TIMO TOLKKI στο Rock Overdose: “Ο Μιχάλης Λίβας είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής!”

Το Rock Overdose και ο Δημήτρης Αλόρας επικοινώνησαν με τον Timo Tolkki λίγες ημέρες πριν τις επερχόμενες συναυλίες του στην Ελλάδα. Ο Φινλανδός βιρτουόζος της κιθάρας ήταν πολύ σύντομος στις απαντήσεις του, και παρ΄ότι δεν απάντησε σε αρκετά απ'όσα τον ρωτήσαμε, εκφράστηκε θετικά για τους οπαδούς του, τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχεις στη μουσική και χαρακτήρισε τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Λίβα πολλά υποσχόμενο τραγουδιστή.

 

Rock Overdose: Πρώτα απ΄όλα, είναι χαρά μας που μπορούμε και μιλάμε μαζί σου. Θα θέλαμε να ξέρουμε πως πήρες την απόφαση να προβείς σ'αυτή την περιοδεία και ποιές είναι οι προσδοκίες σου τη δεδομένη στιγμή.

Timo Tolkki: Προσδοκώ ωραίες στιγμές με τους φίλους και οπαδούς μου.

 

Rock Overdose: Όλος ο κόσμος σε έχει συνδέσει κυρίως με τους Stratovarius, αλλά προσωπικά βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον και πραγματικά αγάπησα τα άλμπουμ σου με Revolution Renaissance, Symphonia και Avalon που έκανες μετέπειτα. Είσαι ευχαριστημένος με αυτά τα άλμπουμ και πως τους συμπεριφέρθηκε ο κόσμος μέσα στα χρόνια;

Timo Tolkki: Όταν αφήνω το άλμπουμ, είμαι πλήρως ευχαριστημένος μ'αυτό. Δεν ακούω τα άλμπουμ μου όμως τόσο πολύ. Είμαι περισσότερο μέσα σε Χριστουγεννιάτικη μουσική και ένα συγκρότημα που λέγεται Mannheimer Steamrollers, τους γνωρίζεις;

 

Rock Overdose: Ήσουν πάντα ο ιθύνων νούς σε ότι έκανες. Στιχουργός, συνθέτης, παραγωγός, κιθαρίστας, τραγουδιστής και πολλά άλλα πράγματα που ούτε καν μπορώ να φανταστώ. Ποιό ήταν το ποιό απαιτητικό από όλα και πόση θέληση και υπομονή είχες τότε στο να τα συνδυάσεις όλα μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Timo Tolkki: Το πιό δύσκολο ήταν το ''Age Of Aquarius'' των Revolution Renaissance, αλλά είναι επίσης και ένα από τα πλέον αγαπημένα μου.

 

Rock Overdose: Θεωρώ το πρώτο προσωπικό σου άλμπουμ ''Classical Variations And Themes'' ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχεις κάνει. Πως ένιωσες που ήταν η πρώτη σου κυκλοφορία με το όνομα σου αντί για του συγκροτήματος; Ίσως ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε; Και πως το βλέπεις τώρα, 23 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα δύο προσωπικά άλμπουμ είναι λιγότερο σημαντικά;

Timo Tolkki: Είναι ένα ωραίο άλμπουμ, αλλά δε μου αρέσει τόσο πολύ.

 

Rock Overdose: Σε πολλούς ανθρώπους έχει λείψει το να τραγουδάς όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα το να το κάνεις συνδυασμένο με την κιθάρα, αλλά υπάρχει καμία περίπτωση να σε δούμε να τραγουδάς σ'αυτή την περιοδεία; Το έκανες κάποτε στην Ελλάδα στην περιοδεία του ''Destiny'' λόγω ειδικών συνθηκών.

Timo Tolkki: Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει...

 

Rock Overdose: Θα θέλαμε λίγες λέξεις για τη μπάντα που σε συνοδεύει στην περιοδεία. Θέλουμε να ξέρουμε με ποιά κριτήρια διαλέχτηκαν και αν μοιράζονται το ίδιο πάθος που είχες πάντα στην καριέρα σου.

Timo Tolkki: Τους Mikko και Santtu, τους ξέρω εδώ και χρόνια. Και τον Alex το ίδιο. Τον Μιχάλη Λίβα τον γνώρισα μέσω του διαδικτύου. Πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής.

 

Rock Overdose: Περιττό να σου πώ, ότι είσαι ένα από τα πιό αγαπητά πρόσωπα όσον αφορά μουσικούς στη χώρα μας. Μας έχεις τιμήσει με ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ εδώ κατά το παραλθόν, και ξέρουμε ότι έρχεσαι αρκετά συχνά ακόμα και για μικρές περιόδους. Τί ήταν αυτό που σε τράβηξε στην Ελλάδα και πως νιώθεις που ο κόσμος ακόμα σε υποστηρίζει, ακόμα κι όταν έκανες πράγματα εκτός Stratovarius;

Timo Tolkki: Είμαι απλά πολύ ευγνώμων για τους οπαδούς που με ακολουθούν. Προσπαθώ να τους ευχαριστώ όσο περισσότερο μπορώ.

 

Rock Overdose: Ώς άνθρωπος που έχεις υπηρετήσει τη μουσική από πολλές διαφορετικές θέσεις, θα θέλαμε να δώσεις κάποιες συμβουλές σε κόσμο που προσπαθεί να κυνηγήσει το όνειρο του με τη μουσική, και ειδικά στους κιθαρίστες εκεί έξω. Ποιά είναι τα κυριότερα πράγματα που κάποιος πρέπει να προσέξει και πως συμπεριφέρθηκες στην κιθαριστική σου δουλειά και τις συνθέσεις σου, για να γίνεις αυτός που είσαι σήμερα;

Timo Tolkki: Χρειάζεσαι κάποιον που είναι ήδη συνδεδεμένος με τη βιομηχανία. Μετά χρειάζεσαι ένα τέλειο demo. Τα υπόλοιπα είναι απλά τύχη, αλλά με πολύ σκληρή δουλειά.

 

Rock Overdose: Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για όσα μας έχεις προσφέρει με τα τραγούδια σου όλα αυτά τα χρόνια. Κλείσε αυτή τη συνέντευξη όπως επιθυμείς, ήταν προσωπικά τιμή και χαρά για μένα, ευχαριστούμε για το χρόνο σου και την αφοσίωση σου στη μουσική. Κράτα τη φωτιά αναμμένη!

Timo Tolkki: Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και θα σας δώ σύντομα.

 

Comments