SIMON WRIGHT (AC/DC,DIO,UFO) στο Rock Overdose:”Είχαμε μεγάλα σχέδια με τον Dio τα οποία θα ήθελα ακόμα να τα κάναμε πραγματικότητα…”

 

Το Rock Overdose είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον τεράστιο ντράμερ Simon Wright ό οποίος έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε δίσκους και συγκροτήματα όπως οι AC DC, οι DIO και οι UFO.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης συνέταξαν τις ερωτήσεις και ο Ζήσης Πετκανάς ανέλαβε την εκφώνησή τους στον καλλιτέχνη αλλά και τον αυτοσχεδιασμό επάνω σε αυτές αφού η συνέντευξη ήταν ζωντανή.

Ο Simon Wright είπε πολλά και ενδιαφέροντα, και ίσως πράγματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ξανά σε συνέντευξη του.

Μίλησε για το ολόγραμμα του Ronnie Dio και τις συναυλίες που το συνόδεψαν, κάτι το οποίο επικρίθηκε από μια μερίδα  οπαδών.

Επίσης μίλησε για την Ελλάδα και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ας δούμε τι είπε…. (Ενώ μπορείτε και να ακούσετε τη συνέντευξη στον παρακάτω player)

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Simon! Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να μιλάω μαζί σου απόψε! Πως είναι τα πράγματα στο Los Angeles μετά το lockdown και πως τα νέα standards όσον αφορά τον Κορονοιο αλλάξανε τη ζωή σου;

 

Simon Wright: Καλησπέρα Ζήση και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση! Εδώ τα πράγματα είναι τα ίδια όπως και σε κάθε άλλη χώρα. Πρέπει να φοράς μάσκα όταν βγαίνεις έξω ή όταν είσαι μέσα σε ένα κατάστημα, παρ΄ όλα αυτά είναι κάτι που το χουμε συνηθίσει πλέον. Προσπαθούμε να βλέπουμε τη ζωή όσο πιο νορμάλ γίνεται παρ’ όλα όσα έχουν συμβεί.

 

 

Rock Overdose: Είναι πλέον μέρος της ζωής μας, πρέπει να μάθουμε πλέον να ζούμε με αυτό.

 

Simon Wright: Ελπίζω να μην είναι κάτι το οποίο θα μείνει για πάντα έτσι. Πιστεύω πως ο καθένας θέλει να αλλάξει αυτό, πρέπει απλά να το αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη προκειμένη φάση.

 

 

Rock Overdose:  Πιστεύεις ό,τι αυτό θα είναι καταστροφικό πέρα από την οικονομία και στη μουσική βιομηχανία όσον αφορά τις μπάντες, τους διοργανωτές και γενικά το μέλλον της μουσικής;

 

Simon Wright: Ναι σίγουρα θα επηρεάσει πολλά επαγγέλματα αν δεν το έχει ήδη κάνει. Είναι πραγματικά ένα απαίσιο πράγμα και εύχομαι σύντομα να ανοίξουν ξανά σύντομα και να επανέλθουν στη πραγματικότητα.

 

Μάλλον του χρόνου από ότι φαίνεται γιατί μέχρι στιγμής είναι ένα πραγματικό χάλι. Πιθανόν θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν πάλι και να μπορέσουμε να σώσουμε κάποια θέατρα, μαγαζιά και αμφιθέατρα εδώ.

 

 

Rock Overdose:  Είναι πραγματικά πολύ κακή περίοδος για τους μουσικούς και τις μπάντες.

 

Simon Wright: Βέβαια, υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσικοί και μια μεγάλη ομάδα πίσω, που ασχολείται με τον φωτισμό, την διοργάνωση, τα θεατρικά κλπ. Είναι πραγματικά μια άθλια κατάσταση αυτή που ζούμε όλοι τώρα και ελπίζω να ξαναρχίσουμε του χρόνου και να πούμε αντίο στην τωρινή φάση.

 

 

Rock Overdose: Και να μην ξανάρθει!

 

Simon Wright: Ναι Ποτέ!

