Thy Darkened Shade στο RockOverdose: “Οι κυκλοφορίες μας είναι πύλες προς το υποσυνείδητο.”

Ο τρίτος δίσκος των Thy Darkened Shade με τίτλο "Liber Lvcifer II: Mahapralaya" κυκλοφόρησε πρόσφατα προκαλώντας διθύραμβους εντός κι εκτός Ελλάδας. Το Rock Overdose βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κύριο συνθέτη Semjaza, ο οποίος μας αναλύει διεξοδικά το πως δημιουργήθηκε ο δίσκος, τι πρεσβεύει το συγκρότημα του, πόσο έχει εξελιχθεί η Ελληνική σκηνή και τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από τους Thy Darkened Shade!

 

 


RockOverdose: Αρχικά θερμότατα συγχαρητήρια για το καταπληκτικό άλμπουμ σας. Βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που συμφωνεί με την άποψη αυτή, μια και παντού διακρίνω διθυραμβικές κριτικές. Περιμένατε τέτοια άμεση ανταπόκριση εξ’αρχής ή έχετε εκπλαγεί κι εσείς λιγάκι;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να υμνήσουμε τους αρχαίους θεούς κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο και να έρθουμε παραπάνω κοντά στην ενέργεια του Χάους. Επίσης, να κάνουμε κατάθεση ψυχής, να πάμε ακόμη πιο κοντά στο πραγματικό μας εαυτό και να δώσουμε έμπνευση σε όποιον άλλο θέλει να κάνει το ίδιο, μακριά από ανώφελες εγκόσμιες δονήσεις.

 

Οι Thy Darkened Shade κυκλοφορίες ακόμα και αν δε το ξέρει ο ακροατής (ή δε θέλει να το ξέρει) είναι πύλες προς το υποσυνείδητο. Όσο και να θέλει απλά να ακούσει μόνο τη μουσική μας, εκείνη θα βρει τον τρόπο να τον επηρεάσει, κάποιον παραπάνω, κάποιον λιγότερο.

 

Είχαμε πάντα αρκετή ανταπόκριση στις κυκλοφορίες μας και με τον καιρό είναι το μόνο λογικό να αυξάνεται. Είμαστε μια περήφανα underground BM μπάντα και λειτουργούμε αυτόνομα. Δε παίζουμε το παιχνίδι του mainstream, κάνουμε ότι ακριβώς θέλουμε εμείς, κάτι που είναι σπάνιο. Βγάζουμε κυκλοφορίες μόνο αν έχουμε κάτι σπουδαίο να δώσουμε σε ένα ιδίωμα που αγαπάμε από μικρά παιδιά και σεβόμαστε την ιστορία του.

 

Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες για την ανταπόκριση, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ακροατές που σκέφτονται και ακούν μουσική με πραγματική πνευματική ποιότητα, μουσική που έχει ελάχιστη υποστήριξη από τα mainstream media.

 

 

RockOverdose: Πέρασαν οκτώμισι περίπου χρόνια από το “Khem Sedjet”. Θα θέλαμε να μάθουμε τι οδήγησε στο κενό αυτό μεταξύ των δυο δίσκων κι αν εξ’αιτίας αυτού, θεωρείς ότι είναι ακόμα σημαντικότερη η κυκλοφορία του “Mahapralaya”.

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Θέλαμε να αφοσιωθούμε στον εσώτερο εαυτό μας πρωτίστως. Το Khem Sedjet ήταν ήδη ένα σημαντικό έργο που έκανε παραπάνω από αισθητή την παρουσία του. Παράλληλα, ήταν αρκετά μεγάλο σε διάρκεια, o ακροατής έπρεπε να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να το κατανοήσει εις βάθος. Πιστεύω ότι το πρώτο μέρος ήταν δυσκολότερο στην κατανόηση του από το δεύτερο, ήθελε παραπάνω χρόνο. Θέλαμε ο δίσκος να αποτυπωθεί στο DNA του κόσμου που μας ακούει.

