Oι STONELAKE προέρχονται απο την Σουηδία και το "Marching On Timeless Tales" αποτελεί ένα καλό δείγμα μελωδικού heavy metal.
Κινούμενοι στο πνεύμα των συμπατριωτών τους Dream Evil και Nocturnal Rites αλλά με λιγότερο power διάθεση,παρουσιάζουν 10 συνθέσεις που μπορεί να μην αποτελούν κάτι το μοναδικό αλλά στέκονται αξιοπρεπέστατα.
Απο το πρώτο τραγούδι,“Red Canyon”,καταλαβαίνεις με τι έχεις να κάνεις.Αργά δυναμικά riffs,ατμοσφαιρικά πλήκτρα και καθαρά μεστά φωνητικά.Στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου συναντάς απλοικές μέν συνθέσεις αλλά με πολύ καλή κιθαριστική δουλειά,έναν mid tempo ρυθμό και πιασάρικες μελωδίες με ανάλογα φωνητικά.
Το πρώτο μισό του δίσκου ρέει ευχάριστα και αβίαστα,κάπου εκεί όμως αρχίζουν τα προβλήματα,καθώς η συνέχεια δεν είναι η ίδια.Απο ένα σημείο και μετά το πράγμα αρχίζει και κρεμάει επικίνδυνα,νιώθεις ότι η έμπνευση και η fun διάθεση στερεύουν και αρχίζεις να χάνεις το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να σου είχαν προξενήσει.
Συνοπτικά ένα άλμπουμ σχετικά καλό που σίγουρα δε θα σας ξετινάξει αλλά ούτε και θα σας κάνει να μετανιώσετε που του αφιερώσατε τον χρόνο σας.
Για το Rockoverdose.gr
Πάνος Warlord Μπούγαλης



