Spektrvm στο RockOverdose: “Είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε να γίνουμε ένα συχνά αναφερόμενο όνομα στη σκηνή!”

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο Temple για την live παρουσίαση του εξαιρετικού debut album τους "Blood for Heaven", είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους heavy metalers Spektrvm.

 

Γνωρίστε τους κι εσείς μέσα από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις μας.

Follow the band: https://linktr.ee/spektrvm

Event info: Spektrvm "Blood for Heaven" release show w/ Negative Contrast + Sebia

 

 


 

RockOverdose: Καλωσορίσατε Spektrvm στο Rock Overdose ! Η ιστορία του συγκροτήματος σας αρχίζει να γράφεται μόλις πριν από λίγα χρόνια με τα βήματα σας να είναι σταθερά και ώριμα εξ αρχής. Ποιος είναι όμως ο σκοπός σας; Που θέλετε να φτάσετε;

 

SPEKTRVM: Ο σκοπός μας είναι να κινηθούμε επαγγελματικά, και να διαδώσουμε τα μηνύματά μας και τη μουσική μας, μέσω των μεγάλων σκηνών, κι αυτός είναι ο λόγος που το έχουμε πάρει τόσο θερμά ακόμα κι από την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα του δίσκου, αυτός ήταν κι ο λόγος που τον κυκλοφορήσαμε. Έχουμε λάβει αρκετές καλές κριτικές, αλλά προφανώς η μουσική είναι υποκειμενική υπόθεση, οπότε είμαστε πάντα έτοιμοι και για το αντίθετο. Έχουμε ακούσει απίστευτα καλά λόγια, από μουσικούς αλλά και μη, κι όταν εκφράζεσαι σε αυτό τον βαθμό και με αυτό τον τρόπο και μέσο, όσο ευχαριστημένος και να είσαι με το αποτέλεσμα, πάντα ελπίζεις κι αποζητάς παραπάνω, κι είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες κι όνειρα, ειδικά με “πράγματα” τα οποία πιστεύεις ότι το αξίζουν. Οπότε “Ναι”. Είμαστε εδώ κι είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε να γίνουμε ένα συχνά αναφερόμενο όνομα στη σκηνή.

 

 

RockOverdose: Μας αρέσει πολύ η μουσική σας και το ντεμπούτο σας albumBlood For Heaven” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι. Ένα album με αρκετά ωραία κομμάτια και μουσικές που θεωρούμε ότι χρειάζονται να υπάρχουν στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο ολοκληρωμένο σας album.

 

SPEKTRVM: Κάθε τραγούδι από το δίσκο, μιλάει νοηματικά, για ένα θέμα το οποίο κατά τη γνώμη μας, πάει λάθος με την κοινωνία, τόσο παρελθοντικά, όσο και στο παρόν.

Εκμετάλλευση ανθρώπινης πίστης, από δυνάμεις κι οργανισμούς που τη χρησιμοποιούν για προσωπικό όφελος, εξέλιξη της έννοιας του πολέμου μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, απληστία, έλεγχος πληροφοριών με παραπληροφόρηση/ τεχνικές εκφοβισμού/ κρατική εξουσία/ πολιτική προπαγάνδα κι ο δικός μας ρόλος στην ενδυνάμωση αυτών των θεσμών, όπως και η αδυναμία που προκαλούν όλα στο να αντιδράσουμε μαζί με αίσθηση θλίψης/ανικανότητας και πολλές φορές την κατάθλιψη που καταλήγουν να μας πλήττουν, εκρήξεις θυμού, ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση ζώων, ρατσισμός και ματαιοδοξία, είναι οι κύριες επικεφαλίδες που θίγονται θεματικά στο άλμπουμ.

 

 

RockOverdose: Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μία πολύ καλή δουλειά για ντεμπούτο και βλέπουμε ότι έχει την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο. Τι γίνεται όμως με τη δική σας άποψη; Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να ακούσει κάποιος το “Blood For Heaven”; Έχει κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με άλλες εγχώριες κυκλοφορίες εκεί έξω;

 

SPEKTRVM: Έχουμε βάλει τα θεμέλια για ένα μουσικό σύνολο, το οποίο εμπεριέχει ταυτόχρονα δυνατά στοιχεία μουσικής σύνθεσης, με ξεχωριστό ύφος σχεδόν από κομμάτι σε κομμάτι, ενώ ταυτόχρονα έχει ένα, ναι μεν αλληγορικό, αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρο νόημα πίσω από τα λόγια κάθε τραγουδιού, τα οποία άμεσα ή έμμεσα αφορούν όλους μας. Είναι ένα σύνολο παραγόντων, του οποίου όλοι είναι πολύ δουλεμένοι και προσεγμένοι, αλλά ενώ θα μπορούσε να βασιστεί σε οποιονδήποτε από αυτούς ξεχωριστά, δε βασίζεται σε κανέναν εξ ολοκλήρου. Είναι ένα “ολοκληρωμένο πακέτο”.