 

Κυκλοφορήσαμε επίσης 4 split κυκλοφορίες συμπεριλαμβανομένης και της split κασέτας με τους Abigor. Κάθε κυκλοφορία για εμάς είναι εξίσου σημαντική, απαιτεί πολύ χρόνο, αίμα, πνευματική και φυσική αφοσίωση και υπέρβαση σε πολλούς τομείς. Επίσης θέλουμε η σκηνή να αρχίζει να δίνει σημασία στις split κυκλοφορίες, στα demos, στα eps όπως έκανε στα 90s. Γι’ αυτό το λόγο και κυκλοφορήσαμε πολλά, σίγουρα θα βγάλουμε ep στο μέλλον και ίσως και κάποιο demo με πολύ παλιότερα μας τραγούδια.

 

Τι οδήγησε στο κενό: εκτός από διάφορα γεγονότα στα οποία δε θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω, η ανάπτυξη σε πολλούς τομείς μας ώθησε να πάρουμε τον χρόνο μας. Ανάπτυξη σχετική με τους Thy Darkened Shade γενικότερα, που αφορά στη μουσική σύνθεση, στη μουσική παραγωγή, μεταξύ άλλων. Εξέλιξη σε πνευματικούς και φυσικούς τομείς, αλλά και σοβαρή εμβάθυνση σε επιστήμες που μας ενδιαφέρουν.

 

Οτιδήποτε κάνουμε έχει αντανάκλαση στην τέχνη, αν η τέχνη είναι αληθινή αυτό είναι δεδομένο. Φροντίζουμε λοιπόν να κάνουμε κάτι παραγωγικό στις ζωές μας. Το όραμα του Mahapralaya ήταν κάτι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί. Τα καταφέραμε όμως και λάβαμε ακόμη παραπάνω εμπειρία για τις επόμενες κυκλοφορίες μας.

Γάρ οὐκ ἐστί πρόοδος ἄνευ θελήσεως πόνου!

 

 

RockOverdose: Πως αποφασίσατε να συνεργαστείτε με τον V. Santura και τι θεωρείς ότι σας προσέφερε η εμπειρία αυτή; Μια και έχει ηχογραφήσει πρόσφατα με τους επίσης συμπατριώτες μας Svartulven με φοβερό αποτέλεσμα, θεωρείς ότι μπορεί να πιάσει την ουσία του είδους ή και να συνεννοηθεί λίγο πιο επαγγελματικά με τους Έλληνες;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Συνεργαζόμαστε με τον V. Santura εδώ και πολλά χρόνια και τα αποτελέσματα που είχαμε ήταν πάντα εξαιρετικά και εκπροσωπούν το όραμά μας ακόμα και σε βάθος χρόνου. Άλλωστε, πλέον έχουμε εργαστεί σε τέσσερις κυκλοφορίες μαζί του. Από τον τρίτο μας δίσκο έπαθε burn out, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με πάρα πολύ λεπτομέρεια. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα, ήταν όντως πολύ συνεννοήσιμος ακόμη και όταν εγώ ήμουν πολύ αυστηρός και δύσκολος. Κάναμε και πολλά διαλείμματα από αυτή τη διαδικασία για να το κοιτάξουμε και σαν παρατηρητές, να σιγουρευτούμε ότι έφτασε στο επίπεδο που το θέλαμε όλοι μας.

 

 

RockOverdose: Πέραν του ηχητικού αποτελέσματος, έχετε ένα πραγματικά καταπληκτικό και κολλητικό εξώφυλλο. Θα θέλαμε να μάθουμε αν η Vamperess Imperium είχε κάποια κατεύθυνση από εσάς ή αν το τελικό αποτέλεσμα σας αιφνιδίασε.

