Suzi Quatro στο RockOverdose:”Rock είναι η ελευθερία,η χαρά,είναι το να “πατάς το γκάζι & να φεύγεις”

 

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη θρυλική rocker Suzi Quatro με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου με τίτλο "The Devil in Me". H βετεράνος της rock Suzi Q - υπήρξε πρωτοπόρος την δεκαετία του 1970 καθώς ήταν από τις πρώτες γυναικείες παρουσίες στην rock, μεταξύ άλλων μιλά και για τη συνεργασία με τον γιο της Richard Tuckey αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον, δηλώνοντας παρούσα και still able to kick out the jams!

 

Enjoy!


 

Rock Overdose: Καλησπέρα Suzi και καλωσήρθες στο Rock Overdose. Πώς είσαι αυτές τις μέρες;

SUZI QUATRO: Είμαι καλά, αλλά πολύ απασχολημένη με την προώθηση του album, για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενη που μπαίνει στα charts παντού. Οπότε ναι, πολύ απασχολημένη!

 

 

Rock Overdose: Είναι εξαιρετικό που κυκλοφόρησες ένα τόσο ξεχωριστό album και που συνεχίζεις μετά από τόσα χρόνια να κάνεις εξαιρετική δουλειά.

SUZI QUATRO: Κοίτα, δεν μπήκα σε αυτή τη βιομηχανία για μια μέρα, μπήκα για μια ζωή και αυτό κάνω, έχουν περάσει 57 χρόνια τώρα και αγαπώ τη δουλειά μου. Αγαπώ αυτό που κάνω και πάντα το νιώθω “φρέσκο”.

 

 

Rock Overdose: Πώς επηρέασε η πανδημία εσένα και τα σχέδιά σου;

SUZI QUATRO: Επηρέασε κυρίως τις ζωντανές εμφανίσεις, δεν υπήρχαν live, πρέπει να έχω περίπου 85 εμφανίσεις προγραμματισμένες, νομίζω ότι πέρυσι ο γιος μου είχε μόνο 11 μέρες κενό συνολικά, υποτίθεται πως θα ήταν σε περιοδεία, όπως κι εγώ και μετά ήρθε η πανδημία, οπότε δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, οπότε η εταιρεία δέχτηκε να ξεκινήσουμε το δεύτερο album και είπα στο γιο μου “ωραία, αυτό κάνουμε τώρα, θα φτιάξουμε αυτό το album”. Βάλαμε την ενέργειά μας στο να το γράψουμε και να το ηχογραφήσουμε και να το κυκλοφορήσουμε. Ήταν πραγματικά μια πολύ δημιουργική περίοδος και για τους δύο μας.

 

 

Rock Overdose: Και όπως είπες είχες αρκετό χρόνο να γράψεις μουσική και να ηχογραφήσεις;

SUZI QUATRO: Δεν ήταν θέμα χρόνου, ήταν απλά τόσο ασυνήθιστο, πάντα ασχολούμουν πολύ με την παραγωγή και το γράψιμο, πάντα, αλλά πέρυσι υπήρχε μια δημιουργικότητα που πλανιόταν στον αέρα, μια ιδιαίτερη έμπνευση και πραγματικά το βρήκα πολύ δημιουργικό για τον εαυτό μου.

 

 

Rock Overdose: Το “The Devil in Me” μόλις κυκλοφόρησε. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;

SUZI QUATRO: Πες μου τι θέλεις να μάθεις και θα σου πω!

 

 

Rock Overdose: Λίγα λόγια για το album, για τη μουσική του κατεύθυνση, τους στίχους…

SUZI QUATRO: Λοιπόν, είναι ένα διαφορετικό album, είναι 100% “Suzi Quatro”, αλλά με όλα όσα μπορώ να κάνω τώρα, στα 70 μου. Οπότε υπάρχει ποικιλία μέσα, τα τραγούδια είναι από καρδιάς, δεν υπάρχει ούτε ένας στίχος γραμμένος που δεν βγαίνει από τα βάθη της ψυχής μου, υπάρχουν κάποια εξαιρετικά riffs, εξαιρετικό rock n’ roll, καναδυό υπέροχες μπαλάντες και το “Motor City Riders” είναι απλά εγώ, στα καλύτερά μου. Ο γιος μου με κάποιο τρόπο κατάφερε να με ξανα-συστήσει στον εαυτό μου, γιατί είναι 36 και φέρνει όλη αυτή την ενέργεια, με βλέπει με έναν συγκεκριμένο τρόπο και έχει καταφέρει να μου το δείξει, οπότε ήταν ένα πραγματικά εξαιρετικό project.

