Η metal και η punk μουσική ηρεμούν τα νεύρα!

Μια έρευνα που διεξάχθει στην Αυστραλία στο πανεπιστήμιο του Queensland αποδεικνύει πως η μέταλ και η πάνκ μουσική σε ηρεμούν!

 

Τα αποτελέσματα δημιούργησαν μεγάλη έκπληξη στην ερευνητική ομάδα καθώς πίστευαν ακριβώς το αντίθετο, πως η επιθετική μουσική οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά και βίαιες πράξεις.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 39 ανθρώπων ηλικίας 18 – 34. Το πείραμα είχε ως εξής: Επί 16 λεπτά οι συμμετέχοντες άκουγαν σκληρή μουσική ( metal, punk κτλ) και έπειτα για σχεδόν 10 λεπτά έμειναν σιωπηλοί ή άκουγαν μουσική από τα δικά τους playlist.

 

Tα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι συμμετέχοντες ήταν το ίδιο ήρεμοι και στις δύο περιπτώσεις.

 

 

Η μουσική σύμφωνα με την έρευνα, τους ηρεμούσε μειώνοντας το στρές και δημιουργώντας μια ψυχική γαλήνη. Το πείραμα επαναλείφθηκε και στην περίπτωση που κάποιος θυμωμένος άκουγε την ακραία μουσική και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. Η μουσική βοηθούσε να παρέλθει ο θυμός .

 

Βέβαια το περιβάλλον ήταν ελεγχόμενο και ίσως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα αλλά το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας είναι το εξής: Η σκληρή και ακραία μουσική ηρεμεί και δεν ωθεί τον ακροατή σε εξάρσεις θυμού ή επιθετικές συμπεριφορές.

 

Πηγή

Comments

css.php