TARJA TURUNEN – Hannibal @ Fuzz Club, Live Report (30/01/2012)

Κυριακή 29/1 : επιτέλους έφτασε! Με τους Nightwish και τη Tarja μεγάλωσα ουσιαστικά και είναι η πρώτη φορά που την είδα από κοντά (σαν παρουσία και σαν live εμφάνιση). Πριν ξεκινήσω τη περιγραφή, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πάνο Μπούγαλη, ξέρει αυτός γιατί. 😉

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φτάνοντας λοιπόν στον ναό με όνομα Fuzz, ο κόσμος έξω ήταν αρκετός και περίμενε να ανοίξουν οι πόρτες για να μπει. 7:30 περίπου τελικά ανοίγουν και μπαίνουμε μέσα. Κατευθείαν πάνω στον εξώστη για καλύτερη θέα της σκηνής,περιμέναμε κανά 20λεπτο και 8 παρά κάτι βγαίνει το support συγκρότημα της βραδιάς, οι Hannibal. Μια μπάντα με τραγουδιστή τον Αλέξανδρο Μπαλακάκη (πρώην Spitfire), που ακουμπάει τα πλαίσια του hard-rock/metal και κοπανάει αρκετά on-stage. Μας παρουσίασαν πέντε κομμάτια από τη καινούρια δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο "Cyberia" (η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα), έπαιξαν σε διασκευή το "Aerials" από System Of A Down και μας για κλείσιμο θέλησαν να μας θυμίσουν το κομμάτι "Touch Me Now" από τον πρώτο δίσκο τους "This Is U" (2006). Έπαιξαν μέχρι τις 9 παρά και κάναν μια ικανοποιητική προθέρμανση του κοινού για την θεά της opera-metal που ακολουθούσε σε λίγο. Στο τέλος του ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αποσπάσματα από αυτή τους την εμφάνιση...
 
 
Hannibal Setlist:
BURN ME ALIVE (CYBERIA)
LET THE RAIN (CYBERIA)
RISE (CYBERIA)
PSYCHODROME (CYBERIA)
AERIALS  (SOAD COVER)
MY GOD.... (CYBERIA)
TOUCH ME NOW  (THIS IS U)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αφού περιμέναμε λίγο ώσπου να ετοιμαστούν όλα για τη Tarja και την υπόλοιπη μπάντα της, κατά τις 9:15 κλείνουν τα φώτα και επιτρέψτε μου να το πω αυτό, άρχισαν να τσιρίζουν από κάτω όλες λες και είδαν τον Σάκη (Ρουβά). Άρχισε λοιπόν να παίζει η εισαγωγή του "Anteroom of Death" και όλοι περιμέναμε να βγει η θεά αυτή και να μας μαγέψει. Μετά από λίγο βγαίνει και αρχίζει δυναμικά το "Anteroom of Death",αρχίζουν όλα τα όργανα να κοπανάνε και δώσε εμείς από κάτω στο ρυθμό μαζί. Μόλις τέλειωσε το κομμάτι, μας καλησπερίζει όλους στα Ελληνικά (κλασσικά "Καλησπέρα Αθήνα" και "Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ" κλπ.),ευχαριστεί τον κόσμο που την στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει δυναμικά με το "Lost Northern Star" από το "Μy Winter Storm". Φανταστική ερμηνεία, η φωνή στο Θεό και οι ψιλές νότες να έχουν πάρει φωτιά, η Tarja προχωράει σε "Falling Awake" (που το είπε απίστευτα ωραία) και αμέσως μετά "I Walk Alone" και "Dark Star" όπου πραγματικά ήδη με είχε ανατριχιάσει αρκετές φορές με τα ψιλά της. Στη συνέχεια κατεβαίνουν όλοι από τη σκηνή εκτός από τον drummer, τον φοβερό και τρομερό Mike Terrana(Masterplan,ex-Rage), ο οποίος μας έπαιξε ένα drum - solo 3-4 λεπτών και πραγματικά μας έδειξε τι θα πει να ξέρεις να βαράς στα drumms και να κοπανάς ανελέητα. Ανεβαίνουν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι μουσικοί για να τον συνοδέψουν στο σόλο του και γενικά το όλο σκηνικό είχε γέλιο και πραγματικό θαυμασμό για τα άτομα αυτά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετά τα σολίδια λοιπόν, η Tarja παρουσίασε ένα νέο τραγούδι το οποίο θα υπάρχει στον επόμενο δίσκο της. Το κομμάτι με όνομα "Into The Sun" είναι μια μπαλάντα με πολύ μελωδικές και ταξιδιάρικες νότες που ακούς και χαλαρώνεις. Η συνέχεια όμως επέφερε Nightwish και τον κομμάταρο "Bless The Child" που όλος ο κόσμος απόλαυσε ιδιαίτερα και έφερε μια νότα από τους παλιούς, καλούς Nightwish. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια η μπάντα άφησε τον ηλεκτρικό ήχο για να πιάσει ακουστικά όργανα και να ερμηνεύσουν μέρη από τραγούδια όπως "Minor Heaven", "Rivers of Lust", "Sing For Me" και "I Feel Immortal". Εντάξει χαλαρώσαμε πολύ και η Tarja είπε να μας στείλει πάλι με τα "Never Enough" και "In For A Kill".
Κάπου εκεί "τέλειωσε" το live,χαιρετάνε στα γρήγορα όλοι τους με τα χέρια και κλείνουν τα φώτα. Ουσιαστικά περιμένουμε το encore με λίγα λόγια.
 
 
Το encore ξεκίνησε δυναμικά με τη διασκευή που είχαν κάνει οι Nightwish και η Tarja στο "Where Were You Last Night" της Ankie Bagger αλλά επίσης ακούστηκαν τμήματα από το "Heaven Is A Place On Earth" από Berlinda Carlisle και "Living On A Prayer" από Bon Jovi. Αμέσως μετά πετάγεται και το αγαπημένο μου "Die Alive" και εκεί εντάξει τα σπάσαμε όλα,δυνατό κομμάτι για δυνατό χτύπημα. Το κλείσιμο της βραδιάς ήταν με τη Tarja να μας λέει ότι θα της λείψουμε καθώς θα πρέπει να γράψει τον επόμενο δίσκο της και θα της πάρει κάποιο καιρό αλλά όχι και πάρα πολύ μάλλον (όπως τελικά κατέληξε και η ίδια να λέει) καθώς θέλει να έρθει ξανά και να ροκάρει μαζί μας. Μας ευχαρίστησε πολύ για ακόμα μια φορά και το "Until My Last Breath" ξεκινάει για να ολοκληρώσει μια δυνατή νύχτα με μελωδία και πολύ ένταση από μια γυναικεία παρουσία που ξέρει να κάνει τη δουλειά της όσο λίγες τραγουδίστριες μπορούν πλέον.
 
 
 
Ένα πολύ πετυχημένο live, με πολύ show και μουσική, απίστευτη απόδοση των φωνητικών ικανοτήτων της Tarja και γενικά μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Πολύ καλή και η εμφάνιση των Hannibal, και αυνολικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το live, ο ήχος άψογος και οι μουσικοί της Tarja μας κατέπληξαν όλους (ειδικά ο Mike Terrana!). Ελπίζουμε να τη δούμε σύντομα και πάλι,κάτι τέτοιο δεν πρέπει να χάνεται. Hail!
 
 
 
 
Tarja Setlist:
 
 
Για το RockOverdose.gr: Γιώργος Κριθάρης
Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος
 
 
 

Comments