YOUTH VALLEY στο RockOverdose: “Παίζουμε πραγματικά μεταφέροντας το μέσα μας προς τα έξω!”


Έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει το album τους 'Lullabies For Adults' και λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο φιλόδοξο νέο open air festival για τα 10 χρόνια της Death Disco, οι Youth Valley απαντούν στις ερωτήσεις μας και συστήνονται στους αναγνώστες μας, σε μια εκ βαθέων "εξομολόγηση" σχετικά με τις συνθήκες δημιουργίας τόσο των ίδιων ως σχήμα, όσο και της άκρως μελαγχολικής και συνάμα γεμάτης δύναμη μουσικής τους, η οποία βρίσκει διέξοδο και εκτόνωση στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Διαβάστε παρακάτω την πολύ όμορφη κουβέντα μας και μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε ζωντανά, στο Death Disco Open Air Festival.

 

FOLLOW: Bandcamp: https://youthvalley.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/youthvalley...
Facebook: https://www.facebook.com/youthvalleyb...
Twitter: https://twitter.com/youthvalleyband
Spotify: https://sptfy.com/9qN5
Multilink: https://linktr.ee/youthvalley
Youtube:    / @youthvalleyband  

 


 

RockOverdose: Είστε μια σχετικά νέα μπάντα, ωστόσο στα λίγα χρόνια της ενεργούς δράσης σας έχετε καταφέρει να κάνετε πολλές συναυλίες και να καθιερωθείτε σαν όνομα στο χώρο. Όταν ξεκινήσατε μες στην καραντίνα, περιμένατε να έχετε αυτή την πορεία; Το επιδιώξατε ή ήρθε από μόνο του και που πιστεύεται οφείλεται αυτό;

 

Youth Valley: Η σκληρή δουλειά πάνω στην μουσική μας και την παρουσίαση της όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά σε σχέση με αυτό που βιώνουμε παίζοντας και δημιουργώντας. Αυτό είναι ο πυρήνας του τρόπου που λειτουργούμε και ταυτόχρονα η κύρια πηγή επιδίωξης πίσω από το οτιδήποτε αναφέρατε.

Ωστόσο δεν πιστεύουμε πως ακόμη είμαστε σε κάποιο επίπεδο που μπορεί να πει κανείς οτι έχουμε κάνει «πολλές συναυλίες», ίσα ίσα, είναι μετρημένες οι εμφανίσεις μας και αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά καθώς, ειδικά φέτος, επειδή είχαμε επικεντρωθεί στον δίσκο μας, δεν αποζητήσαμε ενεργά σχεδόν καμία συναυλία εκτός από τη μία που διοργανώσαμε εμείς στο Death Disco τον Μάϊο που μας πέρασε.

 

 

RockOverdose: Προσωπικά σας είδα πρώτη φορά στην πρεμιέρα του Release Athens 2022, με headliners τους Bauhaus. Θα ήθελα να μου περιγράψετε τα συναισθήματά σας και την εμπειρία να παίζεται σε ένα μεγάλο festival (ουσιαστικά να έχετε την ευθύνη να ξεκινήσετε ένα μεγάλο festival μετά από την καραντίνα) αλλά και να μοιράζεστε τη σκηνή με τόσο σπουδαία ονόματα, που σίγουρα αποτέλεσαν έμπνευση και για εσάς…

 

Youth Valley: Είναι αλήθεια πως μπάντες σαν τους Bauhaus και The Jesus and Mary Chain έχουν αποτελέσει έμπνευση αλλά και συντροφιά για εμάς. Τα συναισθήματα μας θα ήταν αδιαμφισβήτητα πολύ έντονα αν τους γνωρίζαμε ή αν βρισκόμασταν κάποια στιγμή στον ίδιο χώρο με τις μπάντες αυτές, αυτό όμως δεν έγινε. Η ποιότητα της αντιμετώπισης μας backstage και το να παίζεις σε μια τόσο μεγάλη και πλήρως εξοπλισμένη σκηνή ήταν υπέροχη εμπειρία. Κατά τα άλλα τα συναισθήματα μας σε κάθε λαίβ ανεξαρτήτως stage είναι το ίδιο έντονα γιατί μοιραζόμαστε την μουσική μας με άτομα που έχουν έρθει για να μας ακούσουν ή έτυχε να βρίσκονται εκεί για άλλες μπάντες και τελικά ακούν και εμάς. Αυτό το «μοίρασμα» είναι κάτι τιμητικό για εμάς και δημιουργεί πραγματικά ένα μοναδικό αίσθημα συγκίνησης και ευφορίας. Η αδρεναλίνη είναι στα ύψη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθεις το σώμα σου πολύ κουρασμένο. Σαν να ήσουν για λίγες ώρες υπεράνθρωπος.

