Ήρθε το τέλος για τους RUSH…

Ο Alex Lifeson επιβεβαιώνει τα δυσάρεστα νέα...

Ξέραμε πως κάποια στιγμή θα έφτανε η στιγμή αυτή. Από σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις του κιθαρίστα του Alex Lifeson, οι Καναδοί prog γίγαντες Rush αποσύρονται από τις περιοδείες. Δίνοντας ως κύρια αιτία την σωματική αδυναμία του Neal Peart για περαιτέρω περιοδείες λόγω χρόνιων αρθριτικών προβλημάτων, ο Alex Lifeson επιβεβαίωσε πως η περυσινή επιτυχημένη περιοδεία τους R40 ήταν πράγματι η τελευταία τους περιοδεία. Τέλος, το μέλλον του συγκροτήματος βρίσκεται στον αέρα.

Ο κιθαρίστας δήλωσε για τον Peart πως : “Οι ώμοι του, τα χέρια του, οι αγκώνες του, όλο του το σώμα πονούσε. Ήθελε πάντα να δίνει το 100% σε κάθε συναυλία. Στην τελευταία περιοδεία όμως δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να τα καταφέρει.”

Οι Rush σχηματίστηκαν το 1968 στο Τορόντο. Μεταξύ του 1968 και του 1974 το line-up τους άλλαξε αρκετές φορές και σταθεροποιήθηκε μόλις τον Ιούλιο του 1974 όταν ο Neil Peart αντικατέστησε τον John Rutsey, δύο εβδομάδες πριν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική.  

Απ’ ότι φαίνεται, η ιστορική αυτή μπάντα φτάνει στο τέλος της πορείας της μετά από 40 χρόνια, 20 studio album, 10 live album και ατελείωτες περιοδείες.

Για το Rock Overdose,
Χριστοδουλάκης Γιώργος

Comments