Silent Birth – Echoes review

Οι Silent Birth είναι ένα συγκρότημα με έδρα τη Λιβαδειά, και κινείται στο χώρο του Alternative Rock/Metal,με εμφανείς τις επιρροές τους από
Black Sabbath, Tool, Soundgarden, Metallica, Iron Maiden, Paradise Lost και System of a Down.
Είναι από τις μπάντες που αποδεικνύουν ότι η επαρχία είναι ένα πραγματικό "φυτώριο" αξιόλογων συγκροτημάτων, που δεν έχουν σε κάτι να ζηλέψουν μπάντες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όπως αρκετές μπάντες, έτσι και οι Silent Birth προσπαθούνε μόνοι τους να προωθούν τη μουσική τους, και το Μάρτιο 2009 αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο "Echoes".

To άλμπουμ που έχω στα χέρια μου είναι αρκετά προσεγμένο και πραγματικά δεν έχει κάτι να ζηλέψει από επαγγελματικές παραγωγές.
Το εξώφυλλο παρα πολύ όμορφο όπως και το λογότυπο της μπάντας.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το Ιnto the Light ένα κομμάτι μελωδικό και συγχρόνως μελαγχολικό, που δε σε αφήνει αδιάφορο, με σαφές επιρροές απο Paradice Lost και Lake of Tears. Σίγουρα πολυ δυναμικό κομμάτι και καλή επιλογή για ξεκίνημα.
Επόμενο κομμάτι το Dressed in Death, που ξεκινάει με ονειρικά πλήκτρα, και συνεχίζει με ωραίο riff και ένα σχετικά ήρεμο ρεφραίν. Η φωνή επίσης αρκετά δουλεμένη για ένα σχετικά νέο συγκρότημα. Και εδώ επικρατεί η μελαγχολική ωραία μελωδία, και όπως είπαμε τα υπέροχα πλήκτρα.
Για να περάσουμε στο πιο επικό κομμάτι του άλμπουμ το εξάλεπτο Empty, ίσως από τα ποιο heavy κομμάτια του άλμπουμ. Αν και λίγο πάνω από έξι λεπτά δε κουράζει καθόλου.
Συνέχεια με τη μπαλάντα journey, που αρχίζει με πιάνο και τα μαγευτικά φωνητικά. Πολυ όμορφο κομμάτι, που μπορεί ανέτα να ακουστεί και από ολους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Και περνάμε στο Sad Skies...Δυναμη! και πάθος σε αυτό το κομμάτι.Πολυ δυνατό riff και σίγουρα προσφέρεται για headbanging.Και εδώ σαφές επιρροές απο Lake Of Tears, αλλα και από Tool!
A.D.F.R.L (All Die Few Really Live) ο τίτλος του επόμενου κομματιού. Και εδώ η μουσική αρκετά δυνατή, με παθιάρικα φωνητικά, και τις κιθάρες να οργιάζουνε. Ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, για μένα προσωπικά τουλάχιστον.
Και κάτι διαφορετικό με το Εclipse, που μπαίνει με τύμπανα, και ρυθμό. Σίγουρα από τα ποιό διαφορετικά κομμάτια του δίσκου. Και είναι καλό να μη μοιάζουνε όλα τα τραγούδια μεταξύ τους...
Στο επόμενο, έχουμε επιρροές και από Metallica, αλλά πάντα με στοιχεία απο Paradice Lost, και sabbathiκa riffs
οπότε καταλαβαίνετε περί τίνος μιλάμε...
Και κλείνει ο δίσκος με το Eclipsis, ένα κομμάτι μπαλαντοειδές, ίσως το πιο αδύναμο του δίσκου, χωρίς όμως να ξεφεύγει από όλο το στύλ και κλίμα του δίσκου.
Όσον αφορά τους στίχους, αυτοι σύμφωνα και με τους Silent Birth "μιλούν για την καθημερινότητα μας, για βιώματα τα οποία είχαμε. Όλα τα τραγούδια μας, πάνω κάτω, έχουν μια μικρή ιστορία από πίσω. Αλλά νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Από την στιγμή που το τραγούδι φεύγει από εμάς, ανήκει στον καθένα".

Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε ένα πολύ καλο ντεμπούτο άλμπουμ από μία επαρχιακή μπάντα (από τη Λιβαδειά), που απλά αν είχε καλύτερη παραγωγή και την ανάλογη προώθηση θα μιλούσαμε για μία από τις πολύ καλές δουλειές στην Ελληνική αγορά...
Αν συνεχίσουνε με αυτό το ρυθμό και δουλεύουνε με όρεξη και έχουνε την ανάλογη πρόωθηση, οι Silent Birth έχουνε όλα τα φώτα να γίνουνε μια πολύ καλή και δυνατή μπάντα στο χώρο.

Για να πάρετε μία γεύση το site Rockoverdose.gr ανέβασε στο player δύο κομμάτια τους.

και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει Silent Birth…
είναι απλό... όλη αυτή η σιωπή κάτι πρέπει να γεννήσει…

Review
Ζήσης Πετκανάς

Comments