 

 

Rock Overdose: Πρόσφατα είχαμε μια τεράστια απώλεια μέσα στο 2020...και αυτή ήταν του Pete Way μετά από σοβαρά θέματα υγείας. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιες ωραίες και σημαντικές στιγμές στη σκηνή ή στη καθημερινότητα;

 

Simon Wright: Είναι πραγματικά πολλές! Στους UFO ήμουν κοντά στα 3μιση χρόνια στη δεκαετία του 90. Κάναμε πολλά tour, είχε καταπληκτικό χαρακτήρα και ήταν πολύ άκακος.  Ένας πολύ καλός τύπος. Υπήρξαν κάποιες πολύ τρελές και παράξενες στιγμές όσο ήμασταν μαζί σε περιοδεία. Γίναμε φίλοι πολύ γρήγορα, άλλα πάντα υπήρχε αυτή η κόντρα, οι τσακωμοί με τον Micheal που είχε στο παρελθόν.

 

Ο Pete ήταν πάντα αυτός που κατεύναζε τα πνεύματα και δεν ήταν υπέρ των τσακωμών. Μίλησα και με τον Phil Mogg για όλη αυτή την κατάσταση και ήταν πολύ αναστατωμένος...αλλά ο Pete με όλο αυτόν τον τρόπο ζωής που είχε τον οδηγούσε σε επικίνδυνα μέρη κατά καιρούς. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι που έφυγε.

 

 

Rock Overdose: Ήταν μια τεράστια απώλεια συμφωνώ. Πότε και τι ακριβώς σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική;

 

Simon Wright: Υπήρχε μια εκπομπή στη τηλεόραση της Αγγλίας που λεγόταν ‘Top of The Pops’ και έβλεπα εκεί μπάντες που παίζανε, διαφορετικούς drummers και πολλά άλλα. Καθώς έβλεπα τα βραβεία χτυπούσα τη καρέκλα σαν να ήμουν drummer, νομίζω ήμουν κάπου στα 8-9.

 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα ο πατέρας μου, μου πήρε ένα drum kit, αρκετά μικρό και ξεκίνησα να παίζω το οποίο πραγματικά το διασκέδαζα. Ένιωθα σαν να είχα μια δεξιότητα πάνω σε αυτό για να μπορέσω να παίξω και πιστεύω πως ο πατέρας μου το είδε και αυτός, οπότε μου δίνε πολύ χρόνο για να παίζω. Δεν μου έλεγε να σταματήσω κάτι το οποίο ήταν πολύ καλό για μένα. Το kit το πήρα όταν ήμουν 12 και από τότε δε σταμάτησα να παίζω.

 

 

Rock Overdose: Και σχετικά με την πρώτη σου μπάντα;

 

Simon Wright: Ήταν μια σχολική μπάντα μαζί με κάποιους φίλους από το σχολείο μου. Η πρώτη μπάντα όμως με την οποία ηχογράφησα λέγονταν Tora Tora. Είχε έδρα το Manchester και ηχογραφήσαμε ένα single και μπήκε στα heavy metal charts. Όταν συνέβη αυτό σκεφτόμασταν ότι ‘τα καταφέραμε, το single μας στα τσαρτς, θα γίνουμε rockstars!’

 

 

Rock Ovrdose: Και έτσι και έγινες ένας rockstar!

 

Simon Wright: Πιστεύω ναι, με τον καιρό, σιγά σιγά. Αυτή ήταν η πρώτη μου μπάντα και είχε πολύ πλάκα. Μαθαίναμε και είναι έτσι όπως ο περισσότερος κόσμος ξεκινάει. Είχε πολύ πλάκα και περνάγαμε πολύ ωραία!

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι κυριότερες επιρροές σου και ποιοι οι αγαπημένοι σου drummers;

 

Simon Wright: Ω, έχω πολλές επιρροές! Αγαπώ το παίξιμο των Cozy Powell, Tommy Aldridge, Brian Downey από Thin Lizzy και πολλούς άλλους. Συνήθιζα να ακούω πολλά διαφορετικά πράγματα, πολύ διαφορετική μουσική. Στο τέλος κατέληξα πως το heavy metal είναι για μένα. Όταν κατέληξα σε αυτό το είδος μουσικής ήταν ‘underground’ ακόμα στην Αγγλία.

