THE QUEEN EXTRAVAGANZA: Έφτασε η ώρα των ημιτελικών

Πριν από έξι εβδομάδες, ο Roger Taylor (Queen), ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία έρευνα ταλέντων στην Βόρειο Αμερική οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην περιοδεία “The Queen Extravaganza”, η οποία γίνεται για να γιορτάσουν την ιστορία και τη μουσική της μπάντας. Από την online οντισιόν πέρασε πληθώρα καλλιτεχνών, στέλνοντας βίντεο όπου παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή των κλασσικών κομματιών: “Killer Queen”, “Somebody To Love”, “Seven Seas Of Rhye” και “I Want To Break Free”. Μένει λοιπόν μόνο μία εβδομάδα ακόμα για να ανακοινώσει ο Taylor στις 9 Νοεμβρίου τους τυχερούς που θα περάσουν στη φάση των ημιτελικών.

Ο Taylor δήλωσε: “Ξεκλειδώσαμε μία απίστευτη αποθήκη ταλέντων. Τα standards είναι απίστευτα ψηλά και είναι πραγματικά απίστευτο να ανακαλύπτεις μερικά από αυτά τα ταλέντα.”

Ο θόρυβος γύρω από το “The Queen Extravaganza” είναι τόσο μεγάλος που τα βίντεο που στάλθηκαν ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια σε προβολές. Η παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής Ellen DeGeneres ήταν τόσο εντυπωσιασμένη με το ταλέντο μερικών που προσκάλεσε έναν από τους διαγωνιζόμενους στην εκπομπή της. Το όνομα αυτού είναι Marc Martel και παραβρέθηκε στην εκπομπή στις 3 Οκτωβρίου κάνοντας μία καταπληκτική εμφάνιση με το κομμάτι “Somebody To Love”. Τόσο πολύ άρεσε στους οπαδούς του συγκροτήματος που του απένειμαν το βραβείο MTV O στην κατηγορία “Best Fan Cover”

Σε αντίθεση με την πρώτη φάση του διαγωνισμού, στο οποίο οι καλλιτέχνες μπορούσαν να στείλουν ένα από τα τέσσερα κομμάτια των Queen, στον δεύτερος γύρος κάθε κατηγορία θα πρέπει να ανταγωνιστεί σε συγκεκριμένο κομμάτι:

Οι τραγουδιστές στο “Crazy Little Thing Called Love”
Οι drummer στο “One Vision”
Οι κιθαρίστες στο “Keep Yourself Alive”
Οι μπασίστες στο “Another One Bites The Dust”
Οι πληκτράδες στο “Bohemian Rhapsody”

Οι ημιτελικοί θα διαρκέσουν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου. Μία ακόμα αλλαγή είναι ότι αυτή τη φορά θα μπορέσουν να ψηφίσουν και οι οπαδοί. Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 14 έως τις 28 Νοεμβρίου μέσω του http://www.queenextravaganza.com/. Τα άτομα με τις περισσότερες ψήφους θα περάσουν στην τελική φάση.

Οι φιναλίστ θα πετάξουν μέχρι το Los Angeles στις αρχές Δεκέμβρη όπου θα πρέπει να παίξουν ζωντανά μπροστά στον Taylor και μερικούς κριτές ακόμα. Περισσότερες πληροφορίες για την τελική φάση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η περιοδεία “The Queen Extravaganza” θα ξεκινήσει το 2012 και θα περιλαμβάνει 3 τραγουδιστές και μία πενταμελή μπάντα. Τα πάντα βέβαια θα ελέγχονται από τον Taylor ο οποίος θα είναι και παραγωγός.

Για το Rockoverdose.gr
Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου

Comments

rockoverdose.gr