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Μας αιφνιδίασε με το παραπάνω με όλο το artwork που δημιούργησε και δημιουργεί. Περιμένουμε με αγωνία να παραλάβουμε στα χέρια μας τις κόπιες του δίσκου. Κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό της και επειδή ανήκει στο ίδιο πνευματικό μονοπάτι με εμάς καταλαβαίνει απόλυτα τι χρειάζεται η κάθε κυκλοφορία μας. Έχει την adversarial feminine πεμπτουσία που είναι αναγκαία για τους δίσκους μας για να είναι ολοκληρωμένοι. Παράλληλα, ενώ πολλοί καλλιτέχνες μπορεί να είναι καλοί συχνά χρησιμοποιούν μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική για την τέχνη τους με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται. Η Vamperess Imperium κάθε φορά θα κάνει κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

 

 

RockOverdose: Κυκλοφορήσατε αρκετά splits ενδιαμέσου των δυο άλμπουμ “Liber Lvcifer”. Μου δείχνετε ότι υπολογίζετε πολύ στον δεσμό μεταξύ συγκροτημάτων που μπορεί να έχουν ένα κοινό σκοπό και στόχο. Πόσο βοήθησαν αυτές οι κυκλοφορίες στο να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα του “Mahapralaya”;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Σίγουρα καθυστέρησαν ακόμη παραπάνω το Mahapralaya, διότι δίνουμε ακριβώς την ίδια βαρύτητα σε όλες τις κυκλοφορίες μας. Ασχολούμαστε φανατικά με την σκηνή του BM από μικρά παιδιά και θεωρούμε πολύ σημαντικό, όπως είπες και εσύ, τους δεσμούς μεταξύ συγκροτημάτων που έχουν να προσφέρουν στο ιδίωμα και έχουν το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο με εμάς.

 

Πιστεύω ότι όντως βοήθησαν τα split από την άποψη ότι αποστασιοποιηθήκαμε από το δίσκο για να τα τελειοποιήσουμε και καταφέραμε να δούμε την διαδικασία του Mahapralaya και σαν παρατηρητές. Με τον τρόπο αυτό η παραμικρή λεπτομέρεια στο δίσκο τελειοποιήθηκε με μια μεγάλη σιγουριά.

 

 

RockOverdose: Πειράζει που δε μπορώ να καταλάβω σε ποια σημεία τραγουδάς εσύ και σε ποια ο The A.; Αυτό που εννοώ είναι ότι υπάρχει τόσο μεγάλη συνοχή μεταξύ σας που από ένα σημείο και μετά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πως εξηγείς αυτή τη χημεία στις χροιές σας;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Το βασικότερο είναι ότι εμπιστευόμαστε και οι δύο το υποσυνείδητο και ότι απόκρυφο ανήκει μέσα σε αυτό τυφλά. Δινόμαστε αποκλειστικά σε αυτό το όραμα, ψυχή τε και σώματι, κάτι που θα δημιουργήσουμε θα αποκαλυφθεί σε εμάς αφού πρώτα θα έχουμε μπει σε αυτό που ονομάζω trance state. Γι΄ αυτό και η μουσική μας και τα live μας είναι πάντα transcendental.

 

Το υποσυνείδητο δίνει έμπνευση σε εμάς και εμείς δίνουμε έμπνευση ο ένας στον άλλο, συνεχόμενα. Πολύ συχνά θα κάνει κάτι απόκοσμα αβυσσαλέο που δεν έχει ξανακάνει ο the A και θα μου δώσει έμπνευση, όπως και εγώ αντίστοιχα. Επίσης, είμαστε μπάντα που εργάζεται πάρα πολύ συχνά και είμαστε αδέρφια, οπότε δεν υπάρχει εγωισμός, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το αποτέλεσμα σε μια μπάντα όπως οι TDS.

 

Η αφοσίωση στους στόχους μας, η κοινή αντίληψη για το τι είναι BM και τι θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτό, και προφανώς ότι πνευματικό μπορεί να υπάρχει πίσω από μια BM μπάντα είναι μερικοί λόγοι που έχουμε τόσο καλή χημεία.