 

RockOverdose: Προτιμάτε τα μικρά live ή τα μεγάλα venues και τι στοιχεία από κάθε εμπειρία σας αρέσει περισσότερο και γιατί;

 

Youth Valley: Όπως είπαμε και πριν, είμαστε σε μια περίοδο που κάθε live έχει κάτι το μοναδικό για εμάς και κάθε stage μας εμπλουτίζει με εμπειρίες που μας εξελίσσουν σε όλα τα επίπεδα και σαν ανθρώπους και σαν μουσικούς. Είμαστε το ίδιο ευγνώμονες για κάθε σκηνή στην οποία έχουμε παίξει, πάντοτε θα υπάρχουν και δυσκολίες και highlights και αυτή είναι και η ομορφιά τους!

 

 

RockOverdose: Έχετε χαρακτηριστεί ως μελαγχολική μπάντα, ωστόσο παρά το γεγονός πως το ηχόχρωμά σας τείνει προς αυτό το είδος διακρίνω νότες αισιοδοξίας και ελπίδας. Τι προσπαθείτε να εκφράσετε με τη μουσική και τους στίχους σας και που οφείλεται η κατεύθυνση που ακολουθήσατε;

 

Youth Valley: Παίζουμε πραγματικά μεταφέροντας το μέσα μας προς τα έξω. Και αυτό είναι και η αιτία της κατεύθυνσης που έχουμε πάρει. Υπάρχει μια μελαγχολία μέσα μας που αποφασίσαμε να την αγκαλιάσουμε γιατί είναι ένα κομμάτι αναπόφευκτο και κοινωνικά σε γενικό πλαίσιο στις εποχές που ζούμε, αλλά και ατομικά σε ειδικό πλαίσιο σε σχέση με τον χαρακτήρα του καθενός από εμάς. Η ελπίδα, η πυγμή και το πείσμα για επιβίωση είναι όμως επίσης ένα κομμάτι φοβερά ανθρώπινο που υπάρχει μέσα μας και χτυπούν δυνατά ακόμη και όταν είναι βαθιά θαμμένα. Δεν θα μπορούσε να έλειπε και αυτό λοιπόν, από το μουσικό μας μείγμα, όπως και η διάθεση του να ονειρεύεσαι και να κολυμπάς μέσα στις σκέψεις σου, κάτι που μεταφράζουμε μουσικά παίζοντας με μεγάλο βάθος στους ήχους τις κιθάρας και με μια θαμπή νωχελική φωνή.

 

 

RockOverdose: Πως θα περιγράφατε το υλικό του “Lullabies For Adults”?  Υπάρχει κάποιο concept ή ιδιαίτερη ιστορία πίσω απ’ αυτό; Τι είδους «νανουρίσματα» είναι αυτά;

 

