THE RIPPLES στο RockOverdose: “Στο live μας θα υπάρξει μια έκπληξη – πείραμα που δε το έχουν επιχειρήσει πολλές μπάντες!”

 


Κατερίνα , Ορέστης, Κώστας και Θάνος ή αλλιώς The Ripples, τέσσερις νέοι με όραμα και πολύ ταλέντο, που έχουν καταφέρει στα λίγα χρόνια που βρίσκονται στα μουσικά δρώμενα να κάνουν αίσθηση με την μουσική τους και τις γεμάτες πάθος και αυτοπεποίθηση εμφανίσεις τους!

 

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο Temple, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 - Αθήνα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και να τους γνωρίσουμε καλύτερα.  Οι The Ripples ή για τους φίλους Freaks with Dreams είναι συνειδητοποιημένοι, έχουν συγκεκριμένο στόχο και νιώθουν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν όσα έχουν ονειρευτεί!

 

Για αρχή έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν όσους επιλέξουν να διασκεδάσουν μαζί τους , το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023, στο Temple ενώ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και επιπλέον νέο υλικό από το επερχόμενο album "Alcoholic Ice Cream" που αναμένεται εντός του 2023. 

 

Follow:

Instagram: https://www.instagram.com/wearetherip...
Facebook: https://www.facebook.com/wearetheripples
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6pUBB...
Bandcamp: https://wearetheripples.bandcamp.com/
Multilink: linktr.ee/theripples

 

 


 

RockOverdose: Προσωπικά σας γνώρισα από το πρόσφατο single σας "Machine Gun Babe". Μια πολύ ποιοτική δουλειά που συνοδεύτηκε με ένα εξαιρετικό video clip, υπερπαραγωγή. Αν δε κάνω λάθος περιλαμβάνεται στο επερχόμενο album σας "Alcoholic Ice Cream".Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια σχετικά με αυτό;

 

Κώστας: Ναι φυσικά! Ουσιαστικά, το  "Machine Gun Babe" αποτελεί το πρώτο μας "κανονικό" single, καθώς έχουμε βγάλει και δύο demo singles το 2021 ως promo υλικό σε εταιρείες, τα οποία θα περιλαμβάνονται κι αυτά στο δίσκο αλλά με διαφορετικό production και κάποια extra στοιχεία που θέλαμε να προσθέσουμε πλέον, έχοντας αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία.

 

Κατερίνα: Το album έχει κοινό concept, είναι μια ενιαία ιστορία με κάθε κομμάτι να αποτελεί ένα ξεχωριστό "επεισόδιο". Αποτελείται από 10 τραγούδια, με το "Pornstar Martini" να είναι το πρώτο single και τελευταίο το "Drug". Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μιλά για τον πρώτο έρωτα αλλά δεν είναι καθόλου "ρομαντική". Στους στίχους των τραγουδιών υπάρχουν διάφορα λογοπαίγνια και παραλληλισμοί, που αν είσαι παρατηρητικός μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Ξεκίνησα να γράφω τους στίχους και μερικά riffάκια και μελωδίες, πριν γνωριστώ με τα υπόλοιπα παιδιά, και ουσιαστικά ήταν ένα έναυσμα για να δημιουργήσω τους The Ripples καθώς ήθελα να βρω άτομα με τα οποία να έχουμε αυτή τη χημεία, ούτως ώστε να "φέρω στη ζωή" αυτές τις ιδέες.

 

RockOverdose: Θα δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο νέο single πριν την κυκλοφορία του album;

 

Κατερίνα: Το επόμενο βήμα είναι να βγει ένα ακόμη single μες στον μήνα, ευελπιστούμε πριν το live μας στο Temple. Θα είναι για το τραγούδι "Drunk exS" και έχουμε σκοπό να βγάλουμε ακόμη 1 - 2 video clip, ανάλογα και το πως θα εξελιχθούν οι ιδέες που έχουμε στο μυαλό μας. Ιδανικά, αν είχαμε τη δυνατότητα θα θέλαμε να βγάζαμε ένα video clip για κάθε τραγούδι του δίσκου, για να γίνει σαν ταινία μιας και όλο το concept είναι σα ταινία, αλλά θα βγάλουμε ό,τι θεωρούμε πιο βασικό για να αποδοθεί η ιστορία!

 

 

 

RockOverdose: Η θεματολογία σας απ' όσο έχω καταλάβει και μου το επιβεβαιώσατε κι εσείς, έχει να κάνει με ζητήματα που απασχολούν τους νέους, πέρα από τον έρωτα, την αγάπη που είναι τα συνηθισμένα και με τη βία, την διαφορετικότητα, τους εθισμούς ... Αναφέραμε πριν πως το concept του album σας έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία...