 

Και τότε ξέρεις στην Αγγλία σε αποδοκίμαζαν και έλεγαν για το heavy metal: ‘Όλοι αυτοί με τα μακριά μαλλιά, θα πρέπει όλοι αυτοί να κάνουν ναρκωτικά, είναι μεθυσμένοι όλη την ώρα

 

 

Rock Overdose: Πως ήταν η rock ζωή εκείνη την εποχή;

 

Simon Wright: Στο Manchester υπήρχαν κάνα δυο clubs που θα μπορούσες να πας. Ήταν rock clubs και  έπαιζαν  heavy rock όπου θα μπορούσες να κάτσεις να πιεις το ποτό σου… ξέρεις και οι μπάντες μπορούσαν να έρθουν να παίξουν στο Free Trade Hall. Είχα δει τους Rush δύο φορές μέσα σε μια χρονιά και τους Thin Lizzy τρεις φορές. Θα μπορούσαν να έρθουν δυο η ακόμα και τρεις φορές το χρόνο. Οι UFO ήταν πραγματικά καταπληκτικοί. Μεγάλα shows από μεγάλες μπάντες, πολύ καλή σκηνή τότε με την οποία έτσι ξεκίνησε και το new wave of British heavy metal

 

 

Rock Overdose: Ειδικά στη δεκαετία του 80 ήταν η καλύτερη εποχή για τη ροκ μουσική.

 

Simon Wright: Φυσικά! Λογικά το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα σωστά; Μπάντες έρχονταν εδω μέσω της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, ήταν πραγματικά καταπληκτικές εποχές, κρίμα που δεν είναι το ίδιο σήμερα.

 

 

Rock Overdose: Ναι η αλήθεια είναι πως μας λείπει αυτή η εποχή. Τα πράγματα πλέον είναι πολύ διαφορετικά συγκριτικά με τότε.

 

Simon Wright: Ναι έχουν αλλάξει. Υπάρχουν κάποιες μπάντες που έχουν κρατήσει τα αυθεντικά στοιχεία. Αλλά από την άλλη υπάρχουν πολλές μπάντες που άλλαξαν πολύ το ύφος τους και είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων επίσης. Παλιότερα οι δισκογραφικές εταιρίες ήταν εκατοντάδες, τώρα είναι πιθανόν δέκα ή κάτι τέτοιο κάτι το οποίο επηρέασε κατά πολύ τη μουσική σκηνή.

 

Πλέον ο κόσμος μπορεί να κυκλοφορήσει μέσω internet τα τραγούδια του χωρίς να χει ανάγκη μια δισκογραφική εταιρία. Τα  ηχογραφούν πολύ απλά στο δωμάτιο τους και λένε μετά ‘Είμαστε μια επιτυχημένη rock μπάντα’ και στην πραγματικότητα να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείων για το internet…

 

 

Rock Overdose: Έχοντας μια τόσο μεγάλη εμπειρία παίζοντας με θρύλους της ροκ μουσικής όπως οι AC/DC, Dio, UFO και πολλοί άλλοι, πιστεύεις πως το να αλλάζεις πολλές μπάντες και να μοιράζεσαι τη σκηνή με τόσους πολλούς μουσικούς είναι καλό για έναν drummer; Η μήπως είναι καλύτερο να είσαι σταθερά σε μια μπάντα για όλη σου τη καριέρα και να γράφετε album όλοι μαζί, όπως πχ. Οι Rush;

 

Simon Wright: Το δεύτερο που είπες. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν ήταν δικό μου το φταίξιμο που έπρεπε να φύγω από μια μπάντα επειδή άλλαξε ή διαλύθηκε ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας από αυτούς τους λόγους και σίγουρα παράξενα πράγματα συμβαίνουν με τις μπάντες, απλά πρέπει μετά να προχωράς παρακάτω!

 

 

Rock Overdose: Σε ποια απ’ όλες θα ήθελες να είχες παραμείνει;

 

Simon Wright: Σίγουρα θα διάλεγα με τον Ronnie James Dio! Είχε μεγάλα σχέδια αλλά δυστυχώς αρρώστησε. Υπήρχαν μεγάλα σχέδια με τον Dio  τα οποία θα ήθελα ακόμα να τα κάναμε πραγματικότητα. Θα ήμασταν ακόμα εκεί και θα τα κάναμε μαζί του...

 

 

Rock Overdose: Πραγματικά πολύ λυπηρό που τον χάσαμε...

 

Simon Wright: Ναι είναι....τεράστια απώλεια...

