Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τους Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 21:00

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τους Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 21:00

 

Οι ενισχυτές μπήκαν στην πρίζα, ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας ζωντανεύει. Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 21:00, μία από τις πιο σημαντικές και διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες της γενιάς της, έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube. Οι Planet of Zeus ανεβαίνουν στην ψηφιακή σκηνή του STAGES A/LIVE και μας παρασύρουν σε ένα alive and kicking party γεμάτο σκληρά ριφ, ζόρικες μελωδίες και grooves.

 

 

Πώς ήταν το heavy rock τοπίο στην Ελλάδα πριν οι Planet of Zeus εμφανιστούν, στην αυγή της τρίτης χιλιετίας; Μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις, με αξιοζήλευτη πορεία και μια αδιαμφισβήτητη χημεία επί σκηνής. Με τη μία sold out συναυλία να διαδέχεται την άλλη, σε κάθε πόλη και κάθε venue, έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας μας εδώ και πολύ καιρό, ταξιδεύοντας τα βαριά, γεμάτα groove, riffs τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά την ακαταμάχητη πεντάδα των δισκογραφικών τους έργων [Eleven the Hard Way (2008), Macho Libre (2011), Vigilante (2014), Loyal to the Pack (2016), Faith In Physics (2019)], και τις σαρωτικές τους συναυλίες, σε περιοδείες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτή η μπάντα κατάφερε να παντρέψει επί σκηνής τους Lynyrd Skynyrd με τους Mastodon και τους Allman Brothers με τους Clutch και να μας παρασύρει χορεύοντας, ελπίζοντας, ανοίγοντας τον δρόμο σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο νέος δίσκος τους Faith in Physics ακούγεται ως το ιδανικό soundtrack της δυστοπικής κατάστασης του πλανήτη μας, ένα heavy rock ξέσπασμα, με έντονους κοινωνικοπολιτικούς στίχους και μια ηλεκτρισμένη και φορτισμένη ατμόσφαιρα, «σε έναν κόσμο όπου βασιλεύει ο παραλογισμός, οι ακροδεξιές πολιτικές βρίσκουν παντού έδαφος, όπως και ο θρησκευτικός φανατισμός και η ελευθερία του λόγου δοκιμάζεται καθημερινά». Ψηφιοποίηση, θρησκεία, ψευτο-επανάσταση των social media, κάθε είδους εθισμός.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ PLANET OF ZEUS ΣΤΟ STAGES/ALIVE

 

 

 

STAGES A/LIVE

Το STAGES A/LIVE είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για την υποστήριξη των ανεξάρτητων ελληνικών μουσικών σκηνών. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances, σε μία περίοδο που τα πάντα ήταν κλειστά. Σήμερα, το STAGES A/LIVE επιστρέφει, για να φέρει και πάλι στη ζωή χώρους όπου κάτι έχει συμβεί. Σε όλη τη χώρα, στις πιο απρόσμενες περιοχές της Ελλάδας και στις πιο αναπάντεχες σκηνές, διοργανώνουμε συναυλίες με τους πιο απρόσμενους καλλιτέχνες για να υποστηρίζουμε την ελληνική μουσική σκηνή και τους ήρωές της μέσα από τη ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση.
Το STAGES A/LIVE γεννιέται ξανά και εξελίσσεται σε ένα εντελώς διαφορετικό project.
Δυναμώστε την ένταση, γιατί αυτό που έρχεται δεν το περιμένει κανείς.

 

 

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1865 από τα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, με σκοπό την παραγωγή πνευματικού και κοινωνικού έργου. Σύντομα ο Σύλλογος απέκτησε φήμη και κύρος πραγματικής «ακαδημίας» η οποία λειτουργούσε κατά τμήματα – φιλολογικό, αρχαιολογικό, νομικό, καλλιτεχνικό, ακόμα και φυσιογνωστικό. Υπήρξε πυρήνας της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, της οποίας ιδρυτής ήταν ο Κωστής Παλαμάς, εκπρόσωπος του ελληνικού παρνασσισμού. Στον ΦΣ Παρνασσός δραστηριοποιήθηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Αριστομένης Προβελέγγιος, ο Γεώργιος Δροσίνης και ο Γεώργιος Σουρής, μεταξύ άλλων. Ο Σύλλογος διοργανώνει μέχρι σήμερα διαλέξεις, εκθέσεις, καθώς και εικαστικούς, λογοτεχνικούς και θεατρικούς διαγωνισμούς. Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του, δημιουργήθηκε νυκτερινή σχολή για άπορα παιδιά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Από το 1877 άρχισε να εκδίδεται και το περιοδικό του συλλόγου με τον τίτλο «Παρνασσός». Ο Σύλλογος τιμήθηκε τρεις φορές για την πνευματική του δράση στη Διεθνή Έκθεση Παρισίων.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 

 

 

 

 Comments