Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Dr. Feelgood, Wilko Johnson, σε ηλικία 75 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών, ο Wilko Johnson, κιθαρίστας των Dr Feelgood .

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος σε τελευταίο στάδιο το 2013 και επέλεξε να μην προχωρήσει σε χημειοθεραπεία.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του έδιναν μόλις 10 μήνες ζωής εκείνος δε το έβαλε κάτω και το 2014 κυκλοφόρησε το album Going Back Home με τον Roger Daltrey των Who. Την ίδια χρονιά, ανακοίνωσε ότι ήταν απαλλαγμένος από καρκίνο μετά από μια μεγάλη επέμβαση για την αφαίρεση ενός τεράστιου.

 

Ο Johnson γεννήθηκε στο Essex το 1947. Σχημάτισε τους Dr Feelgood με τον τραγουδιστή Lee Brilleaux, τον μπασίστα John B Sparks και τον ντράμερ John Martin το 1971.

Το συγκρότημα ξεχώρισε στη βρετανική σκηνή και ο Τζόνσον έγινε γρήγορα γνωστός για το ξεχωριστό του στυλ στην κιθάρα. Ο Johnson και οι Dr. Feelgood υπήρξαν επιρροή του βρετανικού punk κινήματος .Παρέμεινε στο συγκρότημα για τα πρώτα τέσσερα album τους, προτού εσωτερικές συγκρούσεις τον αναγκάσουν να τραβήξει χωριστό δρόμο με το group. Στη συνέχεια ίδρυσε του Solid Senders, που κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ και για λίγο συνεργάστηκε με τους Blockheads. Στη συνέχεια άρχισε να επικεντρώνεται στη Wilko Johnson Band, το πιο μακροχρόνιο μουσικό του πρότζεκτ με το οποίο κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

 

To 2012 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του ενώ έκανε και μια guest εμφάνιση στο Game of Thrones στον ρόλο του μουγκού εκτελεστή Ser Ilyn Payne.

Ο Paul Weller (The Jam) είχε κάποτε πει για τον Johnson: "Ο Wilko μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος όσο άλλοι κιθαρίστες, αλλά είναι εκεί. Μπορείς να τον ακούσεις σε πολλά τραγούδια. Είναι θρύλος."

 

(Image: Leif Laaksonen)

Comments