 

 

Rock Overdose: Ας συνεχίσουμε με τους AC/DC. Εκτός των  “Fly on the Wall” (1985), “Who Made Who” (1986) και “Blow Up Your Video” (1988), υπάρχει κάποιο άλλο άλμπουμ που θα ‘θελες να χες παίξει drums;

 

Simon Wright: Υπάρχουν πολλά, πιθανόν όλα!

 

 

 

Rock Overdose: Πως γνωρίστηκες με τους AC/DC;

 

Simon Wright: Όταν έμενα στο Λονδίνο μια φίλη μου μου έδειξε μια αγγελία σε μια μουσική εφημερίδα. Υπήρχε τότε το Sounds, το  New Express και εκεί είχαν αγγελίες ειδικά, για μουσικούς στο πίσω μέρος και έλεγε, ‘Ζητείται drummer, άμα δεν χτυπάς δυνατά μην στείλεις’. Εκείνη μου είπε ‘Αυτό είναι για σένα’ και εγώ της απάντησα ‘Ναι όντως είναι!’.

 

Έτσι απάντησα στην αγγελία και πήγα στο στούντιο που έκαναν πρόβες και ήμουν μόνο εγώ, ο drum technician, και το drum kit. Μου ζήτησε να παίξω αυτά τα τρία τραγούδια: ‘Black Dog’ των  Led Zeppelin, ‘Shoot to Thrill’ από AC / DC και ‘Tush’ από  ZZ Top. Τα έπαιξα και είπε, «Ω, αυτό ήταν καλό! Θα είμαστε σε επικοινωνία». Σκέφτηκα, «Ναι… καλά εντάξει…». Μέτα από περίπου 3 ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Μπορείς να έρθεις πάλι αύριο;» και του είπα «Όχι, δεν μπορώ γιατί δεν έχω χρήματα»  και μετά αυτός είπε: «Μην ανησυχείς για αυτό! Απλά πάρε το ταξί και κατέβα εδώ αύριο». και έτσι σκέφτηκα, «Για να πληρώνουν το ταξί, θα πρέπει να πήγε καλά!»

 

 

Την επόμενη μέρα, ξαναπήγα εκεί και με πήγαν σε έναν άλλο διαφορετικό, χώρο πρόβας όπου υπήρχαν πολλές θήκες τυμπάνων παρατεταγμένες κατά μήκος των τοίχων με γραμμένο το λογότυπο των ‘AC / DC’. Τον σταμάτησα και του είπα: «Θα πρέπει να μου κάνεις πλάκα, έτσι;» Αυτός χαμογέλασε και μου είπε, «Όχι!».

 

 

 

Δεν είχα ιδέα ότι ήταν audition για drummer των για AC / DC, αν και είχα καταλάβει ότι πρόκειται για κάποια γνωστή μπάντα, γιατί ήταν ένα πολύ ακριβό μέρος για πρόβα συγκροτήματος. Έτσι ανοίγει η πόρτα και συναντώ τον Angus, τον Cliff και τον Malcolm. Ήταν απλοί προσγειωμένοι άνθρωποι, normal άνθρωποι  με καθόλου ροκσταριλικι.  Με ρώτησαν ποια κομμάτια ήξερα και μετά παίξαμε για λίγο. Αργότερα σταματήσαμε για λίγο, καθίσαμε και άρχισαν να μιλούν για την περιοδεία τους.… Αναρωτιόμουν «Μήπως πρέπει να φύγω;» Επειδή αυτό ακούγεται σαν ένα είδος ιδιωτικής συνομιλίας ...Πλησίασα τον Malcolm και τον ρώτησα, «Αυτό σημαίνει ότι είμαι στο συγκρότημα;»  και μου απατάει, «Έτσι δεν μοιάζει;»

 

Και ναι ήμουν ήδη στη μπάντα και δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπορούσα να περιμένω τη στιγμή που θα έβγαινα έξω για να καλέσω τους γονείς μου και να τους πω. Βασικά, όλη μου η ζωή άλλαξε μετά από αυτό, γι 'αυτό και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων!

 

 

Rock Overdose: Πως είναι ο Angus σαν άτομο;

 

Simon Wright: Είναι καταπληκτικός! Βασικά για να είμαι ειλικρινής είναι πολύ ήσυχο άτομο...μετά όμως βάζει τη στολή του σχολείου (schoolboy outfit) και γίνεται ο διάβολος, είναι απίθανος.

