48 χρόνια IRON MAIDEN! Σαν σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων ο Steve Harris ιδρύει μια από τις μεγαλύτερες heavy metal μπάντες όλων των εποχών!

 

 Σαν σήμερα. 25 Δεκεμβρίου 1975 ο Steve Harris ιδρύει μια από τις μεγαλύτερες heavy metal μπάντες όλων των εποχών!

 

Οι Iron Maiden είναι ένα Αγγλικό heavy metal συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λέϋτον του Λονδίνου το 1975 από τον μπασίστα και τραγουδοποιό Steve Harris. To συγκρότημα πέρασε από πολλές αλλαγές στη παράταξη των μελών του. Οι καλλιτέχνες που το απαρτίζουν σήμερα είναι οι Steve Harris στο μπάσο, o Dave Murray στην ηλεκτρική κιθάρα, o Adrian Smith στην δεύτερη ηλεκτρική κιθάρα, ο Nicko McBrain στα ντραμς, ο Janick Gers στην ηλεκτρική κιθάρα επίσης και ο Bruce Dickinson στα φωνητικά. Η δισκογραφία τους περιέχει τριάντα οκτώ albums, εκ των οποίων τα 16 είναι studio albums και τα υπόλοιπα είναι είτε live albums ή singles.

Οι Iron Maiden αναδείχθηκαν ως πρωτοπόροι του βρετανικού Heavy Metal (NWOBHM) και απέκτησαν την αρχική τους επιτυχία κατά τη διάρκεια του 1980. Η μπάντα κατάφερε να κάνει πλατινένια και χρυσά άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο “Iron Maiden” κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1980.

 

 

 

Η πρώτη εμπορική επιτυχία που απογείωσε το συγκρότημα ήταν το “The Number Of The Beast”, ένας δίσκος που έστειλε τους Iron Maiden στην πρώτη θέση των αγγλικών charts. Ο συγκεκριμένος δίσκος πούλησε πάνω από 14 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Με τις συνολικές πωλήσεις της μπάντας να ξεπερνάνε τα 90 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η επιτυχία των Iron Maiden ήταν προφανής, καθώς η μπάντα έχει κερδίσει περίπου 30 βραβεία ανά τον κόσμο, με κάποια από αυτά να είναι αυτό της Καλύτερης Live Μπάντας παγκoσμίως για τα έτη 2010, 2015, βραβείο δίσκου της χρονιάς το 2006 και το 2015 και βραβείο καλύτερης metal εμφάνισης (Grammy Award for Best Metal Performance) το 2011.

 

 

Με αυτά να είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα του συγκροτήματος, οι Iron Maiden συνεχίζουν να εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας και να τους μυούν στην heavy metal μουσική με τον καλύτερο τρόπο.

 

UP THE IRONS!

 

 

 

 

 

Comments