THY DARKENED SHADE στο Rock Overdose: “Συνεργαζόμαστε με μπάντες που έχουν παρεμφερή ιδεολογική προσέγγιση & δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν rock stars”

Με αφορμή το επερχόμενό τους live μαζί με τους Necrovorous και τους Order Of The Ebon Hand στο Temple στις 10 Μαρτίου, αλλά και τις ηχογραφήσεις του επερχόμενου άλμπουμ τους, οι Thy Darkened Shade μιλούν στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

Rock Overdose: Σε τι στάδιο πετυχαίνουμε τους Thy Darkened Shade αυτή την περίοδο;

 

Thy Darkened Shade: Ηχογραφούμε τον επόμενο δίσκο μας και έχουμε ολοκληρώσει το master για ένα καινούριο 4-way split. Επίσης, κάνουμε πρόβες για live εμφανίσεις.

 

Rock Overdose: Στις 10 Μαρτίου έχετε ένα live μαζί με τους Order Of The Ebon Hand και τους Necrovorous. Πώς νιώθετε και τι να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από τους Thy Darkened Shade;

 

 

Thy Darkened Shade: Νιώθουμε πάντα έτοιμοι να δοξάσουμε τα ονόματά Του, αιωνίως. Το Αθηναϊκό κοινό να προσμένει Black Metal αφιερωμένο σε Αυτόν που φέρει το φως. Είναι σίγουρα ένα line-up διαφορετικό από o,τι συνήθως. Oι Order of the Ebon Hand είναι μια μπάντα που ακούμε από μικροί και το XV: The Devil σίγουρα από τους αγαπημένους μας Ελληνικούς αποκρυφιστικούς δίσκους. Φυσικά οι Necrovorous με τον τελευταίο τους δίσκο παραδίδουν σεμινάρια αληθινού death metal.

 

 

Rock Overdose: Αν και η μπάντα υπάρχει από το 1999, το πρώτα σας full length κυκλοφόρησε το 2012. Τι μεσολάβησε και υπήρξε αυτή η καθυστέρηση τόσο πολλών χρόνων;

 

Thy Darkened Shade: Εσωτερική διερεύνηση, βεβαιότητα για την μουσική και ιδεολογική κατεύθυνση των Thy Darkened Shade. Δίσκοι μας έχουν παραμείνει ακυκλοφόρητοι και πολλά κομμάτια μας δεν είχαν ευλογηθεί από την ανάσα του Δράκοντα, οπότε δεν ήταν άξια στο να κυκλοφορήσουν. Μόλις κατανοήσαμε τον τρόπο με τον οποίο ηχογραφούμε πνευματική μουσική αφιερωμένη στους Θεούς του ερέβους, τότε κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Πλέον, έχετε δύο άλμπουμ και τρια split, με το τελευταίο να κυκλοφορεί το 2017. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το καθένα καθώς και για την συνεργασία με τις μπάντες;

 

Thy Darkened Shade: Οι δίσκοι και τα split μας είναι κλειδιά για την πύλη του Χάους. Είναι καταγεγραμμένες εμπειρίες, ένα μαγικό ημερολόγιο, και αναπτύσσουν την επιμονή για την ένωση μας με το θείο. Κρίνω κάπως μάταιη την εξονυχιστική ερμηνεία τους δεδομένου ότι οτιδήποτε χρειάζεται ο ακροατής βρίσκεται ήδη στις κυκλοφορίες. Για τα split μας συνεργαζόμαστε με μπάντες που έχουν παρεμφερή ιδεολογική προσέγγιση. Μπάντες που τις ενδιαφέρει το απόκρυφο και όχι το εγώ τους ή το να γίνουν rock stars.

 

Rock Overdose: Όπως ανακοινώσατε τον Γενάρη, οι ηχογραφήσεις του τρίτου σας άλμπουμ ολοκληρώνονται σιγά σιγά. Τώρα σε τι στάδιο βρίσκεστε;

 

Thy Darkened Shade: Ακόμα ηχογραφούμε το δίσκο. Με τους Thy Darkened Shade δε δύναμαι να γνωρίζω πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί μια κυκλοφορία μας. Παίρνουμε τον χρόνο που χρειάζεται πάντα και δε μας ενδιαφέρει καμία προθεσμία.

 

Rock Overdose: “Liber Lvcifer II-Mahapralaya”. Πείτε μας λίγα λόγια για τον τίτλο που επιλέξατε για το τρίτο άλμπουμ, καθώς και για την στιχουργική του κατεύθυνση.

 

Thy Darkened Shade: Είναι εξαιρετικά δύσκολο το να διασαφηνίσω το concept ενός δίσκου. Όπως με κάθε δημιούργημά μας, είναι προτιμότερο ο ίδιος ο ακροατής να το εξερευνήσει πνευματικά με σκοπό να το αντιληφθεί εις βάθος. Με μία πολύ συνοπτική περιγραφή, ο δίσκος πραγματεύεται το τέλος αυτού του κόσμου. Την σωτηρία για ορισμένους, αλλά και την εξολόθρευση (για άλλους) της μαύρης φλόγας. Την συνένωση της φλόγας με το χάος και κατά συνέπεια την θέωση της. Και οπωσδήποτε, την δοξολογία του Εωσφόρου σε όλες Του τις εκφάνσεις. Σε αντιπαράθεση όμως με το πρώτο μέρος του Liber Lvcifer, το Mahapralaya σχετίζεται περισσότερο με τις δυσκολίες της Αριστερής Ατραπού και τις αιώνιες καταδίκες.

 

 

Rock Overdose: Μουσικά ποιος θα είναι ο προσανατολισμός του άλμπουμ και ποιες θα είναι οι διαφορές του από τις προηγούμενες κυκλοφορίες;

 

 

Thy Darkened Shade: Διαφέρει αρκετά θα έλεγα, ωστόσο θα προτιμούσα να μην αναφέρω περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόκειται για ένα δίσκο με περισσότερους υμνικούς μελωδισμούς.

 

Rock Overdose: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;

 

Thy Darkened Shade: Δε γνωρίζουμε προς το παρόν.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα επόμενά σας πλάνα; Άλλες συναυλίες θα υπάρξουν στο κοντινό μέλλον;

 

Thy Darkened Shade: Οπωσδήποτε κάποια περιοδεία και μεμονωμένες εμφανίσεις.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Thy Darkened Shade: Ευχαριστούμε για την στήριξη.

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Comments