Παρουσίαση Βινυλίου: BLACK SABBATH-Vol. 4, επέτειος 50 ετών by Ophelia .D. (Βίντεο)

 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 γιορτάσαμε την συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία ενός δισκογραφικού διαμαντιού: “BLACK SABBATH-Vol. 4 (1972)”. Οι “πατέρες” του σκληρού ήχου (μαζί με τους Led Zeppelin & Deep Purple), αν στα τρία προηγούμενα άλμπουμ Black Sabbath (1970), Paranoid (1970) και Master of Reality (1971) προσδιόρισαν το είδος Heavy Metal, στην 4η κυκλοφορία τους “Vol.4” έκαναν τη διαφορά σφυρηλατώντας κι εξελίσσοντας τον ήδη βαρύ και σκληρό ήχο τους.

 

 

Δημιούργησαν ένα άλμπουμ σταθμό, που για πολλούς (και για εμένα), ίσως είναι ο κορυφαος τους στην δεκαετία 70 και με τον Ozzy Osbourne στα φωνητικά.Ηχογραφήθηκε στο Los Angeles με παραγωγούς την ίδια την μπάντα (κυρίως τον Tony Iommi) και τον Patrick Meehan.

 

Σε κάθε περίπτωση οι Black Sabbath με τις τέσσερις πρώτες κυκλοφορίες τους αναδεικνύονται σε πρωτοπόρους του Heavy Metal και θεμελιωτές και άλλων ειδών του θα ξεπηδήσουν στα επόμενα χρόνια: Stoner, Doom Metal, Sludge Metal, έως και Grunge! Ας γιορτάσουμε λοιπόν πενηντάχρονα αυτού του διαμαντιού των Black Sabbath, της μπάντας που υπήρξε επιδραστική όσο λίγες!

 

 

 

Comments