 

 

Rock Overdose: Ποια κομμάτια έχεις συγκρατήσει στη μνήμη σου με τους AC/DC και για ποιό λόγο;

 

Simon Wright: Είναι τόσα πολλά και αυτό είναι το πιο σπουδαίο πράγμα για αυτή τη μπάντα. Το ‘Back in Black’ φυσικά το οποίο είναι ένα σπουδαίο κομμάτι. Υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια που είναι τόσο δύσκολο να τα θυμηθείς όλα. Μου άρεσε πάντα να παίζω το ‘Shoot to Thrill’ το οποίο είναι άλλο ένα καταπληκτικό κομμάτι μεταξύ άλλων.

 

 

Rock Overdose: Ποιος ήταν ο λόγος που έφυγες από τους AC/DC;

 

Simon Wright: Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό ως drummer. O Phil Rudd ταιριάζει απόλυτα στους AC/DC είναι ο drummer τους! Απλά το στυλ τους είναι λίγο περιορισμένο, δεν έχει πολλά γεμίσματα, δεν έχει παράξενους-ψαγμένους ρυθμούς. Ενώ τα τραγούδια τους είναι εκπληκτικά εγώ σαν drummer ήθελα να κάνω άλλα πράγματα.

 

Ήθελα να προχωρήσω μουσικά σε άλλο επίπεδο, κάτι το οποίο το έβλεπαν και αυτοί και ενώ έδινα κάθε βράδυ μαζί τους το 100% μου, ήθελα να προχωρήσω παραπέρα, πράγμα που το έκανα αργότερα με τον Ronnie (Dio) και πήγε πολύ καλά. Ήταν καλό το πως ήρθαν έτσι τα πράγματα.

 

 

Rock Overdose: Ωραία, ας προχωρήσουμε σχετικά με τον Ronnie James Dio. Πως γνωρίστηκες με τη μπάντα του Dio και πως ξεκίνησε όλη η ιστορία;

 

Simon Wright: Βασικά μέσω ενός φίλο φίλου, και πιο συγκεκριμένα η σύζυγός μου... Ήξερε τη Wendy Dio και είχαμε συναντηθεί και με τον Ronnie κάνα δυο φορές. Είχα πάει σε κάποιες συναυλίες του Dio και  μου άρεσε πολύ η μουσική και φυσικά η εντυπωσιακή φωνή του, ήταν τόσο δυνατή! Κάποια στιγμή ακούστηκε πως ο ντράμερ του, ο Vinny (Appice), έφυγε για κάποιο λόγο και ήρθαμε σε επαφή με τη Wendy και του Ronnie του άρεσε αυτή η ιδέα... Πήγα κάτω, κάναμε πρόβες και λειτούργησε πολύ καλά όλο αυτό!

 

 

Rock Overdose: Έπαιξες σε τέσσερα στουντιακα album με τους Dio [“Lock up the Wolves” (1990), “Magica” (2000), “Killing the Dragon” (2002), “Master of the Moon” (2004)] και σε δύο live albums [“Evil or Divine - Live in New York City” (2003) and “Holy Diver – Live” (2006)]. Πως ήταν όλες αυτές οι στιγμές και πως ήταν να δουλεύεις με ένα τόσο σημαντικό άτομο και προσωπικότητα όπως ο  Ronnie James Dio;

 

Simon Wright: Ήταν πραγματικά υπέροχο! Όταν γράφαμε το πρώτο album έπρεπε να ηχογραφηθεί στον περιορισμένο χρόνο τον οποίο είχε αγοραστεί και μας πήρε δύο βδομάδες να τελειώσουμε όλα τα κομμάτια και να τα προβάρουμε. Αυτό το άλμπουμ ήταν το "Lock up the Wolves" και ήταν υπέροχο! Ο Ronnie είχε να κάνει με τη μουσική, να μιλάει για τη μουσική και να αλλάζει τα πράγματα εδώ και εκεί. Μου άρεσε πολύ, ήταν υπέροχο! Του άρεσε να μιλάει  για τα ντραμς, «Τι νομίζεις ότι πρέπει να κάνουμε εδώ;».