 

Κατερίνα: Ναι! Με περισσότερο κοινωνικά θέματα έχουμε ασχοληθεί και στο "Freaks With Dreams" που κυκλοφόρησε μέσω του Schoolwave. Είναι θέματα που μας αγγίζουν όλους και αυτοβιογραφικά, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε γράψει και κομμάτια σχετικά με τους εθισμούς τα οποία δεν έχουμε ζήσει οι ίδιοι, αλλά μας απασχολούν και μπορούν πιστεύω να αγγίξουν τους νέους.

 

Κώστας: Όντως, θεωρούμε πως η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος για να περνάς προς τα έξω τέτοιου είδους κοινωνικά μηνύματα και εμείς ως The Ripples, θέλουμε πολύ να τη χρησιμοποιήσουμε προς αυτό το σκοπό.

 

The Ripples photo credits: Hope DiKappa

 

RockOverdose: Το γεγονός ότι είστε πολύ μικροί σε ηλικία και οι τέσσερις, και προσπαθείτε να περάσετε τέτοια μηνύματα στο κοινό σας, που περιλαμβάνει προφανώς συνομήλικους ή και μικρότερους σας, είναι πολύ θετικό και είναι πράγματι εντυπωσιακό που έχετε αρκετά συγκεκριμένο στόχο και όραμα. Σας ταιριάζει σίγουρα ο τίτλος "Freaks With Dreams" .... 

 

Κατερίνα: Όντως, το Freaks With Dreams είναι κάτι σαν παρατσούκλι γιατί έτσι βλέπουμε τους εαυτούς μας! Το όνομά μας προέρχεται από αυτό ακριβώς, όπως οι ομόκεντροι κύκλοι που δημιουργούνται μέσα στο νερό - έτσι κι εμείς με κέντρο μας την αγάπη για τη μουσική μοιάζουμε με ομόκεντρους κύκλους. Όπως κυλάει το νερό έτσι κι εμείς θέλουμε να εξαπλώσουμε αυτό που έχουμε και να δημιουργήσουμε ένα community που κι αυτό θα ανήκει σε αυτούς τους ομόκεντρους κύκλους.

 

Κώστας: Αυτό ακρίβώς! Το όνομα υπήρχε ήδη όταν μπήκα εγώ στη μπάντα, ήταν Ripple Effect και κατέληξε σε Ripples (που είναι το ίδιο ουσιαστικά).

 

RockOverdose: Βλέπω πως είστε μια δεμένη ομάδα, κάτι που δε βλέπεις συχνά ειδικά όταν είσαι νέος και "βράζει το αίμα σου", βγάζετε μια πολύ θετική αύρα προς τα έξω και έχετε χημεία κι αυτό φαίνεται! Πείτε μου λίγο για την πρώτη σας εμφάνιση μπροστά σε κόσμο, και πως είναι πλέον τώρα που έχετε αποκτήσει μια σχετική εμπειρία αν και νέοι στο χώρο... 

 

Κώστας: Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Προσπαθούμε γενικά να βγάζουμε πάνω στο stage την αγάπη μας για τη μουσική και να φαίνεται πως αυτό που κάνουμε το γουστάρουμε πολύ στο 1000%. Είναι μια ομαδική προσπάθεια και από τους τέσσερις μας και αυτό φαίνεται!

 

Ορέστης: Όταν κάναμε την πρώτη μας συναυλία είχαμε γράψει μόνο τρία κομμάτια, ήταν πάνω που είχαμε αρχίσει να "παίρνουμε μπρος" αλλά δυστυχώς "έκατσε" η πρώτη καραντίνα το Μάρτη του 2020 και αυτό μας ξενέρωσε πάρα πολύ γιατί θέλαμε τόσο να κάνουμε ένα live μιας και δουλεύαμε ήδη μήνες μέχρι να "δέσει" η μπάντα και να έχουμε ένα ρεπερτόριο. Αν δε κάνω λάθος, το 2021 τέλη Οκτώβρη κλείσαμε το πρώτο μας live - μοναδική εμπειρία μιας και είχαν έρθει όλοι οι δικοί μας να μας δούνε - καθώς ακούγανε τόσο καιρό για τους Ripples και επιτέλους είχαν τη δυνατότητα! Είχαμε λίγο άγχος αλλά παραγωγικό, κυρίως για να βγει το show σωστά προς τα έξω και αυτό που θέλαμε να περάσουμε! Λόγο καραντίνας και προσμονής υπήρχαν από όλους προσδοκίες... πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να βγαίνουμε και να το ευχαριστιόμαστε 1000 % επειδή δεν έχουμε πια άγχος λόγο του ότι ξέρουμε τί θέλουμε, είμαστε πλέον ομάδα κι αυτό είναι υπέροχο! Νιώθω πολύ τυχερός που έχω βρει τα συγκεκριμένα άτομα και παίζουμε μαζί, δε βρίσκεις συχνά άτομα που πάνω στη σκηνή δένουν έτσι και έχουν τέτοια ένταση!

