Ανταπόκριση: SIRIUS, Blacksun, Nightkill @ Level69 Live Studio, Αθήνα (09/02/2024)


Μια υπέροχη σύμπραξη τριών ελληνικών συγκροτημάτων συνέβη τη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο Level69 Live Studio στο Μοσχάτο.

Αρκετός κόσμος είχε έρθει από νωρίς να στηρίξει και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και σημαντικό τόσο για τις μπάντες όσο και για την εγχώρια σκηνή γενικότερα, να υπάρχει συμμετοχή και αλληλοστήριξη. Αν υπολογίσουμε πως το venue είναι σχετικά εκτός κέντρου και πως την ίδια μέρα υπήρχαν κι άλλα ενδιαφέροντα events, πέρα από την εκπληκτική απόδοση των συγκροτημάτων επί σκηνής αυτός ήταν ένας ακόμη παράγοντας που συνετέλεσε στην επιτυχία του event στο σύνολό του.

 


 

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι νεοσύστατοι metalers NIGHTKILL, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση ως σύνολο, λίγο πριν την κυκλοφορία του debut τους, το οποίο είναι στα σκαριά και προσμένουμε.

Το set τους εκτός από το αξιόλογο και φοβερά δυναμικό υλικό τους, περιελάμβανε και μια διασκευή στους Judas Priest με το "Breaking The Law" να ξεσηκώνει τους πάντες όπως ήταν φυσικό.

 

Η μπάντα έδειξε σε εξαιρετική φόρμα, άνετοι πάνω στη σκηνή και πολύ καλά δεμένοι, ενώ το υλικό τους που ακούσαμε ζωντανά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αρμόζουν σε μια καθαρόαιμη heavy metal μπάντα.

 

Σύντομα όπως μας ενημέρωσαν θα βγει το πρώτο official lyric video για το κομμάτι "Survive The Night'', με το οποίο "άνοιξαν" την εμφάνισή τους. Το σίγουρο είναι πως με το που κυκλοφορήσει το album των Nightkill, δε θα περάσει απαρατήρητο, καθώς αν κρίνουμε  από τις  ενθουσιώδεις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, ο κόσμος το αγκάλιασε με το θερμό του χειροκρότημα.

Stay tuned λοιπόν για τους Nightkill.

  

LINE UP:

Γιώργος Μυλωνάς- guitar
Πάνος Παύλου - guitar
Πήτερ Τζόναθαν Πάρκερ - bass
Θοδωρής Μαρτίνης - vocals
Ζώης Ψαράκης- drums

 

 

SETLIST:

1. Survive the night
2. Lost Heaven
3. I'll never give you up
4. Devil's heart
5. Breaking the law ( Judas Priest cover )
6. Queen of the damned

 


 

Σειρά για τους βετεράνους BLACKSUN, οι οποίοι εμφανίστηκαν με ανανεωμένο line up καθώς έχουν εδώ και 1μιση χρόνο νέο τραγουδιστή τον Μάνο Ξανθάκη και νέο drummer τον Θωμά Χαλανούλη.

 

Η σκηνική τους παρουσία είχε προσεχθεί μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, φωτισμός, ορχηστρικά πλήκτρα μας έβαλαν στην melodic heavy power ατμόσφαιρά τους  ενώ η απόδοσή τους παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν από τα μουσικά δρώμενα εδώ και 3μιση χρόνια ήταν τόσο εκπληκτική που σίγουρα αρκετοί ένιωσαν πως τα μικρά stages τους αδικούν!

 

Οι Blacksun είχαν ετοιμάσει για εμάς ένα πλούσια set από αντιπροσωπευτικά τραγούδια απ΄το album τους "Seed Of Hate" (2019) όπως το "Pirates of the Sun", "One with the light" και το ομότιτλο, αλλά και νέα τραγούδια τους, που  περιλαμβάνονται στο επόμενο album, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα λεπτομέρειες.

 

Αυτό που κρατάω επίσης απ΄την εμφάνιση των Blacksun είναι τα πειράγματα μεταξύ τους και η επικοινωνία με τον κόσμο, γεγονός που επιβεβαίωσε πόσο τους είχαν λείψει τα live! Ευχόμαστε αυτό το live να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα για τους Blacksun, οι οποίοι το αξίζουν πραγματικά!

 


 

 

LINE UP:

Μάνος Ξανθάκης - vocals
Βασίλης Βελιόπουλος - guitar
Μηνάς Παπαδόπουλος - guitar
Νίκος Κουλέλης - bass
Άγγελος Γερογιάννης - keys
Θωμάς Χαλανούλης - drums

 

 

SETLIST:

1. Intro
2. Last Chapter
3. Pirates of the sun
4. Seed of hate
5. Deadly caravan
6. Tearing me apart
7. One with the light
8.Mirror

 

 


 

Για τους Sirius δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας διαγράψει τη δική τους πορεία στο χώρο συναυλιακά χτίζοντας σιγά σιγά το όνομά τους και αποκτώντας απαραίτητη εμπειρία, έχουν καταφέρει έχοντας μόλις με ένα EP (“Wings Of Fire”,2017) στη μουσική τους φαρέτρα, να βάλουν σε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των παθιασμένων οπαδών τους, που τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα, τις αξιόλογες heavy/power συνθέσεις τους.

 

Στην εμφάνισή τους αυτή, η setlist μοιράστηκε ισόποσα τόσο στο EP όσο και στο νέο album τους που περιμένουμε να κυκλοφορήσει, ενώ δεν έλειψαν και οι αναμενόμενες εκλεκτές διασκευές σε υπερ-κλασικές κομματάρες όπως τα "Thor the Powerhead" (Manowar) , "Massacre" (Thin Lizzy) αλλά και προς έκπληξή μας στο "Wrathchild" των Iron Maiden, λίγο πριν το τέλος που απογείωσε την εμφάνισή τους.

 

Περιμένουμε το νέο album παιδιά! Άντε!

 


 

LINE UP:

Δημήτρης Νάπας -vocals/guitar
Δημήτρης Σταθόπουλος/ guitar & back vocals
Δημήτρης Σημιακός / guitar & back vocals
Nick '' Yngve'' Samios - drums

 

 

SETLIST:

1. Unbound the Scream
2. Wings of Fire
3. Thor the Powerhead (Manowar cover)
4. Desdichado
5. The Last Angel
6. Massacre (Thin Lizzy cover)
7. Beyond the Sands of Time
8. Wrathchild (Iron Maiden cover)
9. Fury Within

 

 

 

Για το RockOverdose,

Δήμητρα Κοένκα (D.Koenka Photography)

  

Comments