WITHIN PROGRESS στο RockOvedose: “Θα είναι η πρώτη φορά που θα παιχτούν κομμάτια από το 1ο μας άλμπουμ “Inner” ζωντανά’.

 

Οι  ανερχόμενοι prog/alternative metallersWITHIN PROGRESS "ανοίγουν" την εμφάνιση των σπουδαίων Πολωνών Riverside την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονικη, στο Principal Club.

 

Με την ευκαιρία αυτή μπορείτε να τους γνωρίσετε καλύτερα μέσα απο τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις μας, και να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια βράδυα που απλά ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ!

  

RockOvedose: Χαίρετε και σας καλωσορίζω στο Rock Overdose!

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή σας την ερχόμενη Κυριακή 01/10 στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater, όπου θα μοιραστείτε τη σκηνή με μία από τις πιο γνωστές κι αναγνωρίσιμες μπάντες του prog ήχου στην Ευρώπη, τους Riverside, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αρχικά πώς νιώθετε για αυτό; Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσάς;

 

 

Within Progress: Γεια σας, και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Νιώθουμε πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό να μοιραζόμαστε τη σκηνή με ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα όπως είναι οι Riverside. Τα 4 σχεδόν χρόνια από την τελευταία μας συναυλία είναι εξωφρενικά πολύς καιρός αποχής και πραγματικά δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε το σετ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα παιχτούν κομμάτια από το 1ο μας άλμπουμ “INNER” και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε ένα ιδιαίτερα δυνατό ξεκίνημα στη βραδιά.

 


 


RockOvedose: Τον ερχόμενο μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας με τίτλο “Inner”, δίσκος ο οποίος αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς αντίστοιχα. Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση;

 

 

Within Progress: H αλήθεια είναι πως περιμέναμε μικτές αντιδράσεις. Κυρίως εξ’αιτίας της πιο μοντέρνας προσέγγισης του δίσκου, κάποιοι υποστηρικτές της προηγούμενης μας δουλειάς ίσως να μην ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Παρ’όλα αυτά είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και αυτό μας ωθεί να συνεχίσουμε να αναπτυσόμαστε. Ιδίως τώρα που θα παίξουμε τα κομμάτια πρώτη φορά ζωντανά και θα αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πιστεύουμε πως ο κόσμος θα τα αγαπήσει ακόμη περισσότερο, όπως εμείς.

  

RockOvedose: Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε στο “Inner” εάν ο δίσκος κυκλοφορούσε σήμερα;

 

Within Progress: Όχι. Το αποτέλεσμα του άλμπουμ τόσο στη σύνθεση όσο και στην ηχογράφηση/παραγωγή ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να έχουμε με τα εργαλεία και τις γνώσεις που ήταν διαθέσιμα σε εμάς μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οτιδήποτε καλύτερο θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει, μπαίνει σε χρήση στην επόμενη κυκλοφορία.

 

RockOvedose: Ποιο είναι το επόμενο σας βήμα; Δουλεύετε πάνω σε κάποιο νέο υλικό; Κι αν ναι, μπορείτε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας;

 

Within Progress: Δουλεύουμε πολλά νέα κομμάτια για το επόμενο μας άλμπουμ, το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα ακούγεται ακριβώς, αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνει τα καλύτερα μέρη του “INNER” σε συνδυασμό με κάποια καινούργια στοιχεία που θέλουμε να εντάξουμε στη μουσική μας.

Συγκεντρωνόμαστε πολύ παραπάνω στη σύνθεση (songwriting) από οτιδήποτε άλλο. Επίσης σχεδιάζουμε κάποιες ακόμα συναυλίες μέσα στο φθινόπωρο οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 


 


 

RockOvedose: Ποια είναι η διαδικασία με την οποία συνθέτει η μπάντα; Ποιες είναι οι κύριες πηγές της έμπνευσής σας;

 

Within Progress: Στη μπάντα ένα βασικό στοιχείο στη σύνθεση, είναι ότι γράφουν όλοι. Μπορεί 2 ή 3 μέλη να έχουν κάποιες βασικές ιδέες, αλλά από τη βασική ιδέα μέχρι την τελική υλοποίηση του κομματιού συμμετέχουν όλοι μας μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι. Σίγουρα είναι πιο αργή η διαδικασία με τα περισσότερα κομμάτια να παίρνουν μήνες να γραφτούν, αλλά στο τέλος δε νιώθουμε καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Αντλούμε έμπνευση από άλλα μουσικά σχήματα, εντός αλλά και εκτός του progressive ήχου.

 

 

Rockoverdose: Πώς βλέπετε τους Within Progress σε 10 χρόνια από τώρα;

 

Within Progress: Δύσκολο να πούμε με σιγουριά με τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ως στόχο έχουμε τη συνεχή εξέλιξη, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε και ελπίζουμε στο να έχουμε παίξει πολλές συναυλίες σαν αυτή της Κυριακής, πόσο μάλλον και περιοδείες που το έχουμε όλοι σαν όνειρο.

 

RockOvedose: Ποια πιστεύετε πως είναι τα top 5 progressive συγκροτήματα στις ημέρες μας;

 

Within Progress: Για εμάς οι Vola, Leprous, Tesseract, Karnivool βρίσκονται στην τετράδα. Έχουν προχωρήσει και ανυψώσει το είδος σε άλλα πελάγη. Νούμερο ένα όμως είναι αδιαμφισβήτητα οι Sleep Token. Βρίσκονται τόσο μπροστά από τους υπόλοιπους που σχεδόν δεν είναι δίκαιο. Δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο και δικό τους μουσικό κόσμο, κατακτώντας τα πάντα στο μεταξύ.

  

RockOvedose: Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμά σας σε όλους όσους θα βρεθούν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τη συναυλία σας.

 

 

Within Progress: Θα χαρούμε να σας δούμε όλους ξανά, 4 χρόνια είναι πάρα πολύς καιρός και ανυπομονούμε επιτέλους να μοιραστούμε τα νέα μας κομμάτια ζωντανά!

Growth Inspires

 

RockOvedose: Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ανυπομονούμε να σας ακούσουμε την Κυριακή!

 

Within Progress: Εμείς ευχαριστούμε! Τα λέμε την Κυριακή!

 

 

Για το RockOvedose,

Άγγελος Χατζηγιάννης 

 

Comments