 

 

RockOverdose: Θα θέλαμε να μάθουμε που εστιάζει στιχουργικά το “Mahapralaya” ως συνέχεια του “Khem Sedjet” και αν από τώρα υπάρχει στο μυαλό σου το πώς θα στηθεί μουσικά και στιχουργικά το τρίτο μέρος της τριλογίας. Η αποδοχή του νέου δίσκου σε γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για την ολοκλήρωση αυτού του επιτεύγματος με το επόμενο άλμπουμ;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): O καθένας θα κατανοήσει και θα λάβει κάτι διαφορετικό διαβάζοντας τους στίχους και αυτό είναι και το ζητούμενο. Η αλήθεια είναι ότι συχνά συναντώ άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το πνευματικό μονοπάτι που ακολουθώ στην ζωή μου και με αφοπλίζουν με αυτά που μπορούν να καταλαβαίνουν όταν το θελήσουν. Όπως και άτομα που το ακολουθούν και μου δίνουν ακόμη παραπάνω έμπνευση μέσω της κατανόησης τους.

 

Η πηγή του υποσυνειδήτου είναι αστείρευτη, αν ο άνθρωπος είναι ανοιχτός θα δει το φως του Προμηθέα. Θα έλεγα ότι στο Khem Sedjet έχουμε αφοσιωθεί (όχι αποκλειστικά) στην πλευρά της θεότητας που προσφέρει φως και λύτρωση. Στο Μahapralaya έχουμε αφοσιωθεί πολύ παραπάνω στην καταστροφική πλευρά του σκότους και της θεότητας, εστιάζοντας στο τι οφείλει να βιώσει κάποιος μαθητής του αποκρύφου όταν μπαίνει μέσα στο σκοτάδι. Τις απέραντες δυσκολίες, την υπέρβαση, ακόμα και την απόλυτη καταστροφή του ίδιου αν δεν προσέξει.

 

Όλες οι κυκλοφορίες μας έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την επιστροφή των πάντων στη μήτρα της μητέρας. Έχω ήδη τελειώσει στιχουργικά το τρίτο μέρος και μουσικά η προπαγωγή του είναι έτοιμη, αλλά δε θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό είναι νωρίς ακόμα. Σίγουρα θα το δουλέψουμε μέχρι να υλοποιηθεί και αυτό το όραμα, δε ξέρω ακόμη αν θα έχει την ίδια μορφή αργότερα ή όχι.

 

Η αποδοχή του νέου δίσκου κάνει κάποια πράγματα παραπάνω εύκολα για εμάς. Επομένως αυτό δε με γεμίζει μεγάλη ευθύνη, το ίδιο θα έκανα σαν επόμενο βήμα ακόμη και αν δεν υπήρχε αποδοχή, απλά θα ήταν κάπως δυσκολότερα να το πετύχω. Εστιάζω μέσα μου για να γράφω δίσκους. Έκανα ακριβώς το ίδιο για χρόνια και δε κυκλοφορούσα αυτά που συνέθετα και η αλήθεια είναι το κάνω ακόμα.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό της μουσικής που γράφω δε το κυκλοφορώ, για εμένα είναι ξεκάθαρα μια πνευματική διαδικασία. Κάποιες φορές υλοποιείται αυτή η πνευματική διαδικασία χωρίς να υπάρχει ανάγκη για φυσική κυκλοφορία. Στόχος είναι η ένωση με τον ανώτερο εαυτό, η υπέρβαση του ανθρώπου, ή ένωση με τους θεούς. Αν ήταν άλλος ένας λόγος να υπάρχει εγκόσμιο άγχος θα έφερνα ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

 

RockOverdose:  Αν θεωρήσουμε ότι το κενό μεταξύ του τωρινού και του προηγούμενου δίσκου προήλθε από διάφορα εμπόδια ή δυσκολίες πέρα από τις δυνάμεις σας, είναι κάτι που θα ωφελήσει στο να φτιαχτεί πιο εύκολα και σύντομα το επόμενο μέρος της τριλογίας;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό, η εμπειρία που αποκτήσαμε με το Mahapralaya, όπως και οι ώρες εργασίας μας ήταν άπειρες σε όλους τους τομείς, πνευματικά αλλά και μουσικά. Μάθαμε πάρα πολλά από αυτό σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα έχει πάντα την αντανάκλαση του στις επόμενες κυκλοφορίες μας, όπως ισχύει και με τις προηγούμενες. Πιστεύω ότι το τρίτο μέρος της τριλογίας θα κυκλοφορήσει πολύ συντομότερα. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν κυκλοφορήσει νωρίτερα θα κυκλοφορήσει όπως χρειάζεται.

