Ανταπόκριση: WITHIN TEMPTATION, The Silent Wedding @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (22/7/2022)

 

 

Από το 2008 είχαμε να δούμε τους Within Temptation στην χώρα μας
Έφτασε λοιπόν η μέρα που μέσα σε ένα καλοκαίρι συναυλιακού οργασμού ήρθε η στιγμή να τους απολαύσουμε πιο ώριμους από ποτέ.

Την βραδιά στην Τεχνόπολη άνοιξαν οι Αθηναίοι The Silent Wedding και όπως ήταν φυσικό το setlist τους ήταν επικεντρωμένο στο νέο τους album “Ego Path”!
Έμπειροι και απόλυτα δεμένοι μεταξύ τους έδειξαν για άλλη μια φορα ποσό σημαντικό σχήμα είναι και πως κάθε τους δουλειά διακρίνεται από επαγγελματισμό.
Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του σόου τους, απέδειξε πως χαίρουν εκτίμησης και σεβασμό από το Αθηναϊκό κοινό.

 

 

 

Κατά τις 9:30 ακούστηκε η εισαγωγή του “The silent force” και η εξάδα έκανε την εμφάνιση της στο σανίδι.”See who I am” και το best of playlist ξεδιπλώθηκε μπροστά μας με το ένα κομμάτι να είναι καλύτερο από το άλλο σε επίπεδο, ήχου, ερμηνείας και γενικά η απόδοση της μπάντας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.“Paradise” και η Tarja στο video wall συνόδευε την Sharon και ναι μπορεί κάποια χαμηλά δεύτερα προ ηχογραφημένα να υπάρχουν σε σωστα σημεία αλλά ποτέ δεν έκλεψαν την παράσταση και δεν ήταν ενοχλητικά, αντίθετα ήταν διακριτικά.

 

 

Η Sharon παρά την ζεστή βραδιά δεν σταμάτησε να οργώνει την σκηνή και δεν έδειξε να πτοείται όταν ο ιδρώτας της έτρεχε ποτάμι στο πρόσωπο της.“The Purge” “Faster” και ο κόσμος τραγουδούσε και χειροκροτούσε στον ρυθμό που η Sharon πρόσταζε! Η απόδοση σε υψηλά επίπεδα,κιθάρες σε σωστή ένταση αναλογικά με τα πλήκτρα και η φωνή της Sharon ήταν καμπάνα και πεντακάθαρη!

 

 

Τα hit διαδέχονταν το ένα το άλλο και η ένταση σε μπάντα και κοινό δεν χάθηκε λεπτό!
Στο “Mother earth” που ήταν και το κλείσιμο της βραδιάς η εικόνα της Sharon να τραγουδά με τρία κοριτσάκια που ανέβηκαν στην σκηνή από το κοινό ήταν συγκινητική και κάπου εκεί μας άφησαν με την ελπίδα να μην κάνουμε να τους δούμε ξανα σε 14 χρόνια αλλά συντομότερα γιατί πραγματικά είναι από εκείνες τις μπάντες που σε διασκεδάσουν και σε κάνουν να τραγουδήσεις μαζί τους και να φεύγεις ικανοποιημένος και γεμάτος από ένα σχήμα που τιμάει το είδος που υπηρετεί!

 

Setlist:

See Who I Am
In The Middle Of The Night
Paradise (What About Us?)
The Purge
Faster
Stand My Ground
Entertain You
And We Run
Raise Your Banner
Supernova
The Reckoning

Encore:

Our Solemn Hour
Stairway To The Skies
Ice Queen
Mother Earth

 

 

Για το RockOverdose,

Στέλιος Παλαμιδάς

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός (John Metalman Photography)

 

Comments