Τα 13 πιο Σατανιστικά συγκροτήματα στη Metal!

Η Μουσική, όπως και γενικότερα η Τέχνη, αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για κάθε είδους εξερευνήσεις. Η πλειοψηφία καταφεύγει στη μουσική όταν αναζητά ένα είδος ψυχαγωγίας. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που αναζητούν κάτι πιο απόκρυφο και σκοτεινό, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να στρέφονται στην extreme heavy/ black metal.

 

Η ακόλουθη λίστα αποτελείται από 13 συγκροτήματα, για τα οποία η μουσική είναι η δίοδος προς το Σκότος και την έκφραση της μισανθρωπίας, πάντοτε με βάση φιλοσοφικά ή πνευματικά ιδεώδη. Είτε πιστεύετε στην ύπαρξη του είτε όχι, ο Lucifer έχει εμπνεύσει αρκετά συγκροτήματα που γνωρίζουμε σήμερα. Επιπρόσθετα, τα συγκροτήματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δεν εμπνέονται απλά συνθέτοντας κομμάτια για Σατανιστές – είναι πραγματικοί Σατανιστές, είτε χρησιμοποιούν ιδέες και μοτίβα της συγκεκριμένης ιδεολογίας.

 

https://youtu.be/t-ek8qD4fjg

 

Όντες εμπνευσμένοι από Σκανδιναβικά black metal συγκροτήματα όπως οι Darkthrone και οι Hellhammer, οι Von υπήρξαν ένα από τις πρώτα Αμερικανικά black metal συγκροτήματα που ενστερνίστηκαν τον Σατανισμό και με τη θρησκευτική έννοια. Σχηματίστηκαν το 1990 και διαλύθηκαν μερικά χρόνια αργότερα, αφού βέβαια είχαν κυκλοφορήσει διάφορα demo και άλλες δουλειές. Οι Von έκαναν την επανεμφάνιση τους το 2010, με την κυκλοφορία του διαβόητου demo τους “Satanic Blood” (1992) ως κανονικό δίσκο. Το 2013, το συγκρότημα, που πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι το πρώτο Αμερικανικό black metal, κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του, με τίτλο “Dark Gods: Seven Billion Slaves”.

 

 

Υιοθετώντας για όνομα τους την αρχαία Συριακή λέξη για τον Σατανά, οι Φιλανδοί Beherit ιδρύθηκαν το 1989. Η μουσική τους είναι στο ύφος της βάναυσης και καθαρής black metal, σε συνδυασμό με μια σκοτεινή πνευματική αίσθηση, κάνοντας τον ήχο τους διαβολικό και πειραματικό. Το συγκρότημα χρησιμοποιεί synthesizer και παραμορφωμένα, ψιθυριστά φωνητικά ώστε να δημιουργήσει έναν απόκοσμο ήχο. Το ντεμπούτο τους, “Drawing Down The Moon” (1993), αποτελεί μια μίξη industrial doom και Satanic Norwegian black/ death metal. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο δίσκους που δεν ήταν τόσο extreme metal, αλλά όταν επανασχηματίστηκαν το 2009, η επιστροφή στις black metal ρίζες τους ήταν δεδομένη.

 

 

Προερχόμενοι από τη Σουηδία, οι Watain σχηματίστηκαν λίγο πριν το 2000 προκειμένου να συνθέσουν μουσική βασισμένη στις αρχές του Θεϊστικού Σατανισμού, σύμφωνα με τον οποίο ο Σατανάς λατρεύεται σαν κανονική θεότητα. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν κανονικά τελετουργικά, έχοντας τη μορφή μιας Μαύρης Λειτουργίας, και περιλαμβάνουν θυμιάματα, κεριά, φωτιές και ανεστραμμένους σταυρούς, καθώς και κρανία και αίμα ζώων. Οι Watain έχουν κυκλοφορήσει ήδη πέντε δίσκους και αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον έκτο τους στις αρχές του 2018.

