτόν τον τρόπο.

Νιώσαμε λοιπόν μεγάλη τιμή που μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε σε αυτή την εκδήλωση και είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε!

 

 

 

RockOvedose: Ας προσευχηθούμε για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα..

 

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Ναι! Βλέπεις… χαιρόμασταν που επιζήσαμε από τον κορωνοϊό και σκεφτήκαμε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σύντομα και θα ανοίξουν τα πάντα, αλλά είναι τόσο περίεργο… έχουμε  νέες προκλήσεις που δεν περιμέναμε τόσο σύντομα …

 

 

RockOverdose: Πριν από μερικά χρόνια είχατε δηλώσει ότι μια συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα σας ενδιέφερε. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κάποια δημοφιλή ροκ συγκροτήματα και καλλιτέχνες να συμμετέχουν, όπως οι Hooverphonic πέρυσι… και οι The Rasmus που θα λάβουν μέρος φέτος. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη συμμετοχή σας στο άμεσο μέλλον;

 

 

Sharon Den Adel (Within Temptation): Μου αρέσει να παρακολουθώ, αλλά το να συμμετάσχουμε σε αυτού του είδους τη «μουσική μάχη», ας πούμε, επειδή γνωρίζω πώς παρουσιάζεται και τι συμβαίνει στα παρασκήνια – όλα είναι πολύ ταραχώδη και αγχωτικά, δεν είναι αυτός ο τρόπος που θα θελα να παρουσιαστεί το συγκρότημα μας!

Προτιμώ να παρουσιάζω τη μπάντα σε μια σκηνή φεστιβάλ, όπου η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή…  Αυτό το πράγμα είναι κυρίως τηλεοπτική εκπομπή και δεν νιώθω άνετα τις περισσότερες φορές μπροστά σε κάμερα, νιώθω πιο άνετα σε ένα μέρος όπου απλά μπορώ να κάνω τη μουσική μου με πιο ελεύθερο τρόπο! Μου αρέσει να παίζω ζωντανά με το συγκρότημα… Καταλαβαίνω τις μπάντες που παίρνουν μέρος και δεν το κρίνω, νομίζω ότι είναι πολύ θαρραλέο και πολύ ωραίο που το κάνουν, αλλά για τη δική μου μπάντα και τα μέλη της μπάντας μου δεν νομίζω ότι θα χαρούμε πολύ να το κάνουμε, γιατί είναι πολύ αγχωτικό.

 

 

 

 

RockOverdose: Λοιπόν, τι έρχεται στη συνέχεια για το συγκρότημα;

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Νέο άλμπουμ, πολλά νέα shows σε φεστιβάλ, με τους IRON MAIDEN στην Αμερική, έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί! Επίσης περιοδεία με τους Evanescence στην Europe, πολλά ωραία πράγματα συμβαίνουν φέτος!

 

 

 

RockOverdose: Τι γίνεται με το προσωπικό σου project «My Intigo»; 

Sharon Den Adel (Within Temptation): Θα ήθελα να το ξανακάνω, αλλά ξέρεις με όλη την τρέλα της covid εποχής που μόλις περάσαμε, είχα επικεντρωθεί κυρίως στους Within Temptation. Ίσως όταν όλα ξεκαθαρίσουν από αυτό το άλμπουμ να έχω χρόνο για αυτό. Είναι ένα παράπλευρο project για μένα, οπότε δεν υπάρχει πίεση, μπορώ να το κάνω όποτε θέλω, ελπίζω ότι θα είναι πολύ σύντομα.

 

 

 

 

RockOverdose: Τι γίνεται με το επερχόμενο show σας στην Ελλάδα! Τι να περιμένουμε;

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Ανυπομονούμε για αυτό, έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε στην Ελλάδα! Θυμάμαι την τελευταία φορά που παίξαμε διασκέδασα πολύ στο φεστιβάλ και επίσης είχαμε μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά είχαμε χρόνο να απολαύσουμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει η Ελλάδα! Καλό φαγητό, καλή κουλτούρα, υπέροχος καιρός, καλά vibes από τον κόσμο, πάθος...  και όλα αυτά που ελπίζω να τα ξαναδώ! Ανυπομονώ να παίξω ξανά εκεί!

 

 

 

RockOverdose: Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμά σας στους οπαδούς ειδικά εδώ στην Ελλάδα;

 

Sharon Den Adel (Within Temptation) : Ελπίζω πραγματικά να σας δω αυτή τη φορά, τώρα που ο Covid φαίνεται να έχει φύγει!  Ελπίζω να σας δούμε εκεί, να φέρετε το πάθος σας, να φέρετε την αγάπη σας και θα περάσουμε υπέροχα!

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

 

Για το RockOverdose,

Ζήσης Πετκανάς

Ερωτήσεις, Επιμέλεια: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 

 

 

Comments