 

 

RockOverdose:  Θεωρώ ότι το “Mahapralaya” υπερέχει των προηγούμενων κυκλοφοριών σας σε ηχητικό βάθος, ουσία, εκτέλεση και παραγωγή, χωρίς να εννοηθεί ότι δεν είχατε ήδη φοβερά άλμπουμ. Είναι ένας τομέας στον οποίο θέλατε να εστιάσετε εκ των προτέρων και πόσο πιο βελτιωμένους ακόμα μπορεί να σας ακούσουμε στο επόμενο άλμπουμ αν αυτό είναι δυνατό;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Δεν έχω ιδέα, αλήθεια, εργαζόμαστε σε όλους τους τομείς σε βαθμό ψύχωσης, πάντα καταθέτουμε ψυχή και βλέπουμε όλες τις κυκλοφορίες μας ισάξια. Όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με το προσωπικό γούστο του καθενός. Για παράδειγμα, είναι κόσμος που μας λέει ακόμα και τώρα ότι αγαπημένο του album είναι το Eternvs Mos, Nex Ritvs, γιατί είναι πιο κοντά σε πρωτόγονο 80s black-thrash. Εμείς θα δώσουμε για άλλη μια φορά όλο το είναι μας, όπως κάνουμε πάντα και θα δημιουργήσουμε άλλον ένα πολύ διαφορετικό δίσκο από το παρελθόν μας. Εδώ και καιρό δουλεύω πάνω σε μια live στο στούντιο κυκλοφορία η οποία αποδίδει παλιότερα κομμάτια μας στην πιο αρχέγονη μορφή τους, κάτι που είναι ακόμη πιο κοντά στις 80s ρίζες μας.

 

 

RockOverdose:  Μια και είμαστε κοντά ηλικιακά, θα ήθελα τη γνώμη σου για το πώς εξελίχθηκε γενικά το black metal μέσα στα χρόνια. Είσαι οπαδός της παλιάς σχολής που μεσουράνησε στα μέσα των ‘90s ή θεωρείς πως ακόμα βγαίνουν σπουδαία άλμπουμ, έστω και χωρίς τον αντίκτυπο των παλιότερων; Πως ερμηνεύεις την δική σας προσφορά στο είδος συνθετικά κι αισθητικά;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Είμαι οπαδός του ιδιώματος γενικά, λατρεύω αυτό το ιδίωμα από μικρό παιδί. Πρεσβεύω τις πρωταρχικές αξίες του ιδιώματος που είναι προσωπικός ήχος και αποκρυφιστικό concept. Γνωρίζω το είδος από την καλή και την ανάποδη του, το ακολουθώ και αγοράζω κυκλοφορίες από τη δεκαετία του 90 φανατικά.

 

Θα ήθελα πολύ να είχα προλάβει τον Euronymous, αλλά ήμουν πολύ μικρός, αν και ήδη άκουγα metal από μικρότερη ηλικία. Λατρεύω το είδος, από την αρχή του μέχρι και σήμερα, ακόμη και τώρα που μιλάμε κυκλοφορούν αριστουργήματα, όπως ήταν για παράδειγμα ο τελευταίος δίσκος των Negative Plane.  Όποιος λέει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά έχει βαρεθεί το ιδίωμα ο ίδιος. Θεωρώ επίσης ότι τo αντίκτυπο των καινούργιων δίσκων θα είναι ορατό σε μερικά χρόνια από τώρα, όπως γίνεται πάντα.