 

 

Ο ήχος των Goatwhore αποτελεί μια μίξη thrash, death metal και grind με ένα χαρακτηριστικό για εκείνους είδος καυστικής black metal. Το συγκρότημα είναι αδυσώπητο σε κάθε ηχογράφηση και εμφάνιση του και περιλαμβάνει μέλη άλλων συγκροτημάτων όπως οι Soilent Green, Acid Bath και Crowbar. Οι Goatwhore βρίσκονται συνεχώς σε περιοδεία, δικαιώνοντας έτσι τη φήμη τους ως ένα από τα σκληρότερα εργαζόμενα συγκροτήματα του είδους.

 

 

Belphegor είναι το όνομα ενός εκ των επτά πριγκίπων της Κολάσεως, με αποστολή να βοηθά τους ανθρώπους να πουλούν την ψυχή τους στον Διάβολο. Το γνωστό black death metal συγκρότημα σχηματίστηκε στην Αυστρία το 1991 και η μουσική τους ταυτίζεται με την ταχύτητα και την επιθετικότητα. Θεματικά, πραγματεύονται τη μαύρη μαγεία, το μυστικισμό και θέματα σχετικά με το σεξ και την Αποκάλυψη, πάντα υπό το πρίσμα του Κακού. Η μουσική τους έχει απαγορευθεί σε κάποιες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, καθότι παραβιάζει νόμους περί βλασφημίας. Χαρακτηριστικό συμβάν ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Helmuth, από Χριστιανό Ορθόδοξο ακτιβιστή στην Αγία Πετρούπολη το 2016.

 

 

Όταν πρόκειται για τους στίχους τους, οι Φιλανδοί Archgoat είναι υπέρ του δέοντος Σατανιστές. Δύο χρόνια μετά την ίδρυση τους το 1989, το συγκρότημα αποφάσισε ότι η black metal σκηνή παραείχε γίνει trendy και αποφάσισαν να διαλυθούν. Ωστόσο, το 2004 επανασχηματίστηκαν και έχουν κυκλοφορήσει έκτοτε τρεις δίσκους, με πιο πρόσφατο το “The Apocalyptic Triumphator” (2015).

 

 

Όντες οργισμένοι και αψηφώντας τον Θεό, οι Αυστραλοί Deströyer 666 συνθέτουν μια μίξη thrash και death metal, ενσωματώνοντας στοιχεία της old-school thrash, speed και κλασικής metal. Λίγο μετά την ίδρυση τους το 1994, το συγκρότημα μετακόμισε στην Ευρώπη. Ο frontman του συγκροτήματος, Κ. Κ. Warslut, ξεκίνησε από το ultra-underground συγκρότημα Bestial Warlust.

 

 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του frontman, στιχουργού και μπασίστα των Deicide, Glenn Benton, είναι ο ανεστραμμένος σταυρός που είχε χαράξει στο μέτωπο του, με την ουλή να είναι ευδιάκριτη ακόμα και σήμερα. Η μουσική του συγκροτήματος βρίθει σε αντι-Χριστιανικά συναισθήματα και εξιστορεί τα κατορθώματα του Σατανά επί Γης. Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για διαφημιστικά κόλπα και καλλιτεχνική έκφραση ή αν κυριολεκτούν, οι Deicide σίγουρα αποτελούν το αποκορύφωμα της Αμερικανικής metal με θέμα τον Σατανισμό.

 

 

Έχοντας ιδρυθεί την ίδια περίοδο με έτερα διαβόητα συγκροτήματα όπως οι Mayhem και οι Burzum, οι Gorgoroth ανέκαθεν υπήρξαν ένα από τα συγκροτήματα που αντιμάχονται με σφοδρότητα τον Χριστιανισμό. Στα πλαίσια ενός Καναδικού ντοκιμαντέρ, ο frontman Gaahl είχε δηλώσει πως ο Σατανισμός εκφράζει την «ελευθερία». Άλλωστε, εκείνος και άλλα μέλη του συγκροτήματος είχαν επιδοκιμάσει δημόσια την πυρπόληση εκκλησιών στη Σκανδιναβία τη δεκαετία του ’90, παρά το μεγάλο σοκ που είχε επέλθει στη metal κοινότητα. Οι εμφανίσεις τους είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες, καθώς συχνά περιλαμβάνουν κεφάλια αρνιών καρφωμένα σε πασσάλους και αναπαραστάσεις σταυρώσεων. Ωστόσο, με εννέα δίσκους στο ενεργητικό τους, οι Gorgoroth είναι από τα ελάχιστα αυθεντικά Norwegian black metal συγκροτήματα που υπάρχουν ακόμη.