 

Όταν ήμασταν σε περιοδείες, αλλάζαμε πάντα κάποια πράγματα στο setlist,του άρεσαν τα medleys! Η μπάντα Dio ήταν ένα συγκρότημα που είχε να κάνει πάντα για τη μουσική και για τον καλύτερο μουσικό που μπορούσες να γίνεις. Το βρήκα πολύ ωραίο, μου άρεσε πολύ αυτό το σημείο!

 

 

Rock Overdose: Ένα σπουδαίο άτομο και μια σπουδαία φωνή!

 

Simon Wright: Ναι! Είναι αστείο ότι ποτέ δεν έκανε καμία προθέρμανση! Έπινε ένα ποτήρι Guinness, και δεν έκανε ποτέ από αυτές τις φωνητικές προθερμάνσεις, πήγαινε στη σκηνή και απλά έβγαινε έξω. Ποτέ δεν ακυρώσαμε ούτε μια παράσταση λόγω αρρώστιας. Ακόμα κι αν ήταν άρρωστος, θα έβγαινε εκεί και θα έπαιζε! Ήταν μια καταπληκτικά πολύ δυνατή προσωπικότητα.

 

 

Rock Overdose: Και για την περίοδο που ήσουν με τους UFO;

 

Simon Wright: Ήταν πραγματικά πολύ καλά! Όπως είπα και νωρίτερα, είναι υπέροχοι άνθρωποι, τα πήγαμε αμέσως πολύ καλά. Ο manager του Michael Schenker ήρθε σε επαφή μαζί μου, ήταν μια από αυτές τις περιόδους που ήμουν σε διάφορα συγκροτήματα… Νόμιζα πως πρόκειται για τους Michael Schenker Group αλλά στη πραγματικότητα ήταν για τους UFO και μου άρεσε πραγματικά αυτό.

 

Πρωτογνωριστήκαμε στην Αριζόνα νομίζω γύρω στο 1995. Πήγαμε αμέσως στο ξενοδοχείο όπου εκεί είχαμε και μέρος που κάναμε πρόβες. Υπήρχαν και κάποιες πολύ περίεργες στιγμές, με αυτό το συγκρότημα για να είμαι ειλικρινής ... Υπήρξε μια στιγμή που ο Michael έσπασε την κιθάρα του στη μέση ενός show και αμέσως μετά έφυγε… αυτό συνέβη στην Ιαπωνία. Μέχρι και σήμερα, δεν ξέρω πραγματικά για ποιό λόγο το έκανε αυτό! Απόλαυσα πραγματικά το χρόνο μου μαζί τους, είναι μια υπέροχη μπάντα!

 

 

Rock Overdose: Είχες μια σπουδαία καριέρα! Τι κάνεις αυτό τον καιρό;

 

Simon Wright: Όχι πολλά πράγματα. Έκανα κάποια sessions τα οποία ήταν αρκετά διασκεδαστικά αλλά πλέον δεν έχουν μείνει αρκετά από αυτά. Με το που τελειώσεις τα session, απλά πας σπίτι και σκάφτεσαι τι γίνεται από δω και πέρα. Προσπαθώ να απασχολούμε με διάφορα, όπως αρκετό περπάτημα έξω και να παίζω λίγο εδώ. Δεν έχω εδώ drumkit απλά εξασκούμε εδώ και προσπαθώ να ασχολούμαι με όλα αυτά αυτή τη στιγμή.

 

 

Rock Overdose: Έχεις κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες fans σου;

 

Simon Wright: Φυσικά! Ανυπομονώ να σας δω όλους, ελπίζω το επόμενο έτος. Πέρυσι, κάναμε το ολόγραμμα του Dio, το οποίο ονομάζεται DIO Returns, και πήγε πολύ καλά. Είχαμε σχέδια για αυτό το έτος, αλλά, προφανώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτήν τη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι, τον επόμενο χρόνο, να καταφέρουμε να το φέρουμε στην Ελλάδα, ώστε να μπορείτε να το δείτε όλοι, και να το απολαύσετε.

 

 

Rock Overdose: Ήταν η Ελλάδα στα σχέδια σας για επερχόμενη περιοδεία;

 

Simon Wright: Μιλούσαν σχετικά με αυτό… έχουμε μερικούς καλούς φίλους εκεί, παίξαμε και στην Αθήνα. Σίγουρα θυμάμαι την Αθήνα με τον Ronnie, ήταν ένα υπέροχο show, πολύ καλό! Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα και θα φέρουμε τον Ronnie μαζί μας σε αυτήν τη μορφή και να το γιορτάσουμε!

