SPIRAL METH στο RockOverdose: “Θέλουμε να λειάνουμε τις γωνίες και να δημιουργήσουμε ακέραιο, δικό μας ήχο!”

Το Σάββατο 20 Μαϊου οι Αθηναίοι alternative/progsters SPIRAL METH ενώνουν τις δυνάμεις τους με δύο ακόμη υπέροχα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής - τους Disharmony & τους Telma και μας υπόσχονται μια από τις πιο δυναμικές βραδιές της πόλης στο ΙΛΙΟΝ PLUS!

 

Διαβάστε παρακάτω την πολύ όμορφη κουβέντα μας με τον κιθαρίστα του group Σταύρο Παπαδάκη, και γνωρίστε καλύτερα ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σκηνής που το debut album τους Blues For The Superhuman (2022), έκανε μεγάλη αίσθηση.

 

https://spiralmeth.com/ 

https://www.facebook.com/SpiralMeth 

https://www.instagram.com/spiralmethband/ 

 

 


 

RockOverdose: Χαίρεται παιδιά! Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε; Ετοιμάζεστε για το liveτης 20ης Μαΐου στο Ίλιον Plus;

 

SPIRAL METH: Χαίρεται. Καταρχήν να συστηθούμε. Είναι ο Σταύρος Παπαδάκης- κιθάρα, ο Κώστας Έξαρχος - φωνητικά, ο Τάσος Κακογιάννης - μπάσο και ο Περικλής Ρούσης - τύμπανα. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το live στις 20 Μαϊου. Μας έχουν λήψει πολύ οι live εμφανίσεις. Δυστυχώς η περίοδος του covid και κάποια άλλα προσωπικά θέματα μας κράτησαν μακριά από τα live. Eευτυχώς όλα αυτά τα εμπόδια αποτελούν παρελθόν.

 

RockOverdose: Μιας και ξεκινήσαμε από το live, ας πούμε και δύο κουβέντες για αυτό! Τι να περιμένουν οι fans από τη βραδιά; Έχετε διαθέσιμα και κάποια bundles, σωστά;

 

SPIRAL METH: Καταρχήν να σας πούμε ότι μαζί μας θα βρίσκονται και δυο άλλα καταπληκτικά σχήματα, οι TELMA και οι DISHARMONY. Και τα τρία σχήματα υπηρετούν το metal και το underground, το καθένα από την δική του ξεχωριστή προοπτική.  Κατά δεύτερον, οι fans θα ακούσουν όλο το άλμπουμ και θα μας απολαύσουν να χοροπηδάμε και να χτυπιόμαστε στην σκηνή...Επίσης θα μπορούν να προμηθευτούν merch σε ποικίλους συνδυασμούς.

 

 

 

RockOverdose: Το Blues For The Superhuman κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο και έκανε μεγάλη αίσθηση! Θα αργήσει ο διάδοχος; Υπάρχει έτοιμο υλικό;

 

SPIRAL METH: Υπάρχει πρωτόλειο υλικό, υπάρχουν πολλές δομές και ακόμα πιο πολλά riffs. Είδη έχουμε ξεκινήσει το pre production με τον Άγγελο Βαφειάδη στο στούντιο 133 και έχουμε φτάσει αισίως στα 6 τραγούδια.  Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία.

 

 

RockOverdose: Όταν έχεις ανεβάσει από την αρχή τόσο πολύ τον πήχη, η δεύτερη δουλειά θέλει ακόμα πιο προσεκτικές κινήσεις, έτσι δεν είναι; Που θέλετε να κινηθείτε με το δεύτερο σας album; Σκέφτεστε διαφοροποιήσεις στον ήχο σας;

 

Σταύρος : Πολύ καλή ερώτηση. Προσωπικά θα ήθελα να είναι λίγο ποιο περίεργο, πιο experimental και ίσως ακόμα πιο heavy. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουμε συζητήσει και αναλύσει μεταξύ μας, για αυτό και εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Μάλλον στο τέλος θα εμπιστευτούμε το ένστικτό μας.

 


RockOverdose: Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στο ντεμπούτο σας, τι θα ήταν αυτό;

Σταύρος: Τίποτα απολύτως. Μόνο τον χρόνο κυκλοφορίας. Καταραμένε covid!!!!

 

RockOverdose: Πως βλέπετε αυτή τη στιγμή την ελληνική σκηνή; Πληθώρα από καλές μπάντες, αλλά τελικά υπάρχει σε αντίστοιχο πλήθος και ο κόσμος που θα στηρίξει τις προσπάθειες;

 

SPIRAL METH: Πάρα πολλές, καλές και διαφορετικές μπάντες. Υπάρχει και αντίστοιχο πλήθος. Αυτό που δεν υπάρχει είναι επαγγελματική, ορθή και σύγχρονη ματιά από αυτούς που έχουν τα μέσα. Τα ραδιόφωνα έχουν μείνει ακόμα στα 90’s, η τηλεόραση είναι ανύπαρκτη, και ότι γίνεται είναι ατομική πρωτοβουλία. Δεν υπάρχουν καλά μαγαζιά με live stages, το promotion είναι υποτονικό. Πριν λίγες ημέρες στην βαθιά καθολική Πολωνία βραβεύσαν στα αντίστοιχα MAD AWARDS, τους Behemoth, φοβερό και τρομερό ακραίο death/black συγκρότημα που κράζει ανελλιπώς την εκκλησία κλπ. Εμείς συνεχίζουμε και βιώνουμε πουριτανισμό και μεσαιωνικές απόψεις. Πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να καταλάβω. Είναι απαράδεκτο που προβάλλεται συνέχεια η υποκουλτούρα της τραπ και το ποπ σκυλάδικο. Πόσο πιο χαμηλά ???

 

 

RockOverdose: Ποια τα πλάνα σας για το μέλλον της μπάντας; Τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε μέσω των Spiral Meth;

 

SPIRAL METH: Θέλουμε να μπορούμε να γράφουμε και να παίζουμε καλή μουσική. Θέλουμε να λειάνουμε τις γωνίες και να δημιουργήσουμε ακέραιο, δικό μας ήχο. Θέλουμε να φωνάζουμε για τα θέματα που μας απασχολούν, μας πληγώνουν και μας θυμώνουν. Αν σε όλη αυτήν την διαδικασία επέλθει και επιτυχία και αναγνωρισημότητα, ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός διάσημου καλλιτέχνη είναι ότι ο λόγος του έχει ακροατήριο και αντίκρισμα.

 

 

RockOverdose: Νομίζω αυτά ήταν αρκετά από την πλευρά μας! Καλή επιτυχία με το live! Κλείνετε όπως θέλετε!

 

SPIRAL METH: Ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Θέλουμε η ελληνική metal σκηνή να προβληθεί περισσότερο. Η τέχνη πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και του το περιβάλλοντός  μας.

Think for yourself and question authority !!! (Timothy Leary)

 

 

 

Comments