 

 

Μολονότι έχουν παραμείνει πιστοί στη μουσική και την αποστολή τους, οι Σουηδοί Dark Funeral έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους. Ο ήχος τους έχει εξελιχθεί αρκετά ανά τα χρόνια, συνεχίζοντας όμως να αποτίνει φόρο τιμής στο Σατανά και τον θάνατο μέσα από τις σκοτεινές τους μελωδίες. Όντες μέρος της metal underground σκηνής για δεκαετίες, πλέον το συγκρότημα γίνεται παγκοσμίως γνωστό και αναπόσπαστο κομμάτι της black metal σκηνής.

 

https://youtu.be/iV5rN8XJbDk

 

Όταν πρόκειται για Σατανιστική μουσική, οι Σουηδοί Dissection προσέφεραν απλόχερα έναν μελωδικό και, συνάμα, σατανικό ήχο, γεμάτο τερατώδη riff και τραχιά φωνητικά, με μελαγχολικά στοιχεία και μια μεσαιωνική αντίληψη του Σκότους. Ο τραγουδιστής και συνθέτης του συγκροτήματος, Jon Nödtveidt, ήταν ένας δηλωμένος και εξαιρετικά αφοσιωμένος Σατανιστής, που συμμετείχε σε λατρευτικές και άλλων ειδώ μυστικιστικές τελετές. Έχοντας περάσει επτά χρόνια (1997 - 2004) στη φυλακή για φόνο, το 2006 αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια μιας Σατανιστικής τελετής, λήγοντας έτσι και την πολλά υποσχόμενη πορεία των Dissection.

 

 

Οι Φιλανδοί Behexen ιδρύθηκαν το 1994. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της μουσικής τους είναι ο συνδυασμός του επικού και του συμφωνικού στοιχείου με το βάναυσο και το ωμό. Στις συναυλίες τους εμφανίζονται μακιγιαρισμένοι ως πτώματα και καλυμμένοι με αίμα και χρησιμοποιούν τη μουσική τους για να επικαλεστούν το Σατανά και άλλους δαίμονες. Ο δεδηλωμένος σκοπός της μουσικής τους, που δεν είναι άλλος από την προώθηση του Σατανισμού και της λατρείας αυτού, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Δεν είναι τυχαίοι, άλλωστε, τίτλοι των δίσκων τους όπως το “By The Blessing Of Satan” (2004) και το “My Soul For His Glory” (2008).

 

 

Έχοντας ξεκινήσει από την extreme metal underground σκηνή της Ανατολικής Ευρώπης, οι Πολωνοί Behemoth σταδιακά εξελίχθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στο χώρο της metal, περιοδεύοντας πλέον με ονόματα όπως οι Slayer, οι Danzig και οι Cannibal Corpse. Το 2010, ο frontman Nergal διαγνώστηκε με λευχαιμία, από την οποία και ανέρρωσε αισίως. Μετά από τρία χρόνια αδράνειας, οι Behemoth επέστρεψαν με τον δίσκο “The Satanist” (2014), ο οποίος και δέχθηκε διθυραμβικές κριτικές. Οι συναυλίες τους συνήθως είναι μια μίξη οργής και τελετουργίας, όπου χρησιμοποιούνται θυμίαμα, ψαλμωδίες και τύμπανα. Σε συνδυασμό, δε, με άλλα εσωτεριστικά στοιχεία, οι εμφανίσεις προσλαμβάνουν μια ατμόσφαιρα σατανικής και μυστικιστικής απειλής.

 

Πηγή: LA Weekly 

Comments