STILL DUSK στο RockOverdose: “H δέσμευσή μας να σπάσουμε τα πρότυπα του alternative rock, μας κάνει να ξεχωρίζουμε!”


Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Metal United Worldwide Festival, βρήκαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τους ... εναλλακτικούς STILL DUSK, που αν και νέοι στο χώρο έχουν καταφέρει να κάνουν αίσθηση.

Γνωρίστε τους καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις μας!  

 

Το Metal United Worldwide Festival πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και σας περιμένει για μία ιστορική εκκίνηση στο πιο ιστορικό venue της Αθήνας, το An Club! Μερικά από τα πιο μεγάλα, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής σκηνής όπως οι Scar of the SunKarma ViolensPsycorepathsPassengers in PanicBlack Stone Machine και Still Dusk δίνουν ραντεβού στην σκηνή σε μία βραδιά με πολλή μουσική και metal.

Να είστε εκεί!

 

#supportyourlocalbands #supportyourlocalscene


FB event:https://www.facebook.com/events/822271142956455

Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα Καγμάκης, Εμ. Μπενάκη 35 Αθήνα.
Τιμή προπώλησης : 10 ευρώ
Ταμείο : 15 ευρώ


 

RockOverdose: Καλωσορίσατε στο RockOverdose Still Dusk!

STILL DUSK: Καλησπέρα Rockoverdose! Είμαστε παρά πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη σεζόν και πολύ χαρούμενοι που θα τα πούμε.

 

 

RockOverdose: Ρίχνοντας μια ματιά κάποιος στo προφίλ σας στα social παρατηρεί πως το “Not another alternative band” είναι το moto σας. Τι κάνει λοιπόν τους Still Dusk να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε τόσα πολλά συγκροτήματα της σκηνής;

 

STILL DUSK: Η μοναδικότητα του συγκροτήματός μας έγκειται στην ισορροπημένη σύνθεση. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και σαν μουσικοί και σαν χαρακτήρες αλλά με τον καιρό έχουμε μάθει κι ακόμα μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη διαφορετικότητα υπέρ μας. Σαφώς, δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου. Όλοι και όλες έχουν ταλέντο, το θέμα είναι αν κάποιος έχει το θάρρος να το ακολουθήσει στα σκοτεινά μέρη όπου τον οδηγεί. Οι Still Dusk το ακολουθούν τυφλά και δε φοβούνται. Γράφουμε  μουσική που είναι συναισθηματικά πλούσια, καλύπτοντας διάφορα είδη που διαφέρουν και τα ίδια μεταξύ τους. Η αρμονική χημεία μας, το φωνητικό βάθος και η δέσμευσή μας να σπάσουμε τα πρότυπα του alternative rock μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Και φυσικά, είμαστε ατρόμητοι αφηγητές ιστοριών, χωρίς να φοβόμαστε να εμβαθύνουμε σε αμφιλεγόμενα, σκοτεινά θέματα που κάποιες φορές ακόμα και η αναφορά σε αυτά μπορεί να ενοχλήσει.

 

 

RockOverdose: Ποιες οι επιρροές σας και τις ας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με τη μουσική;

 

STILL DUSK: Οι επιρροές μας; Λοιπόν, είναι τόσες πολλές που αν ξεκινησουμε να τις γράφουμε θα φτιάχναμε μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια! Αλλά αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία μας. Είχαμε όλοι μας την ατυχία να γεννηθούμε σε μια εποχή γεμάτη δυσάρεστα γεγονότα και ανατροπές αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε μουσικοί γιατί το να μπαίνουμε στο στούντιο είναι το καταφύγιό μας. Είναι το μέρος όπου όλα τα μικρά άγχη απλά ξεθωριάζουν. Το πάθος μας για τη μουσική μας έφερε μαζί σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι. Η μουσική είναι ο τρόπος που μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας με τον κόσμο.

  

 

RockOverdose: Το πρώτο σας full length είναι προ των πυλών. Μιλήστε μας λίγο για το περιεχόμενο και γενικά για την εμπειρία των ηχογραφήσεων.

 

STILL DUSK: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνθεσης των κομματιών του πρώτου μας άλμπουμ. Αυτό το άλμπουμ αντιπροσωπεύει την αρχή ενός συναρπαστικού κεφαλαίου στη μουσική μας σταδιοδρομία και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο. Υπολογίζουμε ότι μέσα στο 2024 θα κυκλοφορήσει. Προς το παρόν, έχουμε συστηθεί στο κοινό μέσω του EP μας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιους μήνες και έχει λάβει κάποιες εξαιρετικές κριτικές από διεθνή περιοδικά. Μέσα από αυτό το EP, αποτυπώσαμε την αρχή μιας δυναμικής που θα συνεχιστεί και στο full length album και είχε ανταπόκριση από τον κόσμο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

 

 

RockOverdose: Πέρα από το νέο album που έρχεται. Ποιοι οι στόχοι σας ως group μετά από την κυκλοφορία του αλλά και οι πιο άμεσοι;