 

Η δική μας συνεισφορά είναι και θα είναι πάντα διαφορετική σε κάθε κυκλοφορία. Έχω εμπνευστεί από μπάντες που δεν ακολουθούσαν κάποια συνταγή για να γράψουν δίσκο. Έτσι κάθε φορά θα δίνουμε κάτι διαφορετικό για το είδος, με σκοπό να το εξελίξουμε ακόμη παραπάνω σε διαφορετικούς τομείς κάθε φορά.

 

 

 

RockOverdose: Μαζί με το δικό σας άλμπουμ έτυχε να συμπέσουν κοντά χρονικά η επιστροφή των Deviser και το ντεμπούτο των ελπιδοφόρων Wothrosch. Ως μέλος της Ελληνικής σκηνής, τι πιστεύεις ότι κάνουμε καλύτερα απ’ότι παλιά και συνεχώς βγαίνουν αξιόλογες μπάντες σε όλα τα είδη; Βίωσες ποτέ «φαγωμάρα» και «πόλεμο» προς το συγκρότημα κι εσένα προσωπικά από συμπατριώτες μας;

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Έχεις δίκιο ότι βγαίνουν αξιόλογες μπάντες σε όλα τα είδη στην Ελλάδα. Σε κάθε είδος τουλάχιστον στο metal θα υπάρχει το λιγότερο μια μπάντα που θα είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως. Aν και με το ΒΜ συγκεκριμένα είμαι παραπάνω αυστηρός, υπάρχουν καταπληκτικές κυκλοφορίες όπως και πολλές κακές, αδιάφορες και μέτριες. Αυτό που πάντα χρειάζεται για εμένα να έχει η μουσική είναι το essence και η προσωπικότητα.

 

Όσο καλές παραγωγές και να έχει, όσο καλός μουσικός και να είναι κάποιος, αν δεν έχει essence στην μουσική του και δεν ακούω (φυσικά μέσα στις επιρροές που όλοι έχουμε) και τον ίδιο, συχνά δεν έχει τίποτα να μου πει. Στο BM αυτό ισχύει ακόμη παραπάνω, το σκοτάδι πρέπει να είναι αληθινό και να πηγάζει από την ψυχή, η μπάντα να υπάρχει επειδή είναι ανάγκη, επειδή χωρίς την τέχνη της δε μπορεί να αναπνεύσει.

 

Η αφοσίωση για την επαφή με τον ανώτερο εαυτό να είναι τόσο αληθινή που η μουσική να είναι μοναδική και αυτή σαν αντανάκλαση αυτού. Δε πιστεύω ότι κάνει κάτι πολύ καλύτερα η Ελληνική σκηνή από παλιά, ειδικά στο ΒΜ. Σε άλλα subgenres του metal έχουν καλυτερέψει τα πράγματα, αν σκεφτώ για παράδειγμα τους Sacral Rage, που για εμένα είναι η καλύτερη speed metal μπάντα που είχαμε ποτέ.

 

Φυσικά θεωρώ ότι υπάρχει εξέλιξη και στο BM στην Ελλάδα και θα υπάρχει ακόμα παραπάνω αν οι μπάντες αρχίσουν να κοιτάνε μέσα τους. Αυτό πράττουμε σαν Thy Darkened Shade, κρατάμε τις παραδόσεις του BM εξελίσσοντας το ιδίωμα, συνεισφέροντάς, κάνοντας κάτι δικό μας. Οι σοβαρές παλιές μπάντες αυτό το mindset είχαν και αυτό ήταν το λεγόμενο old school ΒΜ mindset, όχι να κλέβεις τους Rotting Christ, αλλά να παίζεις κάτι δικό σου.

 

Κάποιες φορές νιώθω ότι μπάντες παλιές και καινούργιες νομίζοντας ότι κάνουν κάτι καλύτερα, επειδή υπάρχουν παραπάνω γνώσεις, τα κάνουν στο τέλος χειρότερα, διότι λείπει το essence και η ανάγκη για την υπέρβαση του συνειδητού.