 

 

Rock Overdose: Θα κυκλοφορήσει κάποιο άλλο single ή βίντεο από αυτό το δίσκο;

SUZI QUATRO: Τα χριστουγεννιάτικα singles ήδη κυκλοφορούν, το “The Devil in Me” ήδη κυκλοφορεί, αλλά και το βίντεο για το “I Sold My Soul Today”. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο YouTube και την Κυριακή θα γυρίσουμε το βίντεο για το “Do Ya Dance” και νομίζω το τελευταίο θα είναι το “Motor City Riders” το καλοκαίρι. Ο δίσκος ήδη κυκλοφορεί από τις 26 Μαρτίου, είναι στα charts παντού και μπορείς να το πάρεις, είναι πολύ καλό.

 

 

Rock Overdose: Και όπως είπες, οι αντιδράσεις από τους fans και τον Τύπο ήταν εξαιρετικές.

SUZI QUATRO: Δεν έχω διαβάσει ξανά τέτοιες κριτικές στα 57 χρόνια της καριέρας μου! Είναι απίστευτο, όλοι λατρεύουν το album, απλά το λατρεύουν. Λένε πως είναι φρέσκο, με εξαιρετικά riffs, ποικιλία, πολύ καλούς στίχους, υπέροχο αυτό, υπέροχο εκείνο… είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα.

 

 

Rock Overdose: Χαρούμενη και υπερήφανη, υποθέτω.

SUZI QUATRO: Εννοείται. Είμαι πολύ περήφανη, πολύ χαρούμενη για το γιο μου. Είμαι χαρούμενη για το γιο μου, γιατί έγραψε το πρώτο album, “No Control” μαζί μου και ήταν η πρώτη δουλειά που κάναμε μαζί και μετά ανέβηκε η αυτοπεποίθησή του και τώρα πραγματικά πετάει, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη.

 

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Θα γράψεις καινούργια τραγούδια;

SUZI QUATRO: Γράφω συνεχώς, τώρα γράφουμε για το επόμενο album, γράφω επίσης με κάποιους άλλους και μόλις τελείωσα και το πέμπτο βιβλίο μου, πρόκειται να το στείλω στους εκδότες και τώρα δουλεύω το επόμενο βιβλίο μου. Γράφω συνεχώς, είμαι καλλιτέχνης, πρέπει πάντα να δημιουργώ κάτι.

 

 

Rock Overdose: Και υποθέτω πως ζεις για τη μουσική.

SUZI QUATRO: Ζω για τη δημιουργία.

 

 

Rock Overdose: Και είπες ότι τώρα γράφεις το επόμενο βιβλίο σου;

SUZI QUATRO: Μόλις τελείωσα το πέμπτο βιβλίο μου και πρόκειται να το στείλω στους εκδότες σύντομα, μόλις προστεθούν οι εικόνες και μετά θα αρχίσω με το έκτο βιβλίο μου. Θα είναι η δεύτερη νουβέλα μου, οπότε είμαι πάντα απασχολημένη, έτσι είμαι εγώ.

 

 

Rock Overdose: Πόσο εύκολο ήταν για μια γυναίκα στα 70s’ να τραγουδάει, να παίζει μπάσο και να ηγείται μιας ροκ μπάντας;

SUZI QUATRO: Δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με τα φύλα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου σαν μια γυναίκα μουσικό, βλέπω τον εαυτό μου σαν μουσικό. Δεν ξεχωρίζω φύλα. Οπότε, ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα και οι άλλοι δεν είχαν προβλήματα μαζί μου.

