Έφυγε από τη ζωή ο Sylvain Mizrahi, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των NEW YORK DOLLS!

Σε ηλικία 69 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Sylvain Mizrahi aka Sylvain Sylvain, ιδρυτικό μέλος , κιθαρίστας αλλά και συνθέτης των NEW YORK DOLLS, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Sylvain, συμμετείχε στα δύο πρώτα album της glam punk rock μπάντας,—New York Dolls (1973) και Too Much Too Soon (1974)— τα οποία αποτελούν ορόσημο για τη rock μουσική και κατατάσσονται στα 500 καλύτερα album όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, επηρεάζοντας πολλές από τις μεταγενέστερες punk rock μπάντες και όχι μόνο.

Οι New York Dolls, ανέπτυξαν ένα αυθεντικό hard rock στυλ που συναντά κανείς τόσο στην punk rock όσο και στη heavy metal μουσική,  με στοιχεία που βρίσκει κανείς τόσο στο "βρώμικο rock' n' roll" των Rolling Stones, τον"αναρχικό θόρυβο" των Stooges, το glam rock των David Bowie και T. Rex κ.ά..

Η σύζυγος του Sylvain, Wanda O’Kelley Mizrahi, σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε:

"Αν και το πολεμούσε γενναία, χθες πέθανε από αυτήν την ασθένεια. Ενώ θρηνούμε την απώλεια του, γνωρίζουμε ότι είναι τελικά σε ηρεμία από τον πόνο. Ακούστε τη μουσική του, ανάψτε ένα κερί, πείτε μια προσευχή και ας τον συνοδεύσουμε σε αυτό το ταξίδι. "

 


Comments