System of a Down @ Kindl Bühne Wuhlheide Berlin,Germany LIVE REPORT

Το Rockoverdose.gr, συνεχίζοντας να δίνει το παρών σε αρκετές μεγάλες συναυλίες, ακόμα και του εξωτερικού, σας παρουσιάζει μέσω του απεσταλμάνου του, Νίκου Χηνάρη, τη μεγάλη συναυλία των SYSTEM OF A DOWN στο Kindl Bühne Wuhlheide του Βερολίνου, στη Γερμανία...

'Εχοντας φτασει 4 ώρες πριν το check-in και έχοντας δει πως κάποιοι ήρθαν πριν από μένα κατάλαβα πως θα γινόταν χαμός.

Περίπου 25 security μαζεύτηκαν για να ελέγχουν τον κόσμο για τυχόν απαγορευμένα αντικείμενα,έχοντας πάντα υπ' όψην πως ούτε καν τσάντες δεν επιτρεπόντουσαν αλλά ευτηχώς δεν το τήρισαν.
Από νωρίς φάνηκε επίσης το SOLD-OUT της συναυλίας.

7 έγραφε το εισητήριο,7 και τέταρτο βγήκε το support-band του οποίου το όνομα δεν προωθήθηκε τόσο,μόνο ο Serj Tankian το ανέφερε ευχαριστώντας τους στην σκηνή.

Μην χάνοντας χρόνο,αφου τελείωσε το support-band πέσανε δύο μεγάλα πανιά ώστε να μην μπορεί το κοινό να δει τις προετοιμασίες, και πριν καν νυχτώσει (γιατί στο Βερολίνο αυτή την περίοδο νυχτώνει γύρω στις 12 παρα) κατά τις 9 παρά ακούσαμε το πρώτο σκάσιμο (Prison Song)
Ξεκινάει το τραγούδι,πέφτουν τα πανιά και γίνεται πανικός!
Ο κόσμος είχε τρελαθεί βλέποντας τις φιγούρες αυτών των ανθρώπων ζωντανά και μετά απο τόσο πολύ καιρο.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια φήμη ,οτι οι Γερμανοί δεν είναι ενεργητικοί στις συναυλίες τους,αλλά και να υπήρχε ο κόσμος του Βερολίνου τη κατέριψε αφού μέχρι και ο Serj είπε πως είναι μέχρι στιγμής η πιο τρελή συναυλία στο tour τους!

Οι System of a Down όπως είχαν υποσχεθεί επέστρεψαν πιο δυνατοί απο ποτέ.Ο Serj ξανάρχησε να γρυλίζει όπως στα παλαιότερα lives και η φωνή του είναι στο απόγειό της,o Daron(κιθάρα-φωνητικά) αποδεικνύει πως δεν το παίζει τρελός αλλά είναι ,ο Shavo (μπάσο) αν και με λίγα παραπάνω κιλά ητάν ο πιο κινητικός στην μπάντα, και ο John (ντραμς) ''σαν να μην πέρασε μια μέρα'' !

Παίζοντας 28 κομμάτια (27 από albums συν το αρμένικο Sartarabad) επιλέγοντας τα πιό γνωστά και τα πιο δυνατά για μια συναυλία πραγματικά δεν μπορούσε κανείς να απογοητευτεί .

Από την άλλη πλευρα όπως ήταν αναμμενόμενο,παρά την τεράστια επιτυχία τους δεν ξέχασαν τις ιδέες και αυτά για τα οποία προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο εδώ και τόσα χρόνια ,ευχαριστώντας την Γερμανία ως την πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί εναλλακτική ενέργεια, αποτρέποντας ξεκάθαρα τον κόσμο από το να ακολουθήσουν τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και φυσικά κατηγορώντας την Τουρκία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ετίματα των λαών και των ανθρώπων της.
Ξεκαθάρισαν πως οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα ενάντια στους ανθρώπους της Τουρκίας αλλά είναι η κυβέρνησή τους που τους εξοργίζει, : ''System of a Down loves everybody!'' όπως είπε ο Daron.

Η επιτυχία της συναυλίας βασίστηκε στην επιλογή των κομματιών και στην ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε μέλους διότι κόλπα με φωτισμούς δεν ήταν δυνατά καθώς ήταν το πρώτο live που παρακολουθώ που ξεκίνησε και τελείωσε μέρα!

Φυσικά δεν έλλειψαν οι αυτοσχεδιασμοί, τα ποιήματα του Daron και οι χοροί του Serj.
Το μόνο παράπονο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι πως δεν παίξανε encore.

Eγώ από την πλευρά μου,πέταξα μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία στη σκηνή για να δώσω το μήνυμα!

Πραγματικά η πιο δυνατή συναυλία που έχω παρεβρεθεί δημιουργώντας οι System αυτό που πολύ σοφά είπε ο Γερμανός φίλος μου ''Heaven and Hell at the same time!''

Για το Rockoverdose.gr,
Νίκος Χήναρης

Setlist:
#Prison Song Play Video
#Soldier Side - Intro Play Video
#B.Y.O.B. Play Video
#I-E-A-I-A-I-O Play Video
#Needles Play Video
#Deer Dance Play Video
#Radio/Video Play Video
#Hypnotize Play Video
#Question! Play Video
#Suggestions Play Video
#Psycho Play Video
#Chop Suey! Play Video
#Lonely Day Play Video
#Bounce Play Video
#Kill Rock 'n Roll Play Video
#Lost in Hollywood Play Video
#Forest Play Video
#Science Play Video
#Holy Mountains Play Video
#Aerials Play Video
#Tentative Play Video
#Cigaro Play Video
#Suite-Pee Play Video
#War? Play Video
#P.L.U.C.K. Play Video
#Sartarabad Play Video
#Toxicity Play Video
#Sugar Play Video

Δείτε παρακάτω video από τη συγκεκριμένη συναυλία...

Comments