25 χρόνια από την κυκλοφορία του “Virtual XI” των IRON MAIDEN!

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια, στις 23/03/1998  κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ των Iron Maiden με τίτλο Virtual XI, ήταν το δεύτερο και τελευταίο με τον Blaze Bayley στα φωνητικά.

 

Μπορεί η "Blaze Bayley εποχή" των Maiden να μη χαίρει της δόξας των εποχών Dickinson ή ακόμη και Di Anno, δε μπορούμε όμως να παραλείψουμε μερικά "διαμαντάκια" του δίσκου όπως το ‘The Clansman’ όπου ο υποτιμημένος Blaze Bayley τραγουδάει από την καρδιά του, το  ‘Futureal’ , δύο τραγούδια που ακόμη και μετά την επιστροφή του Bruce Dickinson στο συγκρότημα, εξακολουθούν να παίζονται live.

 

Fun Fact: Ο τίτλος του Virtual XI είναι συνδεδεμένος με δύο επιπλέον γεγονότα, την κυκλοφορία του παιχνιδιού του συγκροτήματος, με τίτλο Ed Hunter, και το γεγονός ότι  FIFA World Cup 1998 θα ξεκινούσε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Μάλιστα για την προώθηση του δίσκου το συγκρότημα πραγματοποίησε μία σειρά αγώνων ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, μαζί με άλλους μουσικούς και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα λάμβανε χώρα στα γήπεδα της Γαλλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

 

 

 

 

Comments