Έφυγε από τη ζωή ο Ed King, πρώην κιθαρίστας των LYNYRD SKYNYRD.

Ο Ed King, ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd που πιστώνεται το συν-γράψιμο του ‘Sweet Home Alabama’, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

 

Ο King ήταν μέλος του Lynyrd Skynyrd από το 1972 έως το 1975 αλλά και από το 1987 έως το 1996. Εκτός από το ‘Sweet Home Alabama’, συνέγραψε και μερικά από τα κλασικά τραγούδια των Skynyrd, συμπεριλαμβανομένων των 'Workin for MCA' και 'Saturday Night Special'.

 

Πριν από την είσοδό του στους Lynyrd Skynyrd, ο King ήταν ιδρυτικό μέλος του psych rock συγκροτήματος Strawberry του Λος Άντζελες, το οποίο ήταν γνωστό για το τραγούδι 'Incense and Peppermints' του 1967.

 

Το 1972, ο King προσλήφθηκε από τους Lynyrd Skynyrd για να αντικαταστήσει τον Leon Wilkeson στο μπάσο. Ωστόσο, αφού ο Wilkeson επανήλθε στη μπάντα λίγο αργότερα, ο King άλλαξε όργανο παίζοντας κιθάρα. Εμφανίστηκε στα τρία πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, τα “Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd”, “Second Helping”, και “Nuthin’ Fancy”.

 

Ο King έφυγε από τον Lynyrd Skynyrd το 1975 και αντικαταστάθηκε από τον Steve Gaines, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με την αδερφή του Cassie Gaines και τον τραγουδιστή Ronnie Van Zant στις 20 Οκτωβρίου 1977.

 

Μια δεκαετία αργότερα, ο King μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της μπάντας που ήταν εν ζωή επανένωσαν τους Lynyrd Skynyrd.

 

Έμεινε στη μπάντα μέχρι το 1996, όταν αναγκάστηκε να απομακρυνθεί λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Το 2006, ο King εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος του Lynyrd Skynyrd.

 

Η ανακοίνωση στο profile του στο Facebook

 

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ed King, που πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Αυγούστου 2018. Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους και fans για την αγάπη τους και για τη στήριξή τους κατά την διάρκεια της ζωής και της καριέρας του Εd».

 

 

 

Comments