 

 

Rock Overdose: Αναπολώντας την καριέρα σου, ποια θα έλεγες ότι ήταν η μεγαλύτερη και πιο περήφανη στιγμή σου;

SUZI QUATRO: Μέσα σε 57 χρόνια, δε μπορείς να ξεχωρίσεις μόνο μια στιγμή, πρέπει να υπάρχουν πολλές στιγμές. Το πρώτο “νούμερο ένα” είναι πάντα καλό, η πρώτη μεγάλη ζωντανή εμφάνιση είναι πολύ καλή, το να γίνω 50 μπροστά σε 22.000 ανθρώπους ήταν εξαιρετικό και την Πρωτοχρονιά του 2019 που έπαιξα μπροστά σε 14.000 ανθρώπους ήταν επίσης εξαιρετικό. Δε μπορείς να διαλέξεις μόνο μια στιγμή, δεν υπάρχει αυτό. 

 

 

 

Rock Overdose: Τι σημαίνει το Rock για σένα;

SUZI QUATRO: Είναι η μορφή έκφρασης που έχω επιλέξει. Είναι η ελευθερία, η χαρά, είναι το να “πατάς το γκάζι και να φεύγεις”. Νομίζω πως είναι από τις πιο αγνές μορφές μουσικής.

 

 

Rock Overdose: Είσαι επίσης ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός. Σωστά;

SUZI QUATRO: Έχω κάνει τα πάντα. Έχω παίξει σε πολλά έργα και σε musical, επίσης έχω γράψει ένα musical, έχω ασχοληθεί με το ράδιο για 15 χρόνια (και στο ράδιο του BBC), έχω βγει στην τηλεόραση, παρουσίασα τη δική μου εκπομπή, έχω κάνει τα πάντα.

 

 

Rock Overdose: Και ποια από αυτές τις δραστηριότητες θα έλεγες ότι αγαπάς περισσότερο;

SUZI QUATRO: Θα έλεγα ότι το νούμερο ένα για μένα είναι το να παίζω. Αυτό αγαπώ περισσότερο από όλα, αλλά πέρα από αυτό, όλα τα υπόλοιπα κάπως έρχονται μαζί, απλώς λατρεύω το να είμαι καλλιτέχνης, δεν μου αρέσει να είμαι περιορισμένη. Θέλω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, τη στιγμή που θέλω να το κάνω, γιατί έτσι είμαι.

 

 

Rock Overdose: Έχεις καθόλου αναμνήσεις από την Ελλάδα;

SUZI QUATRO: Δεν έχω έρθει ποτέ. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που δεν έχω πάει, αλλά πραγματικά θα το ήθελα, αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Οπότε, ελπίζω να μπορέσω να έρθω.

 

 

Rock Overdose: Ακόμα και για διακοπές;

SUZI QUATRO: Για οτιδήποτε, απλά θα ήθελα πολύ να έρθω. Και θα ήθελα πολύ να δω την Αθήνα.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες να αφήσεις ένα μήνυμα για τους Έλληνες fans σου;

SUZI QUATRO: Σε όλους τους fans μου, σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Στους παλιούς fans, ευχαριστώ που έχετε μείνει εδώ τόσα χρόνια και για όλους τους καινούργιους, καλωσήρθατε και ελπίζω να σας αρέσει ο νέος δίσκος!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν άλλα νέα που θα ήθελες να μοιραστείς;

SUZI QUATRO: Όχι, νομίζω πως έχουμε μιλήσει για τα πάντα. Κυκλοφορεί ένα ντοκιμαντέρ, το “Suzi Q” που μπορείτε να βρείτε στο Amazon, ήταν στην κορυφή των charts του Amazon για πολύ καιρό, κυκλοφόρησε το 2019, όπως και το “No Control”, το πρώτο album που έφτιαξα με τον γιο μου. Το “The Devil in Me” κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου και βρίσκεται στα charts.

 

 

Rock Overdose: Και πρέπει να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό album. 

SUZI QUATRO: Σε ευχαριστώ πολύ.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, θαυμάζω πολύ εσένα και την καριέρα σου. Συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις κάνει για τη μουσική.

SUZI QUATRO: Ευχαριστώ! Το εκτιμώ πολύ, σε ευχαριστώ.

 

Για το Rock Overdose,

Ζήσης Πετκανάς

 

 

Comments