 

 

Rock Overdose: Πιστεύω είναι σημαντικό και συναρπαστικό να βλέπεις τον Ronnie σε ολόγραμμα!

 

Simon Wright: Ναι, και έγιναν και κάποιες αλλαγές σε αυτό. Είναι μεγαλύτερο και καλύτερο τώρα, οπότε… Όπως είπα, το παρουσιάσαμε εδώ στην Αμερική για περίπου ένα μήνα και είναι μεγαλύτερο και καλύτερο. Φαίνεται πολύ καλό! Έχουμε ήδη λάβει και κάποια επίκριση γι 'αυτό, πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου.

 

 

Rock Overdose: Ναι και εγώ έχω κάνει σχόλια περί τούτου ...

 

Simon Wright: Ναι, αλλά… Ήμασταν, όπως η οικογένειά του: Η Wendy, εγώ, ο Craig (Goldy, κιθάρα), ο Scott Warren (πλήκτρα), όλοι οι εμπλεκόμενοι… Το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό! Συνεχίζουμε να ζητάμε συγνώμη για αυτό, απλά αν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, μην πηγαίνετε στα shows, είναι πραγματικά απλό. Το κάνουμε αυτό με απόλυτο σεβασμό για αυτόν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν τη Ronnie ζωντανά. Αυτό είναι ο,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή.

 

 

Rock Overdose: Συμφωνώ μαζί σου. Είναι σημαντικό πέρα από τις διάφορες απόψεις των άλλων.

 

Simon Wright: Είναι όντως σημαντικό.  Είχαμε παίξει μαζί του, γνωρίζουμε πολλά πράγματα και συνεχίζουμε αυτή τη παράδοση για να γιορτάσουμε τη μουσική του.

 

 

Rock Overdose: Τι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα;

 

Simon Wright: Είχαμε παίξει απ’ οτι θυμάμαι σε ένα φεστιβάλ εκεί μαζί με άλλα συγκροτήματα. Νομίζω ότι και οι Twisted Sister ήταν μαζί μας εκείνη τη μέρα. Θυμάμαι ότι ήταν μια υπέροχη μέρα! Το φεστιβάλ ήταν πολύ καλά οργανωμένο, οι άνθρωποι ήταν υπέροχοι, το κοινό ήταν υπέροχο και ήταν απλά μια υπέροχη στιγμή. Βασικά ο Ronnie είχε γενέθλια εκείνη τη μέρα. Θυμάμαι στο ξενοδοχείο μετά το show, στην Αθήνα μια μεγάλη τούρτα γενεθλίων και ένα σπουδαίο πάρτι!

 

 

Rock Overdose: Θυμάμαι τον Γιώργο Γαλάνη ο οποίος είναι από την Ελλάδα που ήταν πολύ καλός φίλος με τον Ronnie και είχε έρθει και στο ξενοδοχείο...

 

Simon Wright: Ναι σωστά! Είχα δει τον Γιώργο πέρυσι. Είχε έρθει σε ένα από το shows με τον ολόγραμμα του Ronnie. Είναι καλός τύπος, φίλος δικός μας και του Ronnie. Ελπίζω να τον ξαναδούμε μαζί με όλους τους fans του χρόνου.

 

 

 

 

Rock Overdose: Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις στη συνέντευξη;

 

Simon Wright: Όχι πιστεύω τα καλύψαμε όλα. Σε ευχαριστώ πολύ Ζήση, ήταν ωραία που τα είπαμε μαζί.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ! Ήταν μεγάλη τιμή να μιλήσω μαζί σου και εύχομαι να σε γνωρίσω και από κοντά!

 

Simon Wright: Το εύχομαι και εγώ. Θα οργανωθούν όλα τα πράγματα όπως πρέπει για να τα πούμε του χρόνου. Να ‘σαι καλά!

 

 

 

Για το  Rock Overdose,
Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

Ερωτήσεις: Παύλος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Μαρκογιαννάκης, Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

Μετάφραση: Γιώργος Μαρκογιαννάκης

Comments