 

Παράλληλα υπάρχουν πολλές κόπιες της παλιάς Ελληνικής σκηνής, που στην αρχή μπορεί να ακούγονται ρομαντικές αλλά στο τέλος δεν έχουν τίποτα να δώσουν. Προσωπικά ότι δίσκοι ήταν αγαπημένοι μου στα 90s είναι και τώρα, με τοπ 1 το Scarlet Evil Witching Black των Necromantia, top 2 το Thy Mighty Contract των Rotting Christ, top 3 το Eosforos των Thou Art Lord, top 4 το His Majesty at the Swamp των Varathron, και αγαπημένο μου split το αριστούργημα των Necromantia/Varathron:The Black Arts / The Everlasting Sins.

 

Είναι πολλά τα demos, τα albums και τα splits που αγαπάω από την Ελληνική σκηνή και μεγάλωσα με αυτά. Προφανώς υπάρχουν και νέοι δίσκοι/μπάντες που αγοράζω και θεωρώ διαμάντια. Για παράδειγμα το τελευταίο album των Nox Formulae: Drakon Darshan Satan το θεώρησα εκπληκτικό.

 

Η φαγωμάρα και ο πόλεμος από άλλες μπάντες είναι καταστάσεις ευπρόσδεκτες και μου αρέσουν πάρα πολύ κιόλας. Hate is thicker than love, κάποιοι άνθρωποι δείχνουν τη χαμηλή ποιότητα τους και πόσο μπορούν να ζηλέψουν από μόνοι τους, χωρίς πάντα να το καταλαβαίνουν ότι ζηλεύουν. Παράλληλα, όσο και να πολεμάνε τους Thy Darkened Shade είναι εδώ και θα μείνουν, είναι μια δύναμη πολύ πέρα από τις προσωπικότητες μας.

 

 

RockOverdose: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ για τη διαθεσιμότητα σου. Τι επιφυλάσσουν στον κόσμο οι Thy Darkened Shade προσεχώς, έχεις υλικό έτοιμο ήδη για το τρίτο άλμπουμ της τριλογίας, και το ερώτημα όλων, αν υπάρχει πιθανότητα να σας δούμε ζωντανά να παρουσιάζετε το δίσκο. Ευχόμαστε ότι καλύτερο κι ανάλογη αν όχι ακόμα ανώτερη συνέχεια.

 

Semjaza (Thy Darkened Shade): Έχω μουσική πολύ έτοιμη γενικά, διαφορετικά ιδιώματα, όχι μόνο για τους Thy Darkened Shade. Κάτι θα κυκλοφορήσει μόνο εάν υπάρξει τέτοια εσωτερική ανάγκη. Σίγουρα θα κάνουμε κάποιες συναυλίες και περιοδεία για τον δίσκο, το πότε είναι ακόμα άγνωστο. Θέλουμε να παίξουμε και στην Ελλάδα σύντομα. Γενικά είμαστε επιλεκτικοί σε ότι και να κάνουμε, μας ενδιαφέρει κάθε live να είναι μια τελετουργία.

 

Είμαι ευγνώμων για τα λόγια και την συνέντευξη, μου δείχνετε ότι δεν υπάρχει μόνο υποκρισία στη σκηνή του metal. Ότι κάποιο γνωστό έντυπο/site μπορεί να παρουσιάσει κάποιους δίσκους επειδή πραγματικά το θέλει και τους αγαπάει, όχι επειδή έχει πληρωθεί από κάποια εταιρεία ή από τις διαφημίσεις. Παράλληλα, δείχνει ότι ακόμα υπάρχουν έντυπα/sites που μπορούν να υποστηρίξουν μια αληθινή BM μπάντα που έχει μείνει πιστή στις αξίες αυτού του ιδιώματος.

 

Follow:

Thy Darkened Shade @ Facebook: http://on.fb.me/1AKru2t
Thy Darkened Shade @ Bandcamp: http://bit.ly/1dM8KW3
Thy Darkened Shade @ Instagram: https://lmy.de/LvinH
Thy Darkened Shade @ W.T.C.Webshop: http://bit.ly/1AKrzTG

 

 

 

Για το RockOverdose.gr,

Άγγελος Κατσούρας

Comments