 

 

RockOverdose: Το “Blood For Heaven” λοιπόν, βρίσκεται σε κυκλοφορία από τον Ιούλιο και πλέον είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε και ζωντανά. Album Release Show στις 9 Δεκεμβρίου στο Temple! Να είμαστε όλοι εκεί;

 

SPEKTRVM: Ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι, καθώς και 2 video clips από τραγούδια του. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό, το party ουσιαστικά, και το show στις 9 Δεκεμβρίου. Θέλουμε να κρατήσουμε την ανυπομονησία και την αγωνία λίγο, για το τι περιμένει τον κόσμο που θα έρθει να το παρακολουθήσει ζωντανά, ξέρουμε όμως σίγουρα, ότι όποιος είναι εκεί, θα περάσει υπέροχα, αλλά κι εμείς μαζί τους.

 

 

 

RockOverdose: Ετοιμάζεστε λοιπόν για μία μεγάλη βραδιά. Ποιος είναι ο στόχος σας για εκείνο το βράδυ; Με ποιο αποτέλεσμα θα λέγατε ότι είστε ικανοποιημένοι ως Spektrvm στο Album Release Show σας;

 

SPEKTRVM: Θέλουμε όλοι οι θεατές να περάσουν τέλεια, και να είναι κάτι για το οποίο θα συζητούν για καιρό, με ανυπομονησία να παρευρεθούν και στο επόμενο live μας και ταυτόχρονα οι κριτικές από τη βραδιά να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο στην παρέα μας.

 

RockOverdose: Ένα hint για εκείνο το βράδυ; Με τι θα ξεκινήσει το set list σας;

SPEKTRVM: Ο κόσμος μπορεί να περιμένει από εμάς, πολλή ενέργεια, μουσική ακεραιότητα, special effects, 2 ακόμα πολύ δυνατά συγκροτήματα που έχουμε προσκαλέσει να εμφανιστούν πριν από εμάς, υπέροχο venue, και πανέμορφο merchandise.  Το μόνο hint που μπορούμε να δώσουμε για το set list, είναι πως έχει σκοπό να ξεκινήσει “χτίζοντας” το mood για τη δυνατή συνέχεια και κλείσιμό του.

 

 

RockOverdose: Τι θα μπορέσει να βρει κανείς στο merch σας για εκείνο το μεγάλο βράδυ;

SPEKTRVM: Ανάμεσα στα κομμάτια του merch, μπορεί κανείς να βρει, Cds, μπλουζάκια T-Shirt με το Official Logo της μπάντας, καθώς και με το εκπληκτικό Artwork του δίσκου. Και για τους Fans που θέλουν να αφήνουν κάποιο σημάδι, μια υπενθύμιση ή ανάμνηση, θα υπάρχουν και αυτοκόλλητα. Στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλα πιο εποχιακά ήδη merchandise καθώς ήδη υπάρχει ζήτηση και παραγγελίες για κρατήσεις.

 

 

RockOverdose: Μαζί σας για εκείνη τη μεγάλη βραδιά οι Negative Contrast και οι Sebia. Η underground σκηνή στα καλύτερα της. Πως βλέπετε όμως εσείς τον underground χώρο στην Ελλάδα; Πάμε τελικά προς το καλύτερο;

 

SPEKTRVM: Είμαστε σε μια εποχή, όπου η πρόσβαση σε πληροφορίες, και σε μουσική, είναι στα μεγαλύτερα επίπεδα που έχει υπάρξει ποτέ κι είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Η underground σκηνή μεγαλώνει και πληθαίνει, και 2 πολύ τρανοί εκπρόσωποί της, μουσικά, θα παρευρεθούν μαζί μας στη σκηνή. Η μουσική όπως οποιαδήποτε τέχνη είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση όπως προαναφέραμε, οπότε στο θέμα της ποιότητας, οι απόψεις μπορεί να διίστανται. Το μόνο που μπορεί να προωθήσει το χώρο όμως, είναι το support του κόσμου, οπότε τελικά εκεί θα φανεί το που όντως οδεύουμε.

 

RockOverdose: Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία για το Album Release Show και αναμένουμε τα επόμενα σας βήματα. Έρχονται;

 

SPEKTRVM: Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Υπάρχουν πολλά σχέδια εν κινήσει για μετά από εκείνη την ημερομηνία. Περιοδείες και lives είναι μέσα, αλλά κι η αρχή της δημιουργίας του δεύτερου δίσκου μας. Όλα θα ανακοινώνονται σιγά σιγά μέσω των Social Media κι άλλων φορέων επικοινωνίας ώστε να μη χρειαστεί να τα χάσει κανένας. Για τώρα όμως, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό το live, για να παρουσιάσουμε κάτι μαγικό εκείνο το βράδυ.

 

Event info: Spektrvm "Blood for Heaven" release show w/ Negative Contrast + Sebia

 

 

 

Comments