Tom Angelripper (SODOM) στο Rock Overdose: “Στην Ελλάδα το metal δεν είναι απλά μια προσωρινή μόδα, αλλά τρόπος ζωής”

Δεν χωράει αμφιβολία το γεγονός ότι οι Sodom είναι από τις ιστορικότερες thrash metal μπάντες που έχουν υπάρξει. Τώρα, είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το νέο τους EP με τίτλο "Partisan", έχοντας ήδη ανακοινώσει ένα νέο, τρομερό line-up. Με αφορμή αυτά, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Tom Angelripper, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του Rock Overdose και του Κωνσταντίνου Σωτηρέλη.

 

 

 

Rock Overdoes: Καλησπέρα Tom, είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε έχουμε πάλι στο περιοδικό μας. Πώς είσαι;

 

Angelripper: Είμαι καλά αλλά και πολύ απασχολημένος συγχρόνως, ευχαριστώ!

 

 

Rock Overdose: Έχετε ένα νέο EP που κυκλοφορεί στις 23 Νοεμβρίου. Πώς αισθάνεσαι και τι να αναμένουμε;

 

Angelripper: Είναι τα πρώτα κομμάτια που γράφτηκαν με το νέο line-up και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Θέλουμε να δώσουμε μια νέα κατεύθυνση στους οπαδούς, με καλύτερο ήχο και βελτιωμένα κομμάτια, καθώς και να προωθήσουμε την επερχόμενη Headbagers Ball Tour. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, όπως καταλαβαίνουν και οι οπαδοί, που η μπάντα συνεχίζει μετά τον διαχωρισμό με τα προηγούμενα μέλη.

 

 

Rock Overdose: Πώς ήταν η διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης του EP; Άλλαξε τίποτα εξαιτίας τον ερχομό των νέων μελών;

 

Angelripper: Όχι, η διαδικασία σύνθεσης δεν άλλαξε. Οι κιθαρίστες ήρθαν με κάποια riffs και ιδέες. Αργότερα, ενορχηστρώσαμε τα κομμάτια στο προβάδικο. Είναι ένας πολύ old school τρόπος αυτός, αλλά και ο μοναδικός για κάθε μουσικό ώστε να βάλει τις ιδέες του. Πάντοτε έχω πολλές ιδέες για στίχους και μερικές από αυτές είναι ήδη γραμμένες πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε μουσική.

 

 

Rock Overdose: Είχα διαβάσει στο Blabbermouth ότι απέλυσες τα προηγούμενα μέλη μέσω της εφαρμοφής WhatsApp, ενώ εκείνοι δούλευαν σε νέο υλικό. Ισχύει; Γιατί αποφάσισες να το κάνεις έτσι, ξαφνικά, χωρίς να ακούσεις το υλικό;

 

Angelripper: Κάποιες φορές πρέπει να αντιδράς χωρίς να χάνεις χρόνο. Στην τελική, είχαμε διαφορετικές ιδέες σχετικά με το πώς να συνεχίσει η μπάντα. Πάντως έμοιαζε σαν να επιβραδύναμε συνεχώς.

 

 

Rock Overdose: Είχες δηλώσει ότι πλέον είστε και πάλι οικογένεια, έχοντας ομαδικό πνεύμα. Αυτό σημαίνει ότι με το προηγούμενο line-up ότι τα πράγματα δεν δούλευαν και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια; Είχατε προβλήματα συνεργασίας και δημιουργικότητας;

 

Angelripper: Όχι, γράψαμε πολύ καλά άλμπουμ μαζί και περάσαμε πολύ ωραία στο studio και στις περιοδείες. Πέρυσι είχα προτείνει να πάρουμε δεύτερο κιθαρίστα και να ανανεώσουμε το setlist μας. Ο Berni όμως δεν ήθελε να αλλάξουμε κάτι και μου είπε ότι ποτέ δεν θα δεχόταν δεύτερο κιθαρίστα. Έγιναν πολλές συζητήσεις αλλά ποτέ δεν βρέθηκε ικανοποιητική λύση.