 

STILL DUSK: Ο πρώτος και κύριος στόχος είναι να ηχογραφήσουμε το album μας κι ελπίζουμε να συμβεί σύντομα. Πιο μακροπρόθεσμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι στόχοι μας είναι τόσο διαφορετικοί όσο και η μουσική μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σπρώχνουμε τα δημιουργικά όρια, να εξερευνούμε νέα είδη και να εξελισσόμαστε ως καλλιτέχνες. Επιπλέον, η σύνδεση με το κοινό σε όλο τον κόσμο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα μας. Ουσιαστικά, θέλουμε να αφήσουμε μια  μουσική κληρονομιά, εμπνέοντας άλλους να ακολουθήσουν το πάθος τους και να εκφραστούν μέσω της μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι όταν γράφεις μουσική είτε καταφέρνεις να εκφράζεται μέσα από αυτήν ένα άτομο είτε χιλιάδες, το συμπέρασμα ειναι ένα: είναι υπέροχο αυτό το συναίσθημα της σύνδεσης!

 


 


 

RockOverdose: Ως ένα νεοσύστατο σχετικά group, από τη μέχρι τώρα πορεία σας στο χώρο πως βλέπετε την κατάσταση στη μουσική βιομηχανία γενικότερα; Έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη σας, ως μια ελπιδοφόρο σχήμα που έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

 

 

STILL DUSK: Από τη μία πλευρά, παρέχει απίστευτες ευκαιρίες στους καλλιτέχνες να συνδεθούν με τους θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο, χάρη στις ψηφιακές πλατφόρμες και τις υπηρεσίες streaming. Ωστόσο, πρόκειται επίσης για ένα άκρως ανταγωνιστικό τοπίο, όπου η ανέλιξη μπορεί να είναι δύσκολη. Οι καλλιτέχνες σε παγκόσμιο επίπεδο δυσκολεύονται να βιοποριστούν μόνο από την τέχνη τους. Ελπίζουμε μελλοντικά, οι πλατφόρμες να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα της οποίας η σκηνή είναι πολύ συγκεκριμένη και ελάχιστοι ζουν από τη μουσική που πραγματικά αγαπούν να παίζουν. Πάραυτα, τη βλέπουμε ως έναν δυναμικό χώρο που απαιτεί προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα και ισχυρή αίσθηση ταυτότητας. Κυριώς με την έννοια του να ξέρεις ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις μέσω της μουσικής σου. Επιπλέον, εκτιμούμε  την ελευθερία  να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε τη μουσική μας, αλλά αναγνωρίζουμε και την ανάγκη για επιμονή, υπομονή και βελτίωση. Παρά την πολυπλοκότητά της, είμαστε παθιασμένοι με την πορεία μας  σε αυτή τη βιομηχανία για να φέρουμε τη μουσική μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την υποστήριξη από όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Όταν οι μπάντες είναι εκεί για άλλες μπάντες τότε η σκηνή γίνεται καλύτερη.

  

RockOverdose: Με αφορμή την συμμετοχή σας στο Metal United Worldwide Festival, τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει να σας ακούσει/δει για πρώτη φορά;

 

 

STILL DUSK:  New season, new us δε λένε; Πρώτα απ’ όλα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη η οποία θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες στα social. Γενικά, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το φεστιβάλ. Δεύτερον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει live όλο το EP μας κι επιπλέον θα παίξουμε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι το οποίο θα περιλαμβάνεται στο δίσκο μας. Είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να παρακολουθήσει το μουσικό μας ταξίδι σε πραγματικό χρόνο και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτό το συναρπαστικό κεφάλαιο με τον κόσμο.

 

RockOverdose: Για κλείσιμο στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

 

STILL DUSK: Αγαπητοί Αναγνώστες, σας ευχαριστούμε που έχετε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο της συνέντευξης χωρίς να σκρολάρετε παρακάτω. Το ευχαριστώ αυτό αποτελεί μια υπενθύμιση να μην σκρολάρετε παρακάτω όταν βλέπετε μια «άγνωστη» μπάντα γιατί όλες οι μπάντες κάπως έτσι ξεκίνησαν κι έγιναν μεγάλες γιατί κάποιος διάβαζε τις συνεντεύξεις τους, πήγε στις συναυλίες τους και αγόρασε το merch τους. Μη σταματήσετε ποτέ να στηρίζετε τις τοπικές σας μπάντες και να δίνετε ευκαιρίες στη μουσική τους. Για εσάς δημιουργηθήκαμε και χάρις σε σας συνεχίζουμε. Και μην ξεχνάμε το hashtag μας:  #dusk_is_coming

 

 

Connect with Still Dusk:

▶ TikTok: https://www.tiktok.com/@stillduskband...
▶ Instagram: https://www.instagram.com/stillduskof...
▶ Facebook: https://www.facebook.com/stillduskoff...

 

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Comments