WINTERSUN: Όλες οι λεπτομέρειες για τα live τους σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη!

Forest Tour 2017

WINTERSUN (Finland)

& Special Guests

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 - Αθήνα - Piraeus 117 Academy

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 - Θεσσαλονίκη - Principal Club Theater

 

“Sons Of Winter And Sun”

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αυτήν την εποχή, το συγκρότημα που έχει αποδεδειγμένα τους πιο πιστούς και φανατικούς οπαδούς στο heavy metal (και όχι μόνο), είναι αναμφίβολα οι Φιλανδοί folk / melodic death metallers WINTERSUN. Μπορεί να μην έχουν τις στρατιές οπαδών, που έχουν πολύ μεγαλύτερα σχήματα, αλλά κατάφεραν να αφήσουν όλον τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, όταν κατάφεραν το ακατόρθωτο: Ζητούσαν από τους οπαδούς τους τον Απρίλιο, μέσα από μία καμπάνια στο indiegogo, να τους ενισχύσουν να χτίσουν το δικό τους στούντιο, διεκδικώντας 150.000 Ευρώ και ενώ όλος ο κόσμος έσπευσε να τους χλευάσει, εκείνοι, μέσα από προπαραγγελίες του επερχόμενου δίσκου τους όχι μόνο έπιασαν τον στόχο που είχαν θέσει μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες (!!!), αλλά τελικά κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από τα τριπλάσια. Ένα ιλιγγιώδες νούμερο, που πολύ μεγαλύτερα γκρουπ ούτε κατά προσέγγιση δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν…

 

Ο ηγέτης του σχήματος, Jari Mäenpää, ήταν βασικό μέλος των folk / melodic death metallers, ENSIFERUM, από τους οποίους αποχώρησε, διότι το προηγούμενο σχήμα του είχε προγραμματίσει περιοδεία, όταν εκείνος είχε κλείσει στούντιο για να ηχογραφήσει το ομώνυμο ντεμπούτο των WINTERSUN, που τότε το είχε στο μυαλό του σαν side-project. Το “Wintersun”, που πήρε 8 χρόνια για να υλοποιηθεί, έσκασε σαν βόμβα στον κόσμο του metal, αφού δεν ήταν ένα ακόμα folk project, αλλά είχε στοιχεία από συμφωνικό black metal, power metal και μελωδικό death metal. Ο Jari Mäenpää, είχε αναλάβει όλα τα όργανα (εκτός από τα ντραμς) και την παραγωγή. Στα ντραμς, ήταν ο Kai Hahto (πρώην SWALLOW THE SUN), ο οποίος πλέον παίζει και με τους NIGHTWISH!!!

 

Από το 2004, που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους, χρειάστηκε να περάσουν οχτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2012, όπου είδε το φως της δημοσιότητας το “Time I”. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, οι WINTERSUN είχαν να αντιμετωπίσουν ένα τρομερό writer’s block του ηγέτη τους και πολλές δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού για να συνθέσουν και να ηχογραφήσουν την πολυδαίδαλη μουσική τους, που πολλές φορές χρειαζόταν μέχρι και 300 κανάλια!!! Έτσι, χρειαζόταν να κάνουν κάποιες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοραστεί ο εξοπλισμός. Το άλμπουμ ήταν εξαιρετικό. Πιο ατμοσφαιρικό από ποτέ, με τρομερά instrumental περάσματα, brutal και καθαρά φωνητικά και ακόμα πιο τεχνικό από το ντεμπούτο, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές, παρά τη μακροχρόνια αναμονή.

 

Και ενώ περιμέναμε το δεύτερο μέρος του “Time”, με την καμπάνια τους στο Indiegogo, οι WINTERSUN ανακοίνωσαν ότι τελικά το νέος τους άλμπουμ θα φέρει τον τίτλο “The Forest Seasons” και θα κυκλοφορήσει από τη Nuclear Blast Records, λίγο πριν τα τέλη του Ιουλίου. Στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής, που άφησε όλον τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό!!!

 

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

 

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

 

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville

ON-LINE: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr

 

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Musicland - Alone Metal Store - Dizzy Dolls - Café Bar Διώροφον

ON-LINE: www.123tickets.gr

 

 

Comments