 

 

Rock Overdose: Το νέο line-up φαίνεται τρομερό είναι η αλήθεια. Ο Husky είναι εκπληκτικός ντράμερ, ο Segatz σπουδαίος κιθαρίστας, αλλά όλοι ενθουσιαστήκαμε με την επιστροφή του Blackfire. Πώς προέκυψε αυτό το line-up;

 

Angelripper: Αφού χωριστήκαμε με τους Berni και Makka, ήρθα σε επαφή με τον Blackfire. Ήξερα ότι έχει το δικό του solo project και ότι παίζει στους Assassin. Μου είπε ότι δεν είναι πολύ απασχολημένος με αυτές τις μπάντες αυτήν την περίοδο και ότι θα μπορέσει να περάσει αρκετό χρόνο με τους Sodom για τις πρόβες και τις συναυλίες. Με χαροποίησε πολύ αυτό και μοιάζει μια καλή ευκαιρία ώστε να επιστρέψει ο ίδιος στην διεθνή metal σκηνή και πάλι.

 

 

Rock Overdose: Πώς αισθάνεσαι που συνεργάζεσαι και πάλι μαζί του, μετά από τόσα χρόνια;

 

Angelripper: Σαν να κάθομαι σε μια χρονομηχανή. Είμαι τόσο χαρούμενος που δεν άλλαξε τον ήχο του τόσα χρόνια και τον τρόπο που γράφει τραγούδια. Είναι τρελό όλο αυτό. Όταν προβάραμε τα “Nuclear Winter, “Sodomy & Lust”, “Christ Passion”, ήμουν τόσο συνεπαρμένος που ο ήχος της κιθάρας ήταν ακριβώς ίδιος με το “Persecution Mania” ή το “Agent Orange”. Είμαστε στη θέση να αναπαράγουμε εκείνα τα κομμάτια σε έναν original τρόπο κατά τις συναυλίες μας.

 

 

Rock Overdose: Έχετε ένα σπουδαίο tour μαζί με τους Death Angel και τους Έλληνες thrashers Suicidal Angels. Τι να αναμένουν οι οπαδοί από αυτό το tour και πώς αισθάνεσαι που θα περιοδεύσεις με αυτές τις μπάντες;

 

Angelripper: Είναι σπουδαίο όλο αυτό. Τους αγαπώ όλους. Είναι ένα τρομερό πακέτο, κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανένας αυθεντικός thrasher.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για τους Suicidal Angels; Γνωρίζεις ή σου αρέσουν άλλες ελληνικές μπάντες;

 

Angelripper: Μου αρέσουν οι Rotting Christ πολύ, αλλά οι Suicidal Angels είναι σπουδαίοι. Είναι μια νέα μπάντα με old school χαρακτήρα. Νομίζω ότι ταιριάζουν απόλυτα σ’ αυτό το πακέτο.

 

 

Rock Overdose: Οι εξαιρετικές σου σχέσεις με τους Έλληνες οπαδούς είναι γεγονός. Γνωρίζεις ότι σε αγαπάμε και ξέρουμε ότι και συ μας αγαπάς το ίδιο. Δεν γνωρίζω πώς είναι στην Αθήνα, αλλά στην Θεσσαλονίκη ξέρω ότι έχεις ζήσει σπουδαίες στιγμές με τους οπαδούς και με τον Βαγγέλη Καμαρέτσο από το Eightball. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;

 

Angelripper: Αγαπάμε τους Έλληνες οπαδούς και τα show μας εκεί είναι αξιομνημόνευτα. Πάντοτε περνάμε σπουδαία και νιώθουμε σαν μέλη μιας οικογένειας. Οι Έλληνες οπαδοί είναι πολύ ευγνώμονες και μας συμπεριφέρονται πολύ καλά. Γνωρίζουν πώς να ζουν και να απολαμβάνουν την metal μουσική. Νομίζω ότι στην Ελλάδα η metal μουσική δεν είναι απλά μια προσωρινή μόδα, αλλά τρόπος ζωής.

 

 

Rock Overdose: Πότε να σας περιμένουμε και πάλι εδώ;

 

Angelripper: Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε τον νέο χρόνο. Πάντοτε είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν καθόλου πλάνα για νέο full length album;

 

Angelripper: Ναι, αλλά θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό χωρίς πίεση, οπότε δεν μιλάμε ακόμη για ημερομηνία κυκλοφορίας με την εταιρεία μας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα κοιτάξουμε να το κυκλοφορήσουμε στο τέλος του 2019. Θα δούμε.

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη αυτή, ήταν τεράστια τιμή για μένα. Ευχαριστούμε που κυκλοφορείτε τόσα σπουδαία άλμπουμ όλα αυτά τα χρόνια. Κλείσε την συνέντευξη όπως επιθυμείς.

 

Angelripper: Ευχαριστούμε για το support όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα. Να προσέχετε, είστε καταπληκτικοί. Ο φίλος σας ο Tom.

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη & μετάφραση: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Comments