 

Κατερίνα: Εννοείται πως ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και δίνει τα δικά του στοιχεία στο σύνολο κι αυτό θεωρώ πως είναι πολύ σπάνιο και όμορφο. Και κάτι άλλο που θέλω να αναφέρω είναι πως είτε παίζουμε μπροστά σε 5-10 άτομα - είτε παίζουμε σε εκατοντάδες δίνουμε πάντα το 1000 % και πάνω απ΄όλα παίζουμε για ΕΜΑΣ! Δε μας επηρεάζει πόσοι είναι από κάτω, σίγουρα το καλύτερο είναι να παίζουμε για όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο γίνεται αλλά πρώτα απ' όλα παίζουμε για τους Ripples και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά και μαζί.

 

 

 

 

RockOverdose: Αυτό που είπες τώρα Κατερίνα, είναι μια νοοτροπία που την αποκτήσατε παρακολουθώντας τα δικά σας "πρότυπα"; Μου θυμίζει πολύ "φτασμένες" μπάντες συνήθως... που πάνε στην άλλη άκρη της γης για να παίξουν για 10-100 άτομα. Εσείς τώρα στο ξεκίνημά σας πώς το κάνετε για τον εαυτό σας και τη μουσική σας χωρίς να απογοητεύεστε απ΄την προσέλευση του κόσμου; Ποιά είναι τα πρότυπά σας;  

 

Κατερίνα: Είναι κάτι που το έχω από την day 1, είτε παίζεις για ένα άτομο είτε για χιλιάδες είναι μια νοοτροπία που υπάρχει και εκτός μουσικής, στο θέατρο, στον κινηματογράφο. Στο τέλος της μέρας, αυτό που πρέπει να κάνεις για να προχωρήσεις είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να ξέρεις πως πάνω απ' όλα ευχαριστείς το δικό σου όραμα. Από εκεί και πέρα αν είσαι τόσο πιστός σε αυτό που κάνεις και το αγαπάς τόσο πολύ, και φαίνεται το όραμά σου δε πρόκειται να υπάρξει άνθρωπος ο οποίος δε θα το ενστερνιστεί και δε θα το αγκαλιάσει.

 

Κώστας: Κι εγώ να αναφέρω ένα παράδειγμα που έχω στο  μυαλό μου, οι Radiohead στο πρώτο live τους παίξανε μπροστά σε 7 άτομα και τώρα γεμίζουν στάδια και αρένες. Απ΄την πρώτη στιγμή όμως έδωσαν το 100% παίζοντας όσο πιο καλά μπορούσαν κι από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη γι αυτό που κάνεις πιστεύω πως θα υπάρξει κόσμος που θα σε αγκαλιάσει.

 

Ορέστης:  Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ το κάνεις πρώτα για εσένα και μετά για τους υπόλοιπους!  Δε παίζει ρόλο πόσος κόσμος είναι από κάτω, δίνουμε την ψυχή μας πάνω στο stage, είτε από κάτω είναι 1 είτε 100 είτε χιλιάδες άτομα.

 

The Ripples - photo credits: Giorgos Betsas

 

RockOverdose: Τι να περιμένει ο κόσμος από το επερχόμενο live σας την Παρασκευή 2 Ιουνίου;

 

Κατερίνα: Σίγουρα κάτι διαφορετικό! Θα υπάρξει μια έκπληξη - πείραμα που δε το έχουν επιχειρήσει πολλές μπάντες! Αν βγει καλώς, αν δε βγει θα το έχουμε δοκιμάσει μεταξύ μας!

Όποιος έρθει στο Live μας θα δει άτομα που αγαπούν πάρα πολύ αυτό που κάνουμε, κι εμείς αλλά και οι άλλες δύο μπάντες οι Sebia και οι Pale Roth είναι παιδιά σαν εμάς, "τρελοί" με αυτό που κάνουμε!

 

Κώστας: Θα παίξουμε κι ένα καινούργιο κομμάτι που δεν έχουμε παίξει ποτέ live! Όπως είπε και η Κατερίνα θα κάνουμε και κάτι παράτολμο που δεν έχει ξανασυμβεί...

 

Ορέστης: All In θα πω εγώ! Ανυπομονώ πάρα πολύ! Το live στο σύνολό του εκτός από τις αξιόλογες μπάντες που θα είναι μαζί μας είναι και το πρώτο μας live σε μεγάλο μαγαζί - μιας και ξεκινήσαμε παίζοντας σε μπαράκια...  (εκτός απ' το schoolwave που παίξαμε σε περισσότερο κοινό/stage).