Youth Valley: Το Lullabies For Adults, περιγράφει την συνθήκη κατά την οποία παύουν τα νανουρίσματα και το «χάιδεμα» που λαμβάναμε ως παιδιά, και ξεκινάει η ενήλική ζωή. Η εισαγωγή στην ενήλικη ζωή στην εποχή μας, γίνεται με αρκετά βίαιο τρόπο με κίνδυνο να πνιγεί το παιδί μέσα μας, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας και απόδειξη αυτού είναι ότι στην ψυχοθεραπεία, πάντα ανατρέχουμε σε εμπειρίες των παιδικών – και εφηβικών -  μας χρόνων, όπου εκεί σχηματίζονται παραδόξως και τα περισσότερα τραύματα που κουβαλάμε μέχρι να πεθάνουμε. Είναι αυτά τα τραύματα που μας κρατάνε ξύπνιους το βράδυ, και ο πόνος που νιώθουμε σε κάθε δύσκολη στιγμή της ενήλικης ζωής μας. Δεν υπάρχουν λοιπόν νανουρίσματα για ενήλικες, και δεν θα υπάρξει εύκολα ξανά ήσυχος ύπνος σαν τον ξέγνοιαστο παιδικό ύπνο, εκτός και αν αποδεχτούμε και μιλήσουμε ανοιχτά για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν μας, φροντίζοντας και αγκαλιάζοντας έτσι το παιδί μέσα μας που φωνάζει για φροντίδα. Θίγουμε την ανάγκη να γινόμαστε γονείς του εαυτού μας και η «ιστορία» αν θέλετε του δίσκου είναι αυτή η πορεία του ατόμου και το πέρα δώθε μέχρι να βρει μια διέξοδο και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

 

 

RockOverdose: Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία μιας 5μελούς μπάντας; Πως καταφέρνετε να συνδυάζετε τις προσωπικότητες και τα ταλέντα σας ο καθένας στον τομέα του και να βρίσκεται ισορροπία μεταξύ σας; Είναι κάτι που συνήθως το αποκτάς με εμπειρία, εσείς αντιμετωπίζεται δυσκολίες;

 

Youth Valley: Δεν είναι εύκολη, θα ήταν μεγάλο ψέμα να το πει κανείς, ειδικά όσο – κακά τα ψέματα – δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες απολαβές του να είσαι μουσικός αγγλόφωνης μπάντας στην Ελλάδα σε υλικό/οικονομικό τομέα, ώστε να έχουμε κάτι το οποίο να διευκολύνει τον βιοπορισμό μας και τα καθημερινά μας άγχη.

Ωστόσο, με τον καιρό και με γνώμονα την κοινή μας αγάπη για την μουσική και τον σεβασμό που θρέφουμε ο ένας για τον άλλον, στο τέλος καταφέρνουμε και βρίσκουμε ισορροπίες οι οποίες όχι μόνο είναι ικανοποιητικές, αλλά μας κάνουν και να αντιλαμβανόμαστε το πόσο καλά περνάμε τελικά μεταξύ μας και πόσο δυνατοί είμαστε όταν είμαστε ενωμένοι. Σίγουρα αυτό χρειάζεται εμπειρία, υπομονή αλλά και κοινές αξίες και είναι κάτι το οποίο δεν σταματάς ποτέ να το καλλιεργείς, γι αυτό και συνήθως, πιστεύουμε, είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μπάντα.

 

 

RockOverdose: Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στο Death Disco Festival εμείς σαν ακροατές αλλά κι εσείς τι προσδοκίες έχετε;

 

Youth Valley: Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα παίξουμε τα πιο δυναμικά μας κομμάτια και ένα νέο κομμάτι του δίσκου σε πρώτη ζωντανή εκτέλεση και ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλο αυτό που ετοιμάσαμε μαζί σας! Εμείς προσδοκάμε να περάσουμε και να περάσετε υπέροχα και να ξεχάσουμε για λίγο την αφόρητη ζέστη και τις έννοιες που μας βασανίζουν κάθε μέρα. Σε μια ιδανική περίπτωση μάλιστα, θα θέλαμε όλο αυτό να συντελέσει στο να πάρουμε όλοι μια γερή δόση έμπνευσης και δύναμης για ένα καλύτερο αύριο, πέφτοντας στα κρεβάτια μας νιώθοντας «γεμάτοι».

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και την ευκαιρία που δίνετε στους αναγνώστες μας να σας γνωρίσουν καλύτερα.

Youth Valley: Ευχαριστούμε πολύ για τις ερωτήσεις και την τιμή που μας κάνατε να μας φιλοξενήσετε.

 

 

Για το RockOverdose,

 

Βιβή Ζαπαντιώτου

 


TICKETS Comments