Γενέθλια για την φωνάρα Tim “Ripper” Owens, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 51 του χρόνια!

 

Τα 51 του χρόνια κλείνει  ο Tim "Ripper" Owens, Αμερικανός  τραγουδιστής που ξεχωρίζει για το μεγάλο εύρος της φωνής του καθώς και τις ψηλές του νότες και έχει διακριθεί μέσα απ’ τους Judas Priest, Iced Earth αλλά και τη συνεργασία του με τον Yngwie Malmsteen.

 

Όπως πολλά παιδιά της γενιάς του, αρεσκόταν να τραγουδάει Elvis και παρόμοιο υλικό της εποχής. Ο πατέρας του όμως ήταν φαν συγκροτημάτων όπως οι Rolling Stones και οι Bachman Turner Overdrive, ενώ στο σπίτι τους υπήρχαν ακόμη δίσκοι από Johnny Cash, Aerosmith, Alice Cooper κ.α. Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση του με τη ροκ μουσική. Προσπαθούσε να τραγουδήσει τα τραγούδια τους και έβλεπε πως τα κατάφερνε μ’ ευκολία. Το τραγούδι έγινε μέρος της ζωής του και σύντομα άρχισε να εμφανίζεται σε χορωδίες. Οι μόνοι δάσκαλοι μουσικής που είχε, ήταν αυτοί στο γυμνάσιο, όμως κατά κύριο λόγο στηρίχθηκε στο φυσικό του ταλέντο. Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του τα έκανε στις αρχές του ‘90 ως frontman μιας heavy metal μπάντας, των Brainicide και συνέχισε στους Winter's Bane με τους οποίους ηχογράφησαν και ένα άλμπουμ.

 

 

Τρέφοντας πάντα μεγάλη αγάπη για τους Judas Priest,  έπαιζε παράλληλα και στους British Steel, συγκρότημα που το αποτελούσαν τα ίδια μέλη των Winter’s Bane, με τους οποίους  έπαιζαν κομμάτια των Βρετανών και των Pink Floyd. Μάλιστα όταν έκαναν live, ξεκινούσαν ως Winter’s Bane παρουσιάζοντας το δικό τους υλικό και μετά από ένα διάλειμμα που περιλάμβανε και ενδυματολογική αλλαγή, ξεκινούσαν το αφιέρωμα στους Priest.

 

 

Στη ζωή του τραγουδιστή όμως όλα ανατράπηκαν το 1996 όταν από θαυμαστής των Priest βρέθηκε να είναι ο αντικαταστάτης του Rob Halford. Ο Owens είχε την τεράστια τύχη να ηχογραφήσει τέσσερα άλμπουμ με τους παιδικούς του ήρωες, δύο εκ των οποίων live. Το 1999 μάλιστα ήταν και υποψήφιος για βραβείο Grammy με το κομμάτι “Bullet Train” από το άλμπουμ “Jugulator”. To 2003, η επιστροφή του Rob Halford συνέπεσε με την αποχώρηση του Matt Barlow από τους Iced Earth, των οποίων τελικά έγινε frontman, με πρώτο καρπό της συνεργασίας τους, το “The Glorious Burden” του 2004. Οι δρόμοι  τους χωρίστηκαν τρία χρόνια αργότερα, το 2007, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, η πιο σωστή κίνηση για το συγκρότημα ήταν να ξαναγυρίσει ο Matt Barlow. Όπως διευκρινίζει το τέλος ήρθε με μη επαγγελματικό τρόπο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε εκείνος.

 

 

Το Φεβρουάριο του 2008, ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον Yngwie Malmsteen, από την οποία έχουν προκύψει τα “ Perpetual Flame” και “ Relentless”. To 2009 κυκλοφόρησε και τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο “Play My Game”.

 

 

 

Επίσης ηγείται ενός project που τιτλοφορείται Charred Walls of the Damned, η ομώνυμη δουλειά των οποίων κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2010, για ν’ ακολουθήσει ακόμη μία, ένα χρόνο αργότερα. Ο καλλιτέχνης, είναι επίσης μέλος του supergroup HAIL!, μιας tribute μπάντας, η σύλληψη της ιδέας για τον σχηματισμό της οποίας προέκυψε μετά από ένα τζαμάρισμα που έκανε μαζί με τον Dave Ellefson, των Dio Disciples, με πρώην μέλη των Dio και πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τους Harry "The Tyrant" Conklin (JAG PANZER, TITAN FORCE) και Sean "The Hell Destroyer" Peck (CAGE, DEATH DEALER, DENNER/SHERMANN) δημιουργώντας ένα καινούργιο project με την ονομασία THE THREE TREMORS!

 

 

Comments