TOBIAS SAMMET: Οι Avantasia είναι ακριβώς αυτό για το οποίο σε προϊδεάζει το “The Raven Child”

Ο Tobias Sammet, ο ιθύνων νους των Avantasia, μίλησε στο Everblack podcast σχετικά με τον επερχόμενο δίσκο του συγκροτήματος με τίτλο “Moonglow”. Αποτελούμενος από 11 ολοκαίνουργια κομμάτια, ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου μέσω της Nuclear Blast. Αυτή τη φορά, οι guest εμφανίσεις περιλαμβάνουν τους Ronnie Atkins (Pretty Maids), Jørn Lande (Masterplan), Eric Martin (Mr. Big), Geoff Tate (Queensrÿche), Michael Kiske (Helloween), Bob Catley (Magnum), Candice Night (Blackmore’s Night), Hansi Kürsch (Blind Guardian) και Mille Petrozza (Kreator).

 

Μιλώντας για το εάν θέτει ένα όριο στο πόση παραγωγή θα κάνει σ’ έναν δίσκο των Avantasia, εκείνος είπε ότι δεν το κάνει συνειδητά. «Κάνω αυτό το πράγμα εδώ και 27 χρόνια, και γνωρίζω ότι πρέπει να σταματήσεις σε κάποιο σημείο. Δε χρειάζεται να μ’ αναγκάσω. Ξέρω πότε ένα κομμάτι είναι καλό και πότε έχει όλα όσα χρειάζεται. Δε θα σταματήσω μέχρι ένα κομμάτι να έχει ολοκληρωθεί επειδή δε τεμπελιάζω και βάζω πραγματικά τα δυνατά μου.

 

«Σε κάποιο σημείο, όμως, μπορεί να πει κανείς, ‘Εντάξει, μπορούμε να προσαρμόσουμε τα πράγματα’. Τότε, θα ήταν διαφορετικό, αλλά θα γινόταν καλύτερο; Κανείς δεν ξέρει. Είμαι ικανοποιημένος, ας το κάνουμε. Όχι, πάμε στο επόμενο. [Γέλια] Μερικές φορές, πρέπει να ‘σαι αντικειμενικός σχετικά με τα κομμάτια αυτά και νομίζω ότι το μαθαίνεις αυτό όταν έχεις τα ηνία- έχω γράψει και παράγει 18 δίσκους μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι, μετά από λίγο καιρό, μαθαίνεις να το κάνεις υποσυνείδητα».

 

 

Όσον αφορά στην απόφαση να είναι το 11λεπτο “The Raven Child” το πρώτο single από το “Moonglow”, o Sammet δήλωσε ότι «φυσικά, στη δισκογραφική ήταν λίγο μπερδεμένοι. Όμως, είναι τέλειο. Η rock μουσική είναι ηδονισμός, και τι καλύτερο από το να μπερδεύεις τον συνεργάτη σου; [Γέλια] Για να είμαι ειλικρινής, είπαν, ‘Είναι λίγο μεγάλο. Δε θα το παίξουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί’. Απάντησα, ‘Εντάξει, συνεργαζόμαστε για περίπου 16 χρόνια, ή 15. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε μια μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία σε εμπορικούς, dance και disco σταθμούς με τους Avantasia ή τους Edguy;’ Μετά από σκέψη, απάντησαν, ‘Ποτέ δεν είχαμε κάτι τέτοιο’. Επομένως, τι μας νοιάζει; Πρέπει να είναι ένα ωραίο κομμάτι. Οι Avantasia ήταν εκτός εδώ και τρία χρόνια. Είναι το πρώτο ίχνος ζωής από τον καινούργιο δίσκο. Ας κάνουμε κάτι που να τον αντιπροσωπεύει. Ας προσφέρουμε στον κόσμος κάτι που, κατ’ εμέ, αντιπροσωπεύει το δίσκο αντί να επεξεργαστούμε το κομμάτι για να ταιριάξει στην τρίλεπτη φόρμουλα των ραδιοφώνων. Το ραδιόφωνο δεν πρόκειται να το παίξει ούτως ή άλλως. Κι όταν ανέβει στο ίντερνετ, θα πει ο κόσμος, ‘Τι κάνουν οι Avantasia; Τρίλεπτα single πλέον;’

 

«Όχι. Οι Avantasia είναι ακριβώς αυτό για το οποίο σε προϊδεάζει το “The Raven Child”. Το έκανα για τους οπαδούς και σκέφτηκα ότι οι οπαδοί μας μπορούν ν’ αντέξουν ένα 11λεπτο κομμάτι. Αρχίζουμε την περιοδεία μας σε δύο, δυόμισι μήνες και οργανώνουμε την setlist τώρα και θα παίζουμε για πάνω από τρεις ώρες. Ανακάλυψα ότι κάποια από τα μεγαλύτερα κομμάτια μας – από άποψη ανταπόκρισης, όχι διάρκειας – κάποιες από τις μεγάλες μας επιτυχίες, είναι τα μεγάλης διάρκειας κομμάτια και είναι πραγματικά δύσκολη για μένα μια συναυλία. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι, να αποφασίσουμε ανάμεσα σε συγκεκριμένα κομμάτια και να επιλέξουμε ανάμεσα σε συγκεκριμένα κομμάτια μεγάλης διάρκειας αφού υπάρχουν πολλά τέτοια. Τα μεγαλύτερα κομμάτια μας είναι τα “The Mystery Of Time”, “Let The Storm Descend Upon You”, “The Scarecrow”, μεταξύ άλλων. Στο νέο δίσκο, δύο κομμάτια είναι πάνω από δέκα λεπτά. Με άλλα λόγια, οι οπαδοί είναι συνηθισμένοι σε μεγάλης διάρκειας κομμάτια και αυτό τους προσφέρουμε. Ένα μεγάλο κομμάτι προσαρμοσμένο στα τρία λεπτά ίσως είναι καλή ιδέα, ένα καλό teaser, αλλά τα 12 λεπτά είναι τέσσερις φορές καλύτερα, σωστά;»

 

 

 

Comments