Ανταπόκριση: SODOM, Vile Extortion @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (26/03/2022)

 

 

Τριήμερο 25ης Μαρτίου.. Μπακαλιάρος, παρέλαση και... SODOM!

Να πω ότι είναι η μόνη φορά που χαρήκαμε όταν ακούσαμε ότι: "Μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα". Πόσο μάλλον μετά από δύο ή τρεις αναβολές λόγω πανδημίας.

 

Το ραντεβού ήταν στις 26/03 στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, τώρα όποιος το έχασε.. ου να μου χαθεί! (αστειευόμενος πάντα ).

 

Τη συναυλία ανοίξανε οι Θεσσαλονικείς death/thrashers Vile Extortion με μια πολύ δυνατή εμφάνιση, ικανή να "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα.

Ήταν η πρώτη τους live εμφάνιση από τον Δεκέμβριο του 2019 και έπαιξαν μεταξύ άλλων νέο υλικό από το επερχόμενό τους album.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Vile Extortion κέρδισαν τη θέση του opening act για τη συναυλία των SODOM στη Θεσσαλονίκη, στον διαγωνισμό του Rock Overdose, καθώς με τις περισσότερες από 900 (!!!) ψήφους των αναγνωστών μας κατάφεραν να μοιραστούν τη σκηνή με μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες του ακραίου ήχου.

Σίγουρα η εμπειρία αυτή εκτός από αξέχαστη θα τους γέμισε δύναμη να συνεχίσουν την αξιόλογη πορεία τους!

 

 

 

 

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία έφτασε και τα ηνία παρέλαβαν οι Sodom!  Η τετραμελής πλέον μπάντα με τους  frontman - μπασίστα Thomas “Angelripper” Such,  Frank “Blackfire” Gosdzik (Assassin, ex-Kreator) και Yorck Segatz (Neck Cemetery, ex-Beyondition) στις κιθάρες και τον Stefan “Husky” Hüskens (Asphyx, ex-Desaster) στα τύμπανα, μπήκε δυναμικά με Blind Superstition και στη συνέχεια με Remember The Fallen να ηχούν στα ηχεία.

 

 

Ακολούθησαν κι άλλα κομμάτια από την πολυετή καριέρα της μπάντας αποτελώντας ένα αρκετά πλούσιο setlist, μια μάτια στο οποίο θα σας πείσει για το χαμό που επακολούθησε... Ο ένας ύμνος μετά τον άλλο, ενώ δεν έλειψαν και ευχάριστες εκπλήξεις...

 

Setlist

Blind Superstition
Remember the Fallen
Sodom & Gomorrah
Tired and Red
Christ Passion
Sodomized
Agent Orange
Conflagration
Better Off Dead
Sodomy and Lust
Outbreak of Evil
Nuclear Winter
Iron Fist
(Motörhead cover)
Incest
Caligula
Blasphemer
Conqueror
Equinox
Ausgebombt
Witching Metal
Bombenhagel

 

 

Σε μια φάση το κοινό δεν έχασε ευκαιρία να "τιμήσει" με το viral σύνθημα για τον πρωθυπουργό να ταρακουνά τη συναυλία σε γηπεδικό ρυθμό του Seven Nation Army και με τον κιθαρίστα να συνοδεύει ευθύς αμέσως....

Απίστευτα σκηνικά!!! Δε περιγράφω άλλο! Όσοι βρέθηκαν στο Principal εκείνη τη βραδιά θα την θυμούνται για πολύ καιρό....

 

 

Αναμένουμε το πρόγραμμα των επόμενων συναυλιών  στη Θεσσαλονίκη κι ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν άλλες αναβολές!

 

 

 

Για το Rock Overdose

Γιώργος Τσιαπανίτης

Photos:  Δημήτρης Καραγεωργίου

 

 

 

Comments