SPITFIRE- CROSSWIND – CRIMSON FIRE, Live στο HARLEY BAR, 18/09/10

Θεσσαλονικη,Λαδαδικα,Ηarley bar..18/10..
Eκει οι θρυλοι του ελληνικου heavy metal , Spitifrie μαζί με 2 πολλά υποσχομενες νεες δυναμεις του χωρου, τους Crimson Fire και Crosswind εδωσαν μια εμφανιση που εγω τουλαχιστον θα την θυμαμαι για καιρο.
Οι πορτες ανοιξαν με μεγαλη καθυστερηση κουραζοντας τον κοσμο που περιμενε, αλλα πιστευω ότι σιγουρα αποζημιωθηκε και με τον παραπανω στην πορεια..

Πρωτοι εμφανιστηκαν οι Crimson Fire που ηρθαν κατευθειαν από την Αθηνα οπου την προηγουμενη ειχανε το release cd παρτυ τους.
Οι Crimson Fire παιζουν παλιο κλασσικο heavy metal με καποια proggresve στοιχεια με ψιλα φωνητικα που σε καποιες φασεις θυμιζουνε Geoff Τate.
Μελωδικοτητα και πολύ καλα δεμενοι μεταξυ παιξανε πολύ καλα παρα την πενταμηνη απουσια του κιθαριστα τους λογο στρατιοτικων υποχρεσεων,μου αρεσανε αρκετα αν και ο κοσμος ητανε παγωμενος θα ελεγα μιας και δεν τους ηξερε.


Σειρα ειχανε οι Crosswind...
melodic speed/power metal όπως χαρακτηριζουν την μουσικη τους. Και εμενα μου θυμησανε κατι αναμεσα στους παλιους Running Wild και Helloween.
Πολύ μεγαλες ταχυτητες χωρις να γινεται βαβουρα και μελωδικα κομματια.
Μεγαλη εντυπωση μου εκανε ο drummer τους που επαιζε με 2 πεταλια στα drums αντι με δικαση αλλα φοβερα γρηγορα. καθως και οι απιστευτα φωνητικες δυνατοτητες του δεκαοχταχρονου τραγουδιστη τους.


Και ηρθε ωρα των βετερανων Spitfire..
Oλος ο κοσμος μπροστα να χτυπιετε συνεχως από τους γνωστους ρυθμους της θρυλικιης πια μπαντας οπου καποια μελη της, παρα την ηλικια τους απεδειξαν ότι το εχουν ακομα και θα το εχουν για αρκετο καιρο..
Για τους Spitfire δεν χρειαζεται να πω πολλα..η ιστορια τα έχει πει..και είναι εδώ και συνεχιζουν να την γραφουν με απιστευτα κομματια,που συνδιαζουν παλιο και καινουριο ηχο..φοβερους μουσικους και έναν τραγουδιστη με τεραστιες δυνατοτητες.
Όπως και ολοι που ητανε εκεί, ετσι και εγω το καταευχαρηστηθικα και παρολο που το μαγαζι δεν ητανε "πιτα"..φυγαμε με της καλυτερες εντυπωσεις.. και από αποψη αποδοσης των συγκροτηματων αλλα και από αποψη οργανωσης.
Μοναδικο μελανο σημειο η μεγαλη καθυστερηση της εναρξης της συναυλιας.

για το Rockoverdose.gr,
Δημήτρης Μπιστιόλης


Ορίστε και τα playlists:

CRIMSON FIRE's Playlist
-----------------------------
Burn the ground
Metal soldier
Midnight strike
More than a man
Crimson fire
Let there be war
Prophet's gaze
Metal is back

CROSSWIND's Playlist
-----------------------------
1.Virtue and Malice
2.Nephilim Rising
3.March Of The Slaves
4.Eye of The Storm
5.Awakening
6.Vicious Dominion
7.Legion Lost
8.275

SPITFIRE's Playlist
-----------------------------
1.STREETFIGHTER
2.GATES OF FIRE
3.RELEASE POWER
4.UNDERGROUND
5.EVIL THOUGHTS AROUND
6.ICARUS
7.TASTE THE FIRE
8.DANGER IN THE WORLD
9.EVERLASTING LOVE
10.FOOL ENOUGH
11.KING OF THE MOUNTAIN
12. TEARS,WHISPERS,WALK ALONE
13.LADY OF THE NIGHT
14.EXPLOSION
15.MACEDONIA
16.LEAD ME ON

Comments