 

Κατερίνα: Έχουμε ετοιμάσει μεγάλο πρόγραμμα με πολλά κομμάτια νέα και παλιότερα. Θα φανεί και η εξέλιξή μας σα συγκρότημα συν τοις άλλοις ... Θα έχει κάτι λίγο το διαφορετικό!

 

The Ripples - photo credits:Marili Zarkou

 

RockOverdose: Μας εξάψατε την περιέργεια! Θέλω να μου πείτε ως νέα παιδιά που κυνηγάτε το όραμά σας στην Ελλάδα, με αυτό να δείχνει αρκετά ελπιδοφόρο, πως βλέπετε την κατάσταση στην ελληνική σκηνή, τώρα στο ξεκίνημά σας; Έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και πως ανταπεξέρχεστε στην ελληνική πραγματικότητα; (μιας και έχουμε και προεκλογική περίοδο...)

 

Ορέστης: Όλοι γνωρίζουμε πως στο είδος που εμείς εξειδικευόμαστε δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό στην Ελλάδα! Ωστόσο, προφανώς και θέλουμε να χτίσουμε μια γερή βάση στη χώρα αλλά ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να βγούμε και έξω! Πολύ θα θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερο κοινό και εδώ, είναι δύσκολος ο καλλιτεχνικός χώρος αλλά παλεύουμε πάντα για το καλύτερο όπως όλοι δίνοντας το 100% γιατί θέλουμε να πετύχει.

 

Κώστας: Επειδή μιλάμε γενικά για τη βιομηχανία και το δικό μας τομέα κι επειδή εμένα μ'αρέσει να κοιτάζω τα θετικά, εφόσον πλέον είμαστε 2 χρόνια ενεργοί - θέλω να σταθώ στις τόσες πολλές αξιόλογες μπάντες που υπάρχουν στην εγχώρια σκηνή και στην αλληλο-υποστήριξη για να ανέβουμε όλοι μαζί. Υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης.

 

Κατερίνα: Η ελληνική σκηνή έχει πολλά διαμαντάκια, είναι ένα community σαν αγκαλιά, υπάρχει συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν όσες ευκαιρίες υπάρχουν στο εξωτερικό, αλλά αν θες να αναδείξεις περισσότερο το όνομά σου θα βρεις ευκαιρίες και εμείς προσπαθούμε. Παρατηρούμε αρκετές φορές και πιο mainstream κόσμο να ακούει τη μουσική μας, κάτι τους εκλύει ... είτε είναι η μουσική, είτε η σκηνική παρουσία ... Πιστεύω αν βρεις αυτό το παραθυράκι μπορείς να ανέβεις συνολικά ως είδος! Δεν είναι ακατόρθωτο! Υπάρχει πολύ μεγάλο potential και το μόνο που θέλει είναι πάθος αλλά και πολύ κόπο!

 

Ορέστης: Να προσθέσω εδώ πως πολλές φορές είναι καλό να είναι κάτι mainstream, το επιδιώκουμε κι εμείς. Το περίεργο με την καλή έννοια είναι πως παρά το γεγονός πως η μουσική μπορεί να μην είναι ραδιοφωνική ο κόσμος την ακούει, τους αρέσει ... κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί!

 

Κατερίνα: Με μια φράση - "Έχουμε κάνει το ψαγμένο προσιτό!"

 

 

RockOverdose: Δεν είναι κακό να είναι κάτι mainstream, αρκει να είναι ποιοτικό, να ακούγεται ευχάριστα και να διασκεδάζει ο κόσμος που το ακούει!

Κατερίνα: Ναι, πιστεύω πως τα τραγούδια μας είναι προσιτά και ταιριάζουν σε διάφορους χώρους και σε πολλές εκφάνσεις της ζωής.

 

RockOverdose: Πριν κλείσουμε θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας για να έρθουν στο live σας και να σας ακούσουν;

 

Κατερίνα: "Ακολουθήστε τα όνειρά σας! Όλα είναι δυνατά!" είναι κάτι που λέω πάντα στα live μας! Πιστεύω πως αξίζει να μας δείτε και να μας ακούσετε! Θα δείτε κάτι καινούργιο που θα "τσιμπήσει" αυτιά και μάτια γιατί είναι οπτικοακουστική εμπειρία!

 

RockOverdose: Σας εύχομαι καλή επιτυχία και τα λέμε από κοντά την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Temple! Συνεχίστε έτσι δυναμικά να κυνηγάτε το όραμά σας! Το μέλλον σας ανήκει! 

 

 


The Ripples, Sebia, Pale Roth Live @ Temple, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 – Αθήνα